STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

sâmbătă, 25 februarie 2012

Uefa Champions League, faza optimilor (p2)

Cel mai bun fotbal din lume s-a jucat si saptamana aceasta, oferindu-ne seri pline de fotbal (pentru analizele de saptamana trecuta, click aici):

Napoli - Chelsea 3-1 (Lavezzi x2; Cavani/ Mata)
foto:a1.ro

Al doilea derby italo-englez s-a jucat marti, dupa ce cu o saptamana inainte Milan a batut-o pe Arsenal cu 4-0. Victoria a apartinut tot peninsularilor, dupa ce Chelsea a jucat in nota obisnuita a acestui sezon. Gazdele au incercat un joc in viteza, schimburi rapide si multe pase filtrante catre Edinson Cavani. Organizarea defensiva a napoletanilor a post perfectionata de Walter Mazzari in acest sezon, insa nu a mai existat acea "nebunie". Spiritul de revenire extraordinar s-a pastrat si dupa greseala lui Cannavaro finetea lui Lavezzi a intors scorul si a facut ca echipa sa sa fie favorita la calificare. Mai jos analiza golului de 2-1 marcat de Cavani:
Campagnaro centreaza destul de slab, mingea cade nepermis langa Ivanovic, care il scapa pe "Il Matadore" care marcheaza un gol la o eroare colectiva a lui Chelsea


CSKA Moskova - Real Madrid 1-1 ( Wernbloom/ Ronaldo)
foto:ronaldo7.net
Meciul pe care il credeam cel mai dezechilibrat s-a terminat, insa, la egalitate. Cu toate acestea madrilenii nu au jucat sub nivelul obisnuit, calificarea parand foarte accesibila. Jocul practicat de ei a fost spectaculos, Ronaldo fiind in situatie de gol de mai multe ori, de unde observam faptul  ca nu i s-a acordat o atentie speciala, o mare greseala. Nici ofensivi nu au stat mai bine rusii, singura faza fiind golul din prelungiri

Marseille - Inter 1-0 (A.Ayew)

foto:sports.yahoo.com
Poate o surpriza in opinia multora, dar eram aproape convins ca francezii vor castiga. Internazionale Milano este intr-o forma la fel de slaba ca in perioada in care erau antrenati de Gasperini. Fara jucatori de banda si cu niste transferuri ratate precum Diego Forlan, milanezii nu au aratat ca sunt capabili sa bata pe Coasta de Azur, unde au intalnit o echpa a lui OM cum o stim, pragmatica, dar nu foarte spectaculoasa in fata. Cambiasso a creat mare parte din fazele italienilor, in timp ce extrem de slabii Zarate si Forlan le-au irosit. Defensiva nu a aratat rau, dar raman la parerea ca romanul Chivu este cel mai bun fundas al nera-azzuri-lor, dupa Lucio. Din pacate a gresit la unicul gol, mai jos fiind analiza acestuia:
Pe captura am evidentiat perechile de marcaj de la corner, pe langa acestea Cambiasso sta liber si inca un milanez sta la coltul scurt. Chivu il scapa pe rapidul Andre Ayew, care, desi scund, plaseaza bine mingea cu capul. Putem observa miscarea continua a lui pe langa Chivu si pe imagine.


Basel - Bayern Munchen 1-0 (Stocker)
foto:sport365.ro
Calificarea parea grea pentru nemti, si acum pare si mai dificila. Elvetienii au impresionat si in grupe, jocul lor fiind tipic nemtesc. Acestia au evoluat de la egal la egal cu cea mai importanta echipa din Germania, iar sansele vor fi deasemenea egale pentru calificare.

Victorie scurtă pentru Fulham în deplasarea de la QPR

Într-un meci slab, Fulham a reuşit să câştige într-un meci 100% londonez, scor 1-0 în deplasare la Queens Park Rangers, după un gol marcat de Progrebnyak încă din minutul 7. Meciul a devenit mult mai uşor pentru cei de la Fulham după ce Diakite a primit al doilea cartonaş galben încă din minutul 34 şi a fost eliminat de arbitrul întâlnirii.
Următorul meci pentru cei de la Fulham este pe teren propriu împotriva "lupilor" de la Wolverhampton, în timp ce QPR are din nou un meci greu, pe teren propriu împotriva celor de la Everton.

Supriza etapei: WBA - Sunderland 4-0

Surpriza etapei în Premier League ! West Bromwich Albion a câştigat fără drept de apel împotriva lui Sunderland, scor 4-0, într-un meci care conta pentru etapa a 26-a din Premier League. Gazdele de la WBA au câştigat ambele reprize cu scorul de 2-0, Odemingwe reuşind o dublă, după ce a marcat în ambele reprize. Ceilalţi doi marcatori ai gazdelor au fost James Morrison şi Keith Andrews. La gazde, românul Gabriel Tamaş nu a fost trecut pe foaia de joc. Următorul meci pentru West Bromwich este tot pe teren propriu, împotriva lui Chelsea, în timp ce Sunderland se deplasează la Newcastle

Meci dramatic pe St. James Park, Newcastle - Wolves 2-2

După un start excelent de meci al "coÅ£ofenelor" , care au reuÅŸit să marcheze în minutele 6 ÅŸi 18, prin Papiss Cisse ÅŸi Gutierrez. Scorul la pauză a fost 2-0 în favoarea gazdelor, iar nimic nu anunÅ£a "furtuna lupilor" din repriza a doua. Jucătorii de la Wolverhampton au ieÅŸit determinaÅ£i de la pauză ÅŸi au reuÅŸit să marcheze la numai 5 minute de la reluarea jocului, în minutul 50, prin Matthew Jarvis.După 16 minute de tatonări, lupii au reuÅŸit să  egaleze gazdele prin Kevin Doyle, care se află la al 4-lea gol stagional. AÅŸadar, Wolverhampton smulge un egal în deplasare la Newcastle, un egal la care nu mai spera nici cel mai optimist fan la pauză. Pentru coÅ£ofene urmează un nou meci pe teren propriu, împotriva lui Sunderland, iar Wolverhampton se deplasează la Fulham. Acest egal îi ajută mult pe lupi, care au reuÅŸit să urce două poziÅ£ii în clasament, pe locul 16, depăşindu-i pe QPR ÅŸi Blackburn. Pe Newcastle nu îi ajută mult acest egal, ei apropiindu-se la un punct de Arsenal, care are mâine marele derby al Londrei, la Tottenham

Chelsea, victorie la scor de neprezentare cu Bolton

Scorul înregistrat pe tabelă nu reflectă ceea ce s-a jucat pe teren, cel puţin în prima repriză, când Chelsea nu a reuşit să îşi creeze o ocazie clară de gol, iar la pauză s-a intrat la cabine cu un scor alb, 0-0. Elevii lui Villas-Boas au revenit mai decişi de la vestiare şi au reuşit să deschidă tabela prin David Luiz, care a inscris cu un şut la colţul lung şi l-a învins pe portarul maghiar al celor de la Bolton, iar scorul devenea 1-0 pentru londonezi. În minutul 61, Drogba a reuşit să o distanţeze pe Chelsea cu o lovitură de cap perfectă, în urma unei centrări foarte bune a lui Lampard. Acelaş Lampard a închis tabela în minutul 79, şi a adus prima victorie pentru echipa antrenată de Villas-Boas după 4 meciuri fără victorie. Următorul meci pentru Chelsea este în deplasare la West Bromwich, în timp ce Bolton are un nou meci greu, în deplasare la liderul Manchester City.