STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

sâmbătă, 18 februarie 2012

Cel mai important "loser" din fotbal

Arsene-Wenger.jpg

Mourinho spunea despre el ca este "un loser" si ca "ar trebui sa plece, nu are orgoliu. El este antrenorul care a condus o super echipa a lui AS Monaco spre...mai nimic. Poate de aici vine marea problema a lui Arsene Wenger, caci despre el este vorba. Un manager apreciat datorita jocului si datorita fotbalistilor promovati, cu toate ca nu a lasat mare lucru. La ambele mari cluburi la care a activat, a antrenat multi jucatori extraordinari, in ciuda unui lot exetrem de slab pe care il are acum Arsenal.  Ca exemplu la trupa monegasca i-a avut in trupa pe Weah, Thuram sau Petit, dar cea mai mare performanta a fost locul 2, cei drept in urma unei echipe foarte tari a lui Marseille din anii '90. Publicul l-a iubit mereu ,,deoarece stilul lui a fost mereu ofensiv, spectaculos, problemele din  aparare fiind mai greu de observat din tribuna. Uitati mai jos doua faze de acest gen din meciul cu Milan:
Golul de 3-0 a lui Robinho porneste de la o pasa a lui Ibrahimovic, Vermaleen, cade copilareste si ii lasa o zona libera brazilianului care nu iarta. Vreau sa remarc fentele din corp ale lui Ibra, dar si slabiciunea defensivei lui Arsenal, la o faza simpla pentru aceasta faza a competitiei.

Zlatan a stat la limita off-sideului tot meciul si acum i-a iesit, reusind sa il fraiereascape asistent, dupa cum am marcat pe captura. Pasa este foarte buna, venita de la Emanuelson, dar vreau sa remarc greseala aparatorilor tunari, care fac marcaj zonal, in loc de unul om-la-om pentru Ibrahimovic, doar Sagna incearca ceva, dar nu ii iese...Bila neagra Wenger!
 Dupa acest esec usturator, in Anglia nu s-a pus problema in presa despre demisia lui Arsene. Ei cunosc mai bine fenomenul si de ce este el inca pe banca londonezilor, fapt recunoscut intr-un interviu acum cateva saptamani: el are obiectiv sa realizeze un plus de 20 de miloane de lire sterline clubului, exclusiv din transferuri!!!
Oare afirmatia lui "The special one" este fondata? Sau lotul nu ii permite mai mult? Adevarul este probabil undeva pe la mijloc, tinand cont de dezechilibrul 11-lui lui Arsenal, unde intra Mertesacker si Arteta pe langa v.Persie si Walcott.

Neputinţa faţă în faţă cu profesionalismul

Cluburile mari au început să se intereseze de puştiul teribil Ola John(foto: uefa.com)

