duminică, 17 iulie 2011

Capat de drum pentru Stefan Sames

Fosta glorie a Stelei, Stefan Sames, s-a stins din viata in noaptea de sambata spre duminica (16-17 iulie), la varsta de 60 de ani. Ex-"capitanul" "ros-albastrilor", produs 100% al clubului "militar", suferea de cancer nazo-faringian.

Fostul fotbalist s-a luptat in ultima jumatate de an cu boala, dupa ce a descoperit o tumoare nezo-faringiana de patru centimetri, insa care nu putea fi operata. Primele simptome au aparut dupa ce Stefan Sames a fost dat afara de la Centrul de Copii si Juniori al echipei Steaua, la inceputul acestui an. Boala a avansat rapid, iar cel care a fost desemnat cel mai bun jucator roman al anului 1979 nu a putut incepe imediat tratamentul, din lipsa de bani.

Patronul stelist Gigi Becali, din al carui ordin s-au facut si restructurarile la nivelul Centrului de Copii si Juniori, a afirmat in dese randuri ca va suporta toate costurile de spitalizare ale fostei glorii steliste, insa nu s-a tinut de promisiune. Banii pentru tratament - in jur de 25.000 de euro, potrivit "Gazetei Sporturilor" - au fost stransi de Cosmin Olaroiu, Mirel Radoi si de componentii generatiei care in '86 a cucerit Cupa Campionilor Europeni. Toate incasarile prilejuite de aniversarea a 25 de ani de la cucerirea celei mai importante competitii inter-cluburi i-au fost donate fostului "capitan". Dupa spusele sotiei lui Sames, Lorena, nimeni din actuala conducere a Stelei nu a dat macar un telefon pentru a se interesa de soarta acestuia.

Dupa ce s-au strans banii necesari, Stefan Sames a mers la o clinica din Austria, insa radioterapia nu a avut efect asupra tumorii. In cele din urma, fosta glorie stelista a pierdut lupta cu boala si s-a stins in noaptea de 16 spre 17 iulie, in jurul orei 2:00 AM.

Stefan Sames s-a nascut pe 14 octombrie 1951 si a crescut in clubul Steaua, inca de la varsta de 14 ani. Fundasul central a debutat in prima liga in tricoul Universitatii Craiova, insa, in anul 1971. Revenirea al Steaua s-a produs in 1973, iar de atunci a petrecut noua sezoane in Ghencea. A mai jucat la Farul Constanta (1982-1983(, Rapid Bucuresti (1983-1985), ROVA Rosiori (1986-1987) si Siretul Pascani (1988-1989). Are in palmares doua titluri de campion (1976, 1978) si doua Cupe ale Romaniei (1976, 1979), toate cu Steaua. De asemenea, Sames a fost declarat si cel mai bun fotbalist din Romania, in anul 1979. Dupa retragerea din activitate, fosta glorie "ros-albastra" s-a dedicat muncii de antrenor si prin mana i-au trecut generatii intregi de tineri fotbalisti ai clubului Steaua Bucuresti. Sames si-a inceput munca de tehnician in anul 1992 si a fost demis la inceputul anului 2011 de la Centrul de Copii si Juniori al clubului la care a scris istorie.

MULTUMIM STEFAN SAMES PENTRU TOT CE AI FACUT PENTRU NOI. SA STI CA NU TE VOM UITA NICIODATA SI CA VEI RAMANE PENTRU NOI UN SIMBOL, UN IDOL, UN INGER!

1 comentarii:

ULUITOR!

Nici un comentariu!

Tipic pentru cei care, in certa pentru ciolan sau firfireii lui Becali, au uitat de FOTBALISTII care au pus STEAUA in topul cluburilor.
Unul dintrei EI astazi nu mai este, plecat nedrept de crunt, pe usa din spate a clubului, dupa ce generatii de tineri au primit secretele lovirii mingii si a pozitionarii in teren.
Capatul de drum nu este pentru STEFAN SAMES ci pentru Steaua, care a pierdut o sansa uriasa de a forma un colectiv, cel putin acum, de vedete reale, care sa le ridica imaginea. STEFAN SAMES este un monument al fotbalului, alaturi de Dobrin, Crisan, Paltinisanu si ceilalti care au insemnat ceva in istoria fotbalului international.
Sper ca in acest ultim moment, asazisii responsabili ai clubului de trista amintire Steaua, sa dea dovada de piosenie si sa se ocupe de toate cele necesare omagierii unuia dintre cei mai mari fotbalisit pe care ia avut Romania.
Chiar acum cand scriu aceste randuri Otelul Galati pecetluieste soarta unui club care se afla in cadere libera.
Pacat.
Dumnezeu sa-l odihneasca!