STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

miercuri, 24 august 2011

RUŞINOS: România a mai căzut un loc în clasamentul FIFA

România a mai căzut o poziţie luna aceasta în clasamentul mondial întocmit de FIFA, ajungând pe un ruşinos loc 54, sub naţionale precum Iran, Jamaica sau Burkina-Faso. Cum se poate întâmpla acest lucru, ca o echipă ce a fost mult timp în elita fotbalului internaţiona (România a ocupat în 1997 locul 3 în acelaşi clasament) să ajungă atât de jos? Întrebaţi-i pe cei care administrează şi conduc fotbalul românesc de atâţia ani. Şi mai întrebaţi-i pe cei care au împământenit minunata "mentalitate românească" şi în fotbal - aici o să aveţi ceva mai mult de căutat...
În vârful clasamentului, Olanda a detronat campioana mondială Spania şi a ajuns să ocupe prima poziţie în clasamentul mondial. Şi să nu uităm că Olanda va fi adversara noastră în preliminariile pentru "mondialul" din Brazilia...

Iată aici clasamentul oficial FIFA pe luna august.

Primele echipe calificate în grupele Champions League

Aseară s-au disputat 5 dintre meciurile contând pentru manşa retur a play-off-ul Champions League.Astfel, am aflat cinci echipe calificate în grupe şi posibile adversare pentru Oţelul Galaţi. Iată rezultatele:

APOEL NICOSIA 3:1 Wisla Cracovia (în tur 0:1) 
Marcatori: Manduca '29, Almeida '54, '87 / Wilk '71
GENK 2:1 Maccabi Haifa (în tur 1:2) - 4:1 la penalty-uri
Marcatori: Vossen '35, Buffel '41 / Golasa '37
Malmo 2:0 DINAMO ZAGREB (în tur 1:4) 
Marcatori: Figueiredo '69, Jansson '86
VILLAREAL 3:0 Odense (în tur 0:1) 
Marcatori: Rossi '50, '66, Marchena '82
FC Zurich 0:1 BAYERN MUNCHEN (în tur 0:2) 
Marcator: Gomez '7
*echipele scrise cu majuscule s-au calificat

Meciurile de aseară nu au oferit mari surprize, însă putem spune că am avut câteva partide cu adevărat spectaculoase. Meciul dintre Malmo şi Dinamo Zagreb a fost neaşteptat de frumos, cu Malmo care a fost foarte aproape de calificare, cu toate că nimeni nu-i mai dădea şanse după 4-1 pentru Zagreb în tur. Finlandezii au învins cu 2-0, dar mai aveau nevoie de un gol pentru a se califica. Acest lucru este cu atât mai frustrant când ştiu că golul de 4-1 din tur l-au încasat foarte târziu. Dacă rezultatul ar fi fost 3-1 în tur, Malmo era acum calificată... Un alt meci extraordinar a fost Genk - Maccabi Haifa. Genk a învins în timpul regulamentar cu acelaşi scor cu care a pierdut acum o săptămână în Israel, iar meciul a ajuns în prelungiri. Echiplele obosite nu au mai reuşit să marcheze în cele 30 de minute, iar meciul a ajuns la penalty-uri. Acolo unde portarul maghiar al lui Genk a făcut minuni, apărând două lovituri ale israelienilor, iar belgienii au înscris de patru ori, calificându-se în grupe.
Meciul dintre Zurich şi Bayern nu a fost deloc atât de spectaculos cum se aştepta lumea, Bayern mizând pe un joc economicos, pentru a nu-şi epuiza resursele. Pe de altă parte, partida dintre Villareal şi Malmo ne-a oferit spectacol, cu spaniolii fără să stea pe gânduri, înscriind trei goluri şi asigurându-şi prezenţa în grupe.
Per total, a fost o seară frumoasă în Champions League. Astăzi vom afla şi celelalte cinci echipe care merg mai departe din play-off, de la aceeaşi oră, 21.45.