Fiecare
 clipă a vieÅ£ii noastre e alcătuită din mici aÅŸteptări.
Plini de aşteptări au fost şi toţi oamenii care au urmărit de pe stadion sau din faţa micilor ecrane partida Steaua-Twente. Cel puţin 75% dintre românii interesaţi de fotbal au tânjit 90 de minute după o victorie a roş-albaştrilor. Visele cam începură a se spulbera în minutul 53' când Ola John, care după ce în prima repriză l-a cam ameţit pe ex-craioveanul Dănănae, l-a lobat elegant pe Tătăruşanu cu o executie la care doar un sfert din fotbalişti ar fi apelat şi care le-ar fi ieşit doar unui alt sfert din cel iniţial. Totul a pornit de la Prepeliţă, care a ratat o pasă pe lângă minge. Golul vine după o primă repriză bună a Stelei, care a dominat cel puţin din punct de vedere statistic. Tatu rata prima ocazie mare în minutul 20, dupa ce s-a despărţit cu greu de minge la fel ca şi în restul fazelor din această partidă. Părerea mea despre Tatu este că accidentarea din prima parte a sezonului l-a ruinat, acum nefiind în stare decât să protejeze secunde bune la rând mingea, iar apoi în majoritatea fazelor să o piardă cu o pasă greşită sau printr-o deposedare a adversarilor. Cât despre finalizare, brazilianul trage mereu tare dar departe de spaţiul porţii. Să sperăm totuşi că treptat îşi va reveni la forma iniţială din vremurile trecute.
Şi Rusescu a avut un şut care a trecut puţin pe lângă bara porţii lui Mihailov.
După părerea mea Twente şi-a adjudecat jocul prin persoana lui Steve McClaren. Prima decizie excelentă a tehnicianului englez a fost purtarea acţiunilor ofensive pe partea dreaptă a terenului. Probabil McClaren a gasit acolo punctul slab al echipei, antrenorul urmărind partidele de pregătire din Antalya şi observând dificultatea lui Stan de a găsi cel mai bun fundaş dreapta, nici una din optiuni nefiind nemaipomenita. Astfel puştiul Ola John, şi marcator al unicului gol, a fost ţinta tututor acţiunilor de atac, majoritatea fiind finalizate cu centrări către atacanţii clubului din Enschede. Poate totuşi mai inspirate ar fi fost nişte patrunderi către centrul terenului, zona de unde a plecat şi golul.
Un lucru care nu prea i-a ieşit eroului de la Middlesbrough a fost situaţia lui Lukk de Jong. Acesta a fost bine imobilizat de Chiriches, omul care în august 2011, îl ţinea nemişcat pe Benzema, la inaugurarea National Arena.
Bicfalvi s-a zbătut pentru fiecare minge(foto: uefa.com)

Omologul lui McClaren: Ilie Stan a făcut cele mai mari greşeli la alegerea echipei. În ciuda faptului ca a ratat pregătirea de iarnă, accidentat fiind, din cele auzite, Latovlevici era pregatit fizic să joace joi seară. Totuşi omul de pe banca Stelei a ales să-l titularizeze pe Brandan pe stânga, dupa ce că trecuse mult timp de când el nu mai evoluase pe acest post. Mai mult Brandan a ajuns cel mai bun om al echipei din postura de mijlocaş central.
Astfel, axa de jucatori de la mijlocul terenului a fost formată din Tănase, Bicfalvi, Prepeliţă şi Rusescu. Tănase nu a rupt gura târgului dar nici n-a făcut greşeli majore. Bicfalvi i-a ţinut excelent locul lui Bourceanu, fiind extrem de sigur pe el, în ciuda criticilor din ultima perioadă. Problemele încep odată cu Prepeliţă. Jucătorul de la care a plecat şi golul lui Twente cred ca ar fi evoluat mult mai bine pe partea dreapta, în locul lui Rusescu, în centrul liniei mediene urmând să evolueze Bicfalvi şi Brandan. În acest mod i se dădea şi lui Rusescu şansa de a evolua în atac, locul unde fără îndoiala se descurcă cel mai bine şi unde a făcut meciuri bune alături de Nikolic.
În condiţiile de faţă Twente pleaca cu 85% şanse la calificare însă romanii tipic tradiţional rămân cu speranţa... Speranţa la.. calificare. Speranţa că Bourceanu şi poate Latovlevici şi Chipciu vor putea schimba ceva, vor putea să ne conducă către CALIFICARE.


ANALIZÄ‚ GOL:
În momentul în care Prepeliţă dă pe lângă minge, linia de fundaşi a Stelei, stă corect. Ola John este nemarcat nimeni putând să se aştepte la o asemenea greşeală. John intră în contact cu mingea şi avanseaza cu ea în poziţie centrală, trecând în viteză de fundaşii roş-albaştrii.
În momentul în care John ajunge la marcajul careului lui Tătăruşanu, il vede pe acesta puţin ieşit(probabil surprins de fază şi neştiind ce să facă - probabil dorind să închidă unghiul) şi il lobează elegant. 1-0 pentru Twente