STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

marți, 8 noiembrie 2011

Incep sa se clarifice situatile din grupele Champions League

Nu s-a mai publicat de foarte mult timp vreun articol pe site, de aceea am iesit putin din sarcinile mele, prezentand situatia din cele doua competitii continentale, desi acest lucru nu imi este atribuit mie, dar am considerat ca este mai indicat sa prezint cum stau lucrurile in cele doua competitii.

La mijlocul saptamanii trecute s-a disputat etapa cu numarul 4 din cea mai importanta competitie inter-cluburi de pe "Batranul Continent", UEFA Champions League. La finele caruia s-au cunoscut cateva echipe deja calificate in fazele eliminatorii ale competitiei, dar si cateva surprize de proportii.


In Grupa A, Bayern Munchen continua sa conduca ostilitatile, reusind sa castige pe teren propriu, scor 3-2 meciul cu italienii de la Napoli. "Batavii'' fiind la un pas de calificarea mai departe, asa cum era de asteptat, mai ales ca nemtii joaca cu o motivare in plus - finala Ligii Campionilor de anul viitor se joaca chiar pe "Allianz Arena" si dorinta de a juca cu trofeul pe masa este imensa. Pana la ultimul act, ''batavii'' mai au mult de tras. De partea cealalta, Manchester City isi continua forma buna din campionat si in Europa, trecand fara probleme, in deplasare, de spaniolii de la Villarreal, echipa care se afla intr-o scadere de forma, atat in campionatul intern, cat si in Europa, neacumuland pana in acest moment niciun punct in grupa A.

Lucrurile sunt clare in aceasta grupa, Bayern este ca si calificata, iar batalia pentru ultimul loc care duce in optimi se da intre miliardarii de la City si echipa calaului Stelei de anul trecut, Napoli.


In Grupa B, Inter Milano si-a revenit dupa esecul din startul grupelor, 1-0 cu Trabzonspor si au reusit sa lege 3 victorii consecutive in grupa, instalandu-se pe prima pozitie cu sanse foarte mari de a merge mai departe. Campioana Frantei, Lille, nu reuseste sa demonstreze faptul ca a fost cea mai buna echipa din Hezagon sezonul trecut si este ca si eliminata din competitie, nereusind sa castige pana acum, acumuland doar doua puncte. Batalia pentru locul secund se da, cred eu, intre CSKA Moscova si Trabzonspor, fiecare avand 5 puncte dupa patru jocuri.


In Grupa C, din care face parte si campioana Romaniei, Otelul Galati, situatia este destul de clara. Moldovenii nemaiavand nicio sansa de calificare nici macar in Europa League, dupa ce a cedat si pe "teatrul Viselor", 2-0 impotriva vicecampioanei Europei, Manchester United. In cealalta partida, Benfica a remizat pe "Da Luz", 1-1 cu campioana Elvetiei, FC Basel. Manchester si Benfica sunt destul de aproape de a accede in fazele eliminatorii ale competitie, insa FC Basel nu renunta la lupta si in ultimele doua etape se poate intampla orice.


In Grupa D situatia dupa primele patru meciuri este cat se poate de clara, Real Madrid fiind deja sigura de calificarea in faza urmatoare, castigand si ultimul meci, 2-0 pe terenul lui Lyon. Ba mai mult, fiind singura echipa din Liga Campionilor care pana acum nu a primit niciun gol. Trupa lui "The Special One" este o contracandidata serioasa la castigarea trofeului, merge ceas in toate competitile si joaca din ce in ce mai bine. Ajax nu a avut probleme pe "Amsterdam Arena", invingand clar Dinamo Zagreb, scor 4-0 si are prima sansa la calificarea mai departe, in dauna francezilor de la Lyon. Totusi batalia se da intre cele doua echipe, mai ales in meciul direct dintre cele doua formatii, dar putem spune ca francezii au un mic avantaj deoarece nu mai are de jucat cu Real Madrid, in timp ce campioana Olandei va juca cu "les merengues". Va fi o lupta interesanta. Croatii au facut doar act de prezenta la "masa bogatilor" neavand niciun punct si nu a reusit pana acum sa inscrie vreun gol.


Grupa E a produs etapa trecuta o mare surpriza. Chelsea nu a izbutit sa treaca in deplasare de campioana Belgiei, Genk, scotand doar un punct pe terenul belgienilor, ratand astfel sansa de a fi aproape calificata, mentinand suspansul pana la final, fiindca Valencia si Leverkusen sunt si ele angrenate in batalia pentru primele doua locuri care asigura calificarea in optimi. Cu toate ca Genk a scos un egal cu Chelsea nu cred ca poate emite pretentii nici macar la locul 3. Este o echipa mica care nu are an de an tangente cu cupele europene, in timp ce celelalte echipe sunt obisnuite de astfel de meciuri.


Grupa F o pot considera ca fiind una complicata fiindca toate cele patru echipe au sanse de calificare. Arsenal nu mai este echipa din ani trecuti, pierzand doi jucatori indispensabili, Fabregas, plecat la Barcelona si Nasri, transferat la Manchester City. Cu toate acestea ramane o candidata serioasa la calificare. "Tunarii'' nu au reusit sa castige pe Emirates impotriva francezilor de la Marseille, incheiat 0-0, iar in cealalta partida a grupei, Borussia Dortmund a invins la limita, acasa, 1-0 pe grecii de la Olympiakos Pireu.


Si iatane ca am ajuns la penultima grupa, Grupa G, denumita ca fiind grupa surprizelor. De ce? Fiindca in aceasta grupa a avut parte in fiecare etapa de mari surprize. Cea mai mare surpriza sunt cipriotii de la APOEL Nicosia, care, incredibil se afla pe prima pozitie, cu sanse mari de calificare in optimi. Cipriotii au reusit sa invinga, etapa trecuta, pe teren propriu, detinatoarea Europa League, FC Porto cu scorul de 2-1. Nici Sahtior, sfertfinalista de anul trecut al Ligii Campionilor se afla surprinzator pe ultima pozitie cu doar 2 puncte, fiind la un pas de o mare rusine, ratarea calificarii. Este greu de crezut ca ucrainienii mai pot recupera in ultimile doua etape deficitul de 5 puncte. Este o grupa dificila, surprinzatoare. Sa vedem ce se intampla in urmatoarele etape.


Asadar, iata ca am ajuns si la ultima grupa, Grupa H, in care lucrurile sunt foarte clare: Barcelona si Milan merg impreuna in faza urmatoare. Era si normal avand in vedere numele adversarelor: BATE Borisov si Viktoria Plzen, o echipa aflata la prima participare in grupele Champions League. Asadar, Barcelona nu a avut probleme in Cehia si a invins categoric, 4-0 pe Viktoria Plzen, iar Milan nu a reusit sa-i invinga pe bielorusi, remizand, scor 1-1.


Maine o sa cititi un articol despre situatia din cealalta competitie europeana, Europa League, competitie in care sunt prezente si trei echipe romanesti: Steaua, FC Vaslui si Rapid. Sper, daca ma ajuta timpul, ca maine sau poimane sa public si un articol despre situatia din campionatele din Europa.

In concluzie, ramaneti pe www.ros-albastrii.tk pentru ultimile noutati din fotbal de pe "Batranul Continent".