STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

miercuri, 3 noiembrie 2010

Centrele de copii si juniori si scouteri

Fotbalul romanesc este intr-o perioada de cadere libera. Echipa nationala se face de ras la fiecare meci pe care il disputa, echipele romanesti merg din ce in ce mai prost in Europa si nimeni nu isi explica de ce.
Eu gasesc printre multe altele, o cauza principala centrele de copii si juniori. In tara sunt multi copii talentati la fotbal insa chiar daca sunt selectionati de unele cluburi sunt extrem de prost antrenati si nu au sansa sa ajunga mari intr-o zi.
Tot privind centrele de copii si juniori, dupa ce ca sunt extrem de putine, Becali a declarat zilele trecute ca vrea sa desfinteze academia de tineret. Ar fi cea mai mare greseala pe care ar putea sa o faca. De ce sa dai milioane de euro pe jucatori pe care i-ai putea avea pe o perioada mai lunga de timp(de la varste fragede), carora sa le creezi conditii bune de antrenament si sa le angajezi antrenori valorosi care le pot exploata la maxim capacitatile, sa nu-i lasi sa profite LA MAXIM de libertatile pe care i le ofera viata si sa le dai sansa sa se remarce si sa fie convocati la loturile nationale si poate chiar sa scoti sume mari de bani din transferurile lor? Mi-ar place ca patronii din fotbalul romanesc, in special Gigi Becali sa imi raspunda la intrebare.
Ganditi-va, ne-am putea califica fara probleme la turneele Europene si Mondiale si sa ajungem in fiecare an cel putin cu o echipa in optimile UCL, insa la conditile actuale trebuie sa ne rugam sa mai avem in urmatorii 10 ani o echipa care sa ajunga O DATA in grupele celei mai importante competii la nivel de cluburi.
Privind scouterii, sunt sigur ca Steaua are in momentul actual o multime de scouteri dar degeaba... Ros-albastrii transfera numai jucatori cu nume sonor, pentru tara noastra, care nu au calitati iesite din comun, insa care costa o multime de bani.
Jucatorii transferati din afara se dovedesc a fi adevarate catastrofe si nu sunt in stare de nimic. De ce sa nu angajam niste scouteri care chiar sa-si faca meseria, binenteles si cluburile angajatoare sa le asigure transport si cazare la competitiile europene si mondiale de juniori si cele cum ar fi Cupa Africii la nationale mari? Sa iei un jucator cu 500.000 de euro maxim care sa faca furori inca de la o varsta frageda? Mai bine iei unul de 31-32 de ani care tinde spre retragere si care nu mai are calitatile pe care in multe cazuri nici nu le-a avut vreodata. Asta e mentalitatea romaneasca.
Lista poate continua cu multe critici pentru investitorii echipelor romanesti. Insa sunt sigur ca peste 5 ani conditiile vor fi aceleasi si Romania se va bate pentru penultimul loc in grupele de calificare de la turneele internationale cu Malta, Luxemburg sau Liechtenstein.

Pro Sport minte din nou

FC Steaua Bucuresti dezminte public informatia aparuta astazi in editia tiparita a cotidianului ProSport, in articolul “Puneti-i fiola lui Tanase”. Acest material nu are nici o legatura cu realitatea si cuprinde numai informatii inventate de autorul articolului. 
“In calitate de director sportiv cu participare permanenta la antrenamentele echipei din ultima luna va garantez ca din punct de vedere al  atitudinii si al comportamentului la sedintele de pregatire, Cristi Tanase  s-a prezentat  demn de un capitan de echipa. Asigur  suporterii Stelei ca nu a existat niciodata o asemenea problema in vestiarul Stelei”, a declarat Narcis Raducan, director sportiv  la Steaua.
La rindul sau, antrenorul principal al echipei, Marius Lacatus a spus: “Sint minciuni care mie, ca antrenor, mi-a fost foarte greu sa le accept. Nu a existat niciun jucator de la Steaua care sa se prezinte la antrenament in stare de ebrietate. Daca se intimpla asa ceva, va asigur ca eu eram primul care luam masuri”.
FC Steaua Bucuresti precizeaza ca gestul de a nu actiona in judecata cotidianul ProSport este ultimul de buna vointa facut de clubul nostru la adresa acestui ziar fata de care noi am avut intotdeauna o atitudine ireprosabila.

