STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

marți, 16 august 2011

Supercupa Spaniei: Real Madrid 2-2 FC Barcelona

Real Madrid a remizat pe teren propriu, duminica in prima mansa a Supercupei Spaniei, disputata la Madrid. In ciuda unui joc bun prestat de elevii lui Jose Mourinhi, poate chiar superior Barcelonei, Madrilenii nu au fost capabili sa invinga. Conducand 1-0 dupa golul noului decar al Realului, Ozil, totul dupa o faza geniala a lui Benzema, care a avut doua ocazii mari inainte de gol, in minutele 2 si 9.
Barca a egalat in 39' prin sutul de senzatie la vinclu, al lui David Villa. Apoi, chiar inainte de pauza, Leo Messi a inscris dupa o actiune frumoasa a trupei Catalane.
Totusi se pare ca Mourinho a bagat frica in posibilii vice-campioni ai Spaniei la pauza si acestia au jucat aproape perfect dupa pauza, reusind sa puncteze in minutul 54 cand Xabi a marcat cu un sut de la mijlocul terenului.
Totusi dupa rezultatul din capitala Spaniei, Barca este favorita si porneste cu prima sansa in cursa pentru primul trofeu din acest an din Spania.

Cum ar putea arăta Arsenal fără Cesc?

După cum probabil ştiţi, "telenovela" Fabregas a luat sfârşit, iar jucătorul s-a transferat la Barcelona. După numeroase sezoane în care Barca a încercat readucerea acasă a jucătorului, iar Wenger s-a ţinut tare pe poziţii, Cesc a fost transferat la echipa catalană pentru 29 de milioane de euro.
Avea Barca nevoie de Cesc? dar Arsenal de Fabregas? ÃŽn ambele situaÅ£ii răspunsul este da. Cine avea mai multă  nevoie de el? Tind să cred că Arsenal. ÃŽn perioada în care a jucat la club a demonstrat că este un adevărat lider ÅŸi că este un jucător care poate trage echipa după el. Acum că a plecat, se caută un alt lider care să conducă jocul lui Arsenal.
Wenger nu a dorit să transfere un alt mijlocaş central după plecarea lui Fabregas, lasând de înţeles că vrea să facă treabă cu ce are deja în lot. O alegere caracteristică francezului.
Se spune că Wenger urmăreşte să-l repoziţioneze pe Vermaelen din fundaş central, în mijlocaş defensiv, exact aşa cum a făcut cu Emmanuel Petit. Personal, cred că belgianul are calităţile necesare pentru a juca în acea poziţie şi consider că ar putea fi peste Song. Dar cine ar putea veni în locul lui Cesc? Ei bine, cred că Nasri ar putea fi cea mai inspirată alegere. Cu toate că a arătat că este un foarte bun jucător de flanc, cred că s-ar integra foarte bine la mijloc în 4-3-3-ul gândit de Wenger. Foarte important este ca Arsenal să nu-l cedeze pe francez la City, aşa cum se zvoneşte. Nu cred că mai există un jucător cu o viziune aşa de mare ca a lui Nasri în lotul lui Arsenal. Acest lucru s-a văzut sâmbătă, când la mijloc pentru creaţie au fost folosiţi Ramsey şi Rosicky, care nu au dat un mare randament.
În atac lucrurile cred că stau bine, mai ales cu sosirea lui Gervinho. Aşadar, iată cum ar putea arăta "Noul Arsenal":
P.S.: Cu toate că sunt fan declarat al lui Manchester United, apreciez jocul practicat şi încurajat de Arsenal. Aşa că să nu vi se pară ciudat acest post. Numai bine!

Adevarul despre Steaua - "U" Cluj

Duminica, am avut "norocul" sa fiu prezent la meciul pe care Steaua l-a disputat impotriva Universitatii Cluj-Napoca, la Ploiesti, pe stadionul Astra. Spun asta deoarece meciul a fost conturat de un lant de evenimente neplacute. Ce s-a intamplat mai exact?
Ora 18:00 langa stadionul Astra

La ora 18:15 eram unul din oamenii(nu putinii) care ajunsesera grabiti, pe ultima suta de metri pentru a-si cumpara bilete, speriat, deoarece mai multe agentii de presa din Romania anuntasera ca pe la ora 16:00 cu doua ore si jumatate inainte de momentul fixat pentru inchiderea caselor de bilete ca pentru meciul din acea seara doar 500 de bilete mai erau disponibile. Lucru fals, la fel ca "stirea" conform careia pentru meci au fost puse in vanzare doar 4000 de bilete, in momentul intrarii pe stadion, vazand ca de fapt acesta era aproape plin pana la epuizare.
Linistea de dinaintea furtunii

