sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Turcia, locul unde fanatismul nu are limite

©goal.com
În ciuda evenimentelor neplăcute legate de mafia pariurilor din campionatul Turciei, şi retragerea titlului de campioană lui Fenerbahce, sezonul trecut, prima ligă turcă a rămas la un nivel ridicat. În prezent lupta pentru titlu este una aprigă Galatasaray revenind la forma care i-a consacrat, după revenirea împăratului Terim pe Turk Telekom Arena. După Galata se ţin cu tărie şi Fenerbahce şi Besiktas, big-three-ul turc fiind alcătuit din cele trei echipe din Istanbul.
Este greu ca şi alte echipe să mai intre în lupta pentru titlu, asta deoarece distanţa dintre prima şi a patra clasată: Genclerbirligi, fiind de 13 puncte. Fosta campioantă(după retragerea titlului lui Fenerbahce), Trabzbonspor, este decât pe locul 6, la doar un punct de locul 4, asemenea celei de-a cincea clasate: Sivasspor.
Plecarea lui Harry Kewell din vară, a provocat un mic şoc tuturor fanilor Galatei

Echipa celor doi foşti jucători din Liga I: Bogdan Stancu şi Emmanuel Culio, Orduspor, este aproape de zona retrogradării, pe locul 14, la doar două poziţii de locurile retrogradabile. Totuşi tot răul spre bine, deoarece "Motanul" şi "Împăratul" au fost cei mai buni jucatori ai echipei lor, în turul campionatului marcând 6, respectiv 4 goluri şi Terim vrea să-i reprimească la Galata, ei fiind împrumutaţi. Un atacant interesant, care probabil o să facă probleme şi naţionalei României, este Burak Yilmaz, jucătorul lui Trabzonspor marcând în turul campionatului nu mai puţin de 23 de goluri. Conform transfermarkt.co.uk, cota sa de piaţă a crescut din ianuarie '11 până în ianuarie '12 cu 5.3 milioane de euro.
Cei mai buni pasatori ai sezonului provin însă de la liderul Galata, fiecare cu câte 9 assist-uri: Selcuk Inan şi Milan Baros. Cel mai bun golaveraj aparţine tot echipei lui Terim: +29, în timp ce lanterna roşie Ankaragucu are un golaveraj -26.
La capitolul tansferuri n-am avut foarte mari surprize, excepţie făcând doar venirea lui Moussa Sow de la Lille, la Fenerbahce. Galata, Besiktas sau Trabzonspor? Ele se pare ca n-au avut nevoie de întăriri însă acest lucru poate fi demonstrat doar în etapele următoare.

1 comentarii:

Sper ca Stancu sa confirme la Galata la intoarcere!