Sursa: www.fcsb.ro

Simtind pericolul pe care il reprezinta Steaua in acest moment, chiar si in forma in care este, dusmanii echipei incep sa arunce cu sageti catre lotul noastra. Nu mi se pare normal ceea ce se intampla si minciunile aruncate in presa in legatura cu anumiti jucatori ai gruparii din Ghencea.
Astfel ultimul articol de prima pagina al celor de la Pro Sport in care il acuza DUR pe Cristian Tanase ca vine "putin ametit" la antrenamente nu cred ca poate fi adevarat, o explicatie logica putand fi increderea pe care i-o acorda fanii si toti membrii staffului tehnic(care i-au oferit banderola de capitan), Tanase, cel pe care il numar printre jucatorii rationali ai lotului, probabil dandu-si seama ar fi sinucidere curata sa vina beat la antrenamente.

Romeo Surdu


Romeo Surdu
Romeo Surdu.PNG
Informații personale
Nume completRomeo Constantin Surdu
Data naÈ™terii12 ianuarie 1984 (26 de ani)
Locul naÈ™terii   Râșnov, JudeÈ›ul BraÈ™ov, România
Înălțime176 cm
Greutate72 kg
PostAtacant
Informații despre echipă
Echipa actuală600px Strisce rosso blu con stella gialla.png Steaua BucureÈ™ti
Număr24
Echipe1
AniEchipăAp (Gol)*
2001–2005
2005–2007
2007–
2008–2009
600px Colori di Brasov.svg FC BraÈ™ov
600px Culori CFR.svg CFR Cluj
600px Strisce rosso blu con stella gialla.png Steaua BucureÈ™ti
→ 600px Colori di Brasov.svg FC BraÈ™ov
66 (18)
51 (16)
44 (5)
21 (8)   
Națională2
2004–2006
2009 -
România România U21
România România
11 (0)
 (0)
1 ApariÈ›ii È™i goluri pentru echipa de club
în cadrul campionatului național
până la data de 23 mai 2010.
2 SelecÈ›ii la naÈ›ională È™i goluri
până la data de 9 septembrie 2009.
* Apariții (Goluri)
Romeo Constantin Surdu (n. 12 ianuarie 1984, Râșnov, judeÈ›ul BraÈ™ov) este un fotbalist român aflat sub contract cu echipa Steaua BucureÈ™ti.

Carieră

Și-a început cariera de fotbalist la Romacril Râșnov la vârsta de 6 ani, pe postul de atacant. La vârsta de 14 ani se transferă la FC BraÈ™ov.
După un juniorat excepțional la FC Brașov alături de antrenorii Adrian Szabo, Emil Borgovan, Panache, Adrian Hârlab și Nae Pescaru, a câștigat titlul de campion național de juniori A și B în anii 2001 și 2003.
A debutat la vârsta de 17 ani în Divizia A la FC BraÈ™ov pe 3 noiembrie 2001 în meciul Ceahlăul Piatra NeamÈ›-FC BraÈ™ov 1-0.
A fost inclus în loturile naționale de juniori și tineret ale României (a câștigat o Cupă Balcanică la Bacău alături de echipa națională de juniori a României în anul 2002).

Performanțe internaționale

A jucat pentru Steaua BucureÈ™ti Ã®n grupele UEFA Champions League, contabilizând 6 meciuri în această competiÈ›ie.
A jucat 117 meciuri în Liga I, marcând 34 de goluri
A fost desemnat revelația anului 2006 la Cluj Napoca.
A debutat la echipa naÈ›ională de fotbal a României la 12 august 2009, într-un meci amical împotriva Ungariei.

Florin Gardos


Informații personale
Nume completFlorin GardoÈ™
Data naÈ™terii29 octombrie 1988 (22 de ani)
Locul naÈ™terii   Satu Mare, România
ÃŽnălÈ›ime1,93 m
PostFundaÈ™ central , MijlocaÈ™ defensiv
Informații despre echipă
Echipa actuală600px Strisce rosso blu con stella gialla.png Steaua BucureÈ™ti
Număr6
Juniorat
600px Oro e Blu.png FC Olimpia Satu Mare
Echipe1
AniEchipăAp (Gol)*
2004-2008
2008-2010
2010-
Flag of None.svg SomeÈ™ul Satu Mare
Flag of None.svg Concordia Chiajna
600px Strisce rosso blu con stella gialla.png Steaua BucureÈ™ti
   
Națională2
2010-România România U211 (0)
1 ApariÈ›ii È™i goluri pentru echipa de club
în cadrul campionatului național
până la data de 18 iunie 2010.
2 SelecÈ›ii la naÈ›ională È™i goluri
până la data de 5 iunie 2010.
* Apariții (Goluri)


Este considerat una dintre marile speranţe ale sportului-rege, după evoluţiile bune de la echipa de club şi prestaţiile promiţătoare de la naţionala de tineret.