In orice caz, dupa cumpararea biletelor, am dat cateva ture de stadion pentru a inspecta imprejurimiile. Chiar dupa achizitionarea ticheteleor, am avut sansa sa-l vad pe Florin Costea care a venit la stadion sa sustina Steaua din tribune. O atmosfera plictisita, care totusi s-a animat cu o ora inainte de inceperea meciului.
Imaginea de langa stadion era exact ca atmosfera...
Apoi, cu intarziere datorita prietenului care m-a insotit la aceasta partida, respectiv cu 30 de minute inainte de fluierul de start, ne-am asezat la coada de la intrarea in stadion. Coada luuuunga care mergea foarte greu. De ce? Datorita incompetentei Jandarmeriei Romane si a firmei care a asigurat paza si la acest meci, Shelter Guard. Injurand cu spor, ba be Gigi, ba pe jandarmi, ba pe Basescu, oamenii incepeau incet incet sa-si piarda rabdarea. Unul din punctele din varf a fost, in momentul in care toti cei aflati in sir, au auzit fluierul de start al partidei. Timpul trecea, coada nu avansa.
Coada de la intrarea in stadion
 Ce sa facem?! Dupa discutii si negocieri fara niciun rezultat cu fortele de ordine, cativa curajosi s-au decis sa forteze una din intrarile pentru masini din stadion si au reusit sa usureze putin accesul in arena, moment in care am intrat si eu pe "Astra". Imediat dupa intrarea mea, acea intrare fortata s-a inchis si alte zeci(poate mai mult de o suta) de oameni au ramas la coada. In orice caz, pana am intrat in tribuna, Mihai Costea a reusit sa marcheze. Eu bineinteles ratand golul. Apoi au urmat minute bune in care rarele catece ale galeriei Steliste au rasunat pe stadion. Dupa aceea, chiar daca e greu de crezut, a intrat si galeria lui "U" mai tarziu decat ultimii fani ai Stelei. Galerie care nu a avut cu cine sa se dueleze, baietii de la Nord, refuzand sa se prezinte la meci. Totusi Stelistii prezenti au reusit sa faca cateva momente frumoase, cand tot stadionul a strigat "Lupta Steaua" sau "M*ie Niculescu". Dupa incheierea primei parti, momentul culminant a fost iesirea de pe teren a lui Niculescu, intampinata de Stelisti cu obisnuita urare. La randul lor, fanii "Sepcilor rosii" au scandat fara sa gandeasca "Muie Lacatus". Gura acetora a fost inchisa de golul lui Rusescu, a carui replica a fost reusita lui Pele. Meciul s-a terminat in aplauze care acopereau scandarile Clujenilor. Tot la final crainicul stadionului a multumit respectuos celor prezenti la meci.



Dupa iesirea din tribuna, bineinteles ca am mers la iesirea de la oficiala care era in drumul nostru pentru a-i vedea reactia lui Nea' Gigi. Imediat ce l-am vazut i-am strigat "Tiki-taka Barcelona", la care el mi-a raspuns cu aceeiasi replica. Bucuros cu o fata memorabila Gigi i-a bucurat cu siguranta pe toti Stelistii prezenti.

Deci dupa mine, echipa s-a simtit ca acasa, intr-un meci ingrozitor organizat, dar cu niste fani caldurosi care chiar daca au fost putin timizi, au sustinut echipa pana in ultima clipa.












Rezultate Premier League

Prima etapă din Premier League a adus rezultate neaşteptate. Aproape toate favoritele la titlu s-au încurcat în meciuri ce la prima vedere păreau facile. Dar, oare nu ăsta e farmecul Premier League?... Iată rezultatele:

Sâmbătă
17.00  Tottenham Hotspur : Everton  AMÂNAT
17.00  Blackburn Rovers 1:2 Wolverhampton 
Scor la pauză: 1:1
17.00  Fulham FC 0:0 Aston Villa
Scor la pauză: 0:0
17.00  Liverpool 1:1 Sunderland 
Scor la pauză: 1:0
17.00  QPR 0:4 Bolton 
Scor la pauză: 0:1
17.00  Wigan 1:1 Norwich 
Scor la pauză: 1:1
19.30  Newcastle United 0:0 Arsenal 
Scor la pauză: 0:0
Duminică 
15.30  Stoke City 0:0 Chelsea 
Scor la pauză: 0:0
18.00  WBA 1:2 Manchester United
Scor la pauză: 1:1
Luni 
22.00  Manchester City 4:0 Swansea 
Scor la pauză: 0:0

Cu toate că s-au marcat puţine goluri, această etapă nu a dezamăgit când vine vorba de spectacol şi lasă de înţeles că urmează un nou sezon foarte frumos de Premier League, aşa cum ne-am obişnuit. Cum am spus mai sus, dintre favoritele la titlu, doar echipele din Manchester au confirmat. United, în ciuda jocului consistent, a marcat golul victoriei abia în ultimele minute în faţa lui West Brom, la care Tamaş a fost titular. Pe de altă parte, City a câştgat la scor meciul de aseară din epilogul etapei, iar Aguero a marcat două goluri la debut, în faţa nou-promovatei Swansea City.
Chelsea, Arsenal şi Liverpool au scos trei remize suprinzătoare, dar în continuare le consider favorite la nişte locuri fruntaşe.