STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

vineri, 24 februarie 2012

Il rosso nero partita

În timp pe bătrânul continent s-au instalat rivalităţi care au căpătat proporţii din ce in ce mai mari. La începutul 1985 s-a jucat primul derby rosso nero, ce avea să devină un clasic care înca atrage milioane de telespectatori. Atunci echipele implicate "au dat-o la pace" totul încheiindu-se cu un 2-2 în care marca şi jucătorul care a facut mulţi puşti să se apuce de sportul rege: Michel Platini. În acelaşi meci reuşea o dubla şi jucătorul care între 77' şi 80' înscria 8 goluri în 40 de partide pentru echipa pe care în acea zi de februarie noua sa echipă o înfrunta: Pietro Paolo Virdis. Poate că asta a şi născut ceea ce astăzi este una din cele mai mari rivalităţi ale fotbalului European. Să fi fost dorinţa de răzbunare a lui Virdis pentru care Juventus nu a avut ochi, lăsându-l mai mereu pe bancă? Cu siguranţă, noi nu vom şti niciodată.
©fourfourtwo.com
27 de ani de istorie. Cifrele de partea lui Juve
De la meciul disputat in 85' pe San Siro din Milano, până la momentul de faţă cele două echipe s-au înfruntat de 21 de ori. Juventus stă mai bine din punct de vedere statistic, aceştia având 8 victorii; cu una mai mult decât Milan. Restul de 6 partide s-au încheiat la egalitate.
Conte pe vremea când evolua la Juve(©theoffside.com)
Legenda de pe Delle Alpi
Actualul antrenor al lui Juve: Antonio Conte, are o istorie frumoasă pe fostul stadion al lui torinezilor, Delle Alpi. Dupâ ÅŸase ani petrecuÅ£i la Lecce,  la echipa din oraÅŸul său natal, acesta a fost adus la Juventus ÅŸi a debutat împotriva rivalei locale: FC Torino în a 17-a zi a lui noiembrie, 91'. Mai târziu a fost numit căpitan, până când un tânăr care trecuse pe la grupele de juniori de pe Delle Alpi: Alessandro Del Piero avea să-i ia banderola.
După o accidentare gravă în sezonul 98-99 acesta a revenit şi a condus-o pe Juve către semifinalele UEFA Champions League. Juve apoi se califica în finală şi aveam parte de un nou clasic împotriva rivalei AC Milan. În 2002-2003 pe Old Trafford din Manchester, echipa ai cărei fani asaltaseră piaţa din faţa Duomo di Milano îşi adjudeca trofeul dupa 3-2 la penalty-uri. În timpul primelor 90 de minute scorul fusese 0-0.
Antonio este considerat unul din cei mai importanţi jucători din istoria lui Juventus, însă el s-a făcut remarcat cu adevărat în naţionala Italiei, alături de care a participat la Mondialul din 1994 şi la Europeanul din 2000. După retragerea din 2004 şi-a început cariera de manager la Arezzo în 2006 şi la începutul sezonului curent a preluat Juventus, misiunea de a readuce clubul Torinez pe culmile gloriei.
Allegri a devenit idol pentru fanii Milanului după câştigarea titlului de sezonul trecut(©football-news.org.uk)
Allegri nu atât de mare
Nu la fel de mare jucător a fost ai Allegri. Omologul lui Conte, de pe banca lui Milan a avut cea mai bună perioadă din carieră în 1998 când a semnat cu Napoli pentru care a jucat doar 7 meciuri, Azzuri renunţând tot în 98' la el.

Catenaccio devenit tiki-taka
În ultima perioadă fotbalul italian a suferit o evoluţie importantă. Antrenorii au renunţat treptat la lucrul care făcea fotbalul să numai fie aşa atractiv: sistemele ultradefensive şi au început sa joace stiluri apropiate de celebrul "tiki-taka". Lucrul cu adevărat interesant si poztiv este că tehnicienii nu au renunţat la tacticile lucrate până la cel mai mic detaliu, lucru care face fotbalul italian, din nou unul din cele mai atractive din lume; desigur asta pentru cunoscători.

