STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

joi, 17 noiembrie 2011

S-au stabilit urnele pentru tragerea la sorti a Euro 2012

Campionatul European de Forbal din 2012 si-a desemnat cele 16 echipe care vor participa la turneul final. Acestea sunt: Polonia si Ucraina, din postura de organizatori, Spania, Olanda, Franta, Germania, Italia, Anglia, Rusia, Grecia si Danemarca, din postura castigarii grupelor de calificare, Suedia, din postura de cea mai buna nationala clasata pe locul 2 in grupele de calificare , iar Portugalia, Croatia, Irlanda si Cehia, din postura castigarii meciurilor de baraj.


Cele 16 echipe nationale se vor afla in urne la tragerea la sorti a grupelor Euro 2012, tragere ce va avea loc pe 2 decembrie, in capitala Ucrainei, Kiev. Astazi, UEFA a stabilit componenta celor patru urne valorice. Fiecare urna este compusa din 4 echipe.

Configuraţia urnelor valorice e motiv de panică pentru trei dintre echipele cotate ca favorite la Euro 2012. Italia, Germania şi Anglia s-au speriat de perspectiva unei grupe a morţii alături de Spania, campioana mondială şi continentală, Franţa şi Portugalia, picate în ultimele două urne!

Scenariul e perfect posibil, fiind generat de regulamentul UEFA, ce le conferă gazdelor statutul de capi de serie, deşi coeficientul nu le-ar fi permis nici măcar un loc în a patra urnă. Ucraina are al 15-lea coeficient, iar Polonia e abia pe locul 28, cu trei poziţii sub "naţionala" României. Există însă şi varianta "light" la tragerea la sorţi de la Kiev, din 2 decembrie. Adversarele pot fi una dintre organizatoare, Grecia plus una dintre cele promovate după baraj, Cehia sau Irlanda.

Iata cum ar putea arata grupa mortii la Euro 2012:
Spania/Olanda
Germania/Italia/Anglia
Portugalia
Franta

Iata cum ar putea arata o grupa "light":
Polonia/Ucraina
Italia/Germania/Anglia/Rusia
Grecia/Croatia/Suedia
Irlanda/Cehia/Danemarca




Iata orasele si stadioanele care vor gazdui meciuri de la Campionatul European din 2012:
Polonia
Varsovia - "National"
Poznan - "Municipal"
Wroclaw - "Municipal"
Gdansk - "PGE"


Ucraina
Donetk - "Donbass Arena"
Kiev - "Olimpic"
Lvov - "Lvov Arena"
Harkov - "Metalist"

Meciul de deschidere al Campionatului European va avea loc in Polonia, in timp ce marea finala va avea loc in Ucraina, la Kiev.