STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

duminică, 22 ianuarie 2012

Week-end plin de fotbal(PI)

Week-end-ul ce tocmai stă să se încheie, ne-a oferit o serie de partide interesante. În continuare vă ofer scurte rezumate ale câtorva partidelor urmărite de mine.

Guineea Ecuatorială - Libya(Cupa Africii pe Naţiuni - Grupa A)
jamaica-gleaner.com
Am urmărit această partidă, din dorinţa de a urmări deschiderea edţiei din acest an a Cupei Africii. Ce-i drept, nu am avut parte de cine ştie ce fotbal, dar amuzamentul de care am avut parte m-a satisfăcut.
Spectacolul a început de dinaintea începerii partidei, când actualul preşedinte al Guineei Ecuatoriale a ţinut un discurs care a fost mai lung decât ar fi trebuit şi partida a început mai târziu decât ora stabilită iniţial. Apoi a urmat emoţionanta clipă a imnurilor. Primul audiat a fost noul imn al Libyei, care spre surprinderea mea, suna ca o piesă care ar putea face furori în discotecile din România.
Dar imnurile s-au terminat şi a început partida în care gazdele turneului final, dădeau impresia că ii domină pe "cavalerii Mediteranei"(aceasta fiind noua poreclă a naţionalei Libyene). Probabil stimulentul lor era "premiul" de 1.000.000 de dolari pus în joc de preşedintele Guineei, care în cazul unei victorii a echipei ţarii pe care o conduce urma să-i îmbogaţească pe jucători.
Primul gol a fost înscris de Guineea, însă a fost anulat de tuşier, din cauza unui off-side inexistent. În prima repriză Libya a stat prost în defensivă, fundaşul dreapta lipsind cu desăvârşire la fazele de atac ale Guineei. Apoi nu prea mai e de comentat, pana la faza golului. Un gol de 1.000.000 de dolari am putea spune, Balboa marcând în 87' cu un şut bun, demn de un fost jucător la Benfica şi Real Madrid. A mai avut Guineea şi o bară după un şut fabulos, însa meciul s-a terminat 1-0.


AS Roma 5-1 Cesena(Serie A - Etapa a 19-a)
goal.com
Un meci extrem de frumos a fost Roma - Cesena. Partida s-a decis în primele 9 minute de joc, când scorul era deja 3-0 pentru Roma, iar Totti intrase în istorie fiind jucătorul cu cele mai multe goluri marcate pentru o singură echipă în Serie A. Golul lui Totti a fost înscris dintr-o pasă absolut fantastică a lui Erik Lamela, care încetul cu încetul, începe sa straluceasca şi să îşi arate realele calităţi. Golul 2 a fost tot al lui Totti, acesta marcând cu un şut plasat şi în forţă, după o pasa de geniu a lui Lamela, peste apărătorii Cesenei. Golul 3 l-a avut ca protagonist pe Fabio Borini, fostul jucător al lui Chelsea Londra înscriind după o pasă venită din lateral, care a trecut printre portarul şi fundaşii echipei lui Mutu şi a ajuns la italian, care a finalizat singur cu poarta goală. Au urmat apoi trei ocazii mari de gol care cum-necum au ocolit poarta Romei. Golul de onoare al Cesenei a fost marcat de Eder care a reuşit să treaca de Stekelemburg, lobând-ul după ce a primit o pasă peste apărătorii Romani. Golul trei al lui Totti a fost cât pe ce să vină şi el, însă scorul de 4-1 a fost stabilit de Jean la un corner. Tabela de marcaj a fost închisă de Pjanic, al cărui şut a fost respins în primă fază de Antonioli, însă mingea a ajuns din nou în posesia Bosniacului, care a finalizat în plasa porţii stadionului Olimpico.
Jocul acestei partide este înca o dovada a "mâinii" lui Luis Enrique, care începe să reuşeasca să formeze un grup puternic la Roma, care începând de sezonul viitor poate reîncepe să se lupte pentru titlu.

Nu rataţi mâine şi alte rezumate din acest week-end şi toate rezultatele etapei din Premier League şi Bundesliga!