Florin a fost îndrăgostit de fotbal încă din copilărie, iar la zece ani deja era „înregimentat“ la piticii Olimpiei Satu Mare. „Ca orice puÅŸti de vârsta mea adoram fotbalul, aÅŸa că i-am convins pe ai mei să mă dea la un club ca să nu bat mingea doar în faÅ£a blocului. Domnul Iosif Kalmar a fost primul antrenor care m-a iniÅ£iat în fotbal. Ca orice puÅŸtan aveam ÅŸi eu un idol la echipa mare a Olimpiei, pe Ciprian Mozacu. Interesant că peste ani am devenit colegi de echipă la Concordia ChiaÅŸna, iar acum suntem foarte buni prieteni“, ne spune Florin.
La 13 ani a continuat la CSS Satu Mare, fiind pregătit de Dacian Nastai. Cu acesta a terminat de două ori pe locul 5 la Campionatul Naţional. De la 16 ani a semnat cu echipa Someşul Satu Mare fiind unul dintre oamenii de bază a echipei.
Se bate la promovare în Liga I
Evoluţiile bune de la club l-au adus şi în atenţia naţionalei de juniori, prima convocare primind-o la 15 ani. La 20 de ani, după ce a ajuns unul dintre cei mai buni jucători de la Someşul Satu Mare, au început să curgă ofertele.
A fost în probe la Farul ConstanÅ£a, FC BraÅŸov, Sportul StudenÅ£esc ÅŸi CSM PloieÅŸti, însă până la urmă a ajuns la Concordia ChiaÅŸna. „Echipa la care eram, SomeÅŸul Satu Mare, a fost vândută împreună cu 10 jucători unui om de afaceri din judeÅ£ul Sălaj. Singurii care nu am mers acolo am fost eu ÅŸi Marian Pop, care am plecat la Astra PloieÅŸti. Am făcut pregătirea de vară acolo, dar cu trei zile înainte de a începe campionatul, a trebuit să plecăm pentru că ei ne-au băgat o anumită clauză în contract, pe care nu o puteam accepta, aÅŸa că am mers la Chiajna“, spune fotbalistul.

A dat golul victoriei în meciul cu Polonia
Florin nu regretă deloc că a ajuns aici, deoarece condiÅ£iile de pregătire  sunt foarte bune, iar echipa se bate pentru promovarea în prima ligă. Florin a fost convocat în premieră la naÅ£ionala de tineret în meciul amical pe care România l-a disputat în compania Poloniei. DeÅŸi a fost introdus de către selecÅ£ionerul Săndoi de abia în minutul 75, Florin ÅŸi-a făcut conÅŸtiincios treaba, ba mai mult a reuÅŸit să înscrie golul victoriei chiar în ultimul minut de joc.
„M-am bucurat foarte mult că am dat gol cu Polonia, dar nu am realizat cu adevărat importanÅ£a lui decât după meci. Chiar după fluierul final am fost chemat să dau un interviu pentru Televiziunea Română, am răspuns la vreo trei întrebări ÅŸi m-am dus la vestiar. După ce am revenit din vestiar, afară erau vreo 7-8 camere de filmat ÅŸi tot atâţia reporteri care m-au intervievat. Atunci am simtit pentru prima dată de când joc fotbal că sunt fotbalist“, încheie Florin.
Ce-i place
Îi place foarte mult sportul în general, schiul şi înotul fiind între preferinţele lui. Fotbalistului îi place mult să călătorească şi să viziteze locuri şi obiective turistice cât mai interesante.
Ce nu-i place
Nu-i place să se trezească de dimineaţă, după cum nu-i place să stea departe de cei dragi. „Faptul că stau departe de casă este singurul meu neajuns. ÃŽnsă vorbesc foarte mult la telefon cu cei dragi ÅŸi, sincer, de abia aÅŸtept sfârÅŸitul de săptămână să vin la Satu Mare“, a spus tânărul.