Milan se va bucura de susţinerea fanilor
Moral de aur pentru Rossoneri
Milan beneficiază în prezent de un moral de aur. În ultimele două etape a facut un meci de 3 puncte cu una din contracandidatele la titlu: Udinese şi a învins în ultima etapă cu echipă formată parţial din rezerve, fără Ibrahimovic, pe Cesena lui Adi Mutul, scor 3-1. Totuşi cel mai important factor este victoria de pe San Siro, cu Arsenal 4-0, care i-a asigurat în proporţie de 95% calificarea în sferturile Ligii, lucru care îi permite concentrare 100% pe derby-ul din week-end.
De partea cealaltă, Juve n-a pierdut niciun meci sezonul acesta, cea mai importantă fiind chiar eliminarea Milanului din Coppa Italia.
La 30 de ani, Ibrahimovic este cel mai important jucător din lotul lui Milan(©forbes.com)
Absenţa lui Ibrahimovic poate fi vitală
Jucătorul suedez, care a evoluat doi ani pe Delle Alpi, va rata "il rosso nero partita". Asta deoarece Federaţia Italiană de Fotbal a decis suspendarea lui pentru 3 etape, după un fault urât în partida fără gol cu Napoli, asupra lui Salvatore Aronica. Milanezii au făcut apel pentru reducerea suspendării la 2 etape, deoarece susţin ei "nu a existat intenţie în gestul lui Ibra", caz în care atacantul ar fi putut evolua împotriva trupei "Bianconeri".
În acest sezon, Zlatan a marcat 22 de goluri în 27 de partide în toate competiţiile inter-cluburi, oferind şi 11 asisturi.


Favorita
În astfel de derby-uri trebuie sa te hazardezi enorm să dai un rezultat. Eu nu o să o fac, însă va voi prezenta analiza câtorva goluri din ultimele reuşite de Juve şi Milan.

Goluri Juventus
Juventus 3-1 Catania: Gol Chiellini(2-1)
De la venirea lui Conte, la Torino s-a pus accent pe fazele fixe. Astfel în victoria 3-1 împotriva Cataniei , 2 goluri au fost înscrise în urma unor lovituri libere. Mai întâi Pirlo executa perfect mingea intrând în pasă scorul devenind 1-1, iar apoi tot Pirlo trimite o minge în careu. Aceasta ajunge la Chiellni(marcat cu galben). Fundaşul reia in poartă, după ce Kosicky se lasă păcălit de centrare. Interesantă este prezenţa a 5 jucători torinezi în careu, toţi prezenti aproape de zona centrală. 7 fundaşi ai Cataniei au sarcina să ii opreasca pe jucătorii lui Juve, însă mişcările făcute de ei ii dezorientează. De asemenea, in cazul unei eventuale respingeri doi jucători în roz aşteaptă la marginea careului balonul.
Juventus 2-1 Udinese: Gol Matri(1-1)
Estigaribbia centreaza de pe stanga, Udinese se apara om-la-om, dar Quagliarella ii ia fara lui Danilo, Handanovici respinge in fata si Alessandro Matri se desprinde de langa Domizi:1-0!
Juventus 2-1 Udinese: Gol Matri(2-1)
Minge înaltata de Giaccherini, deviată de acelaşi Quagliarella, până la Matri, care poate scoate pentru Vidal sau Estigaribbia(cu roşu). El alege varianta atacantului italian, încerca să scape de Danilo, care îl ţine bine pe piept, îşi creează un mic culoar de şut şi targe perfect pe lângă Handanovici: 2-1!

Goluri Milan
AC Milan 4-0 Arsenal: Gol K.P.Boateng(1-0)
Nocerino îi dă o pasă lobată fantastică lui Boateng, care preia pe piept şi avanseaza până în zona marcată cu cerc, de unde reuşeşte o execuţie grea şi marchează cu un şut la vinclu
AC Milan 4-0 Arsenal: Gol Robinho(2-0)
Ibrahimovic porneşte o acţiune pe partea stângă. După ce pătrunde în careu pasează pe poziţie viitoare lui Robinho, care venind din spate loveşte mingea cu capul şi face ca scorul să devină 2-0.
Cesena 1-3 Milan: Gol Muntari(0-1)
Golul 1 al milanezilor în parida de la Cesena a fost marcat în urma unei lovituri libere.  Thiago Silva se aÅŸează în dreptul balonului. ÃŽn faÅ£a sa întâlnim un zid, divizat în două. Printre jucătorii Cesenei care protejează poarta lui Antonioli, se întâlnesc 3 jucători milanezi. Unul din ei reuÅŸeÅŸte să facă o breşă, pe unde fundaÅŸul brazilian trage tare. Mingea este respinsă în faÅ£a porÅ£ii unde ajunge Muntari plecat de pe partea dreaptă ÅŸi înscrie.