STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

marți, 14 februarie 2012

Tot mai departe de titlu

Ronaldo...si atat

Sambata, Barcelona a pierdut cu Osasuna, scor 2-3 in deplasare. Astfel, diferenta intre cele doua mari rivale se face cel mai probabil de 10 puncte intre ei si Real Madrid, dupa victoria lor cu 4-2 contra lui Levante. Acum 100% madrilenii pot fi siguri de titlu, cu toate ca refuza sa o declare. Daca cercetam in istorie, Jose Mourinho nu a ratat niciodata titlul cand a avut o distanta de 4 puncte fata de urmaritoare, fie ca a fost vorba de campionatul italian, cel englez sau cel portughez. Singurul impediment pe care il poate intalni Realul ar fi UCL, deoarece si acolo se duce o lupta foarte grea. Jocul echipei blanco nu entuziasmeza pe suporteri, iar ca spectaculozitate nu se ridica la nivelui Barcei care pierde ridicand in picioare publicul amator al sportului rege. Ce-i drept, fotbalul e pe bani, pe puncte si pe trofee, iar Jose se descurca de minune. Are o echipa care este peste catalani din simplul motiv al duelurilor individuale castigate mai usor de catre ei, fara a fi nevoie de "floricelele" echipei lui Pep, nu prin calitatea mai buna a jucatorilor ci prin forta si viteza. Ce este impresionant insa la Barcelona este ca indiferent ca daca il vedem pe Tello sau pe Iniesta jocul este la fel si prin aceste accidentari putem observa ca ei au un lot de 40 de jucatori, fara sa exagerez!

Reus, vedeta in Germania
O alta echipa care s-a indepartat de titlu este echipa lui Marica, Schalke 04, care a pierdut un meci cu o contracandidata la acest obiectiv, Borussia Monchengladbach. Ultimii nu mai par doar o revelatie, pentru ca jocul ei arata ca poate spera la Bundesliga, cu ajutorul unor fotbalisti precum Reiss sau Hanke. Totusi, echipele pe care le-am urmarit cel mai mult, Bayern si Dormund par putin peste. Asta pentru ca au o maturitate mai mare datorita lotului mai complet, mai echilibrat, cu toate ca viteza de atac este cam aceeasi.
Lyon se pare ca si-a terminat hegemonia si ca locul de Champions League e imposibil in fata lui Lille, PSG, Montpellier (care s-a mentinut sus cu toate ca au plecat multi jucatori la CAN) si chiar in fata lui Marseille. Caen pare ca dat tot ce a avut mai bun contra lyoneazilor si nu au aratat ca o echipa de locul 14.
Mai jos analiza golului de 2-1 al lui Real, cel de 1-2 al Barcei si al lui Gladbach de 2-0.
Hanke primeste o pasa de la un coechipier din banda, face un un-doi cu un alt jucator, apoi repeta procedeul cu Reiss si finalizeaza elegant. O faza care demonstreaza valoarea lui Gladbach, actiune cu care a paralizat apararea lui S04, scor final: 3-0!

Faza clasica de atac a Barcei: un un-doi intre Fabregas si Dani Alves, primul paseaza la Isaac Cuenca, care centreaza in gura portii si Alexis reduce din diferenta. Defensiva Osasunei clacheaza, la o centrare nu tocmai grea. Nici baietii lui Guardiola nu au stralucit din acest punct, primind 3 goluri toate pe gafe care nu erau anul trecut.
Higuain, cu toate ca nu il apreciez foarte mult, isi foloseste tehnica si reuseste sa centreze foarte bine. Levante reuseste sa se apere foarte bine, dupa cum se remarca pe perchile de marcaj, insa Ronaldo e de neoprit la jocul de cap si face 2-1!