sĆ¢mbătă, 28 ianuarie 2012

Il Milan balla in Coppa

Prima Pagina
www.gazetta.it
"Il Milan balla in Coppa" era titlul de pe prima pagina din  "LaGazetta Dello Sport". Se traduce "Milan danseaza in Cupa" si acestei fraze i se adauga o poza cu Robinho, Nocerino si ElShawraawy dansand la celebrarea golului de 1-1 conta lui Lazio. Nu se potrivea mai bine nici un alt titlu pentru gleznele fine ale jucatorilor de mai sus la care se adauga jucatori imensi precum Ibrahimovici sau Seedorf. Rezultatul final a fost 3-1 pentru "diavoli", la capatul unui meci atipic pentru fotbalul din peninsula, cu o multime de ratari, si de o parte si de alta. Lazio, cu toate ca este intr-o cadere de forma destul de mare, a punctat prin Cisse inca din minutul 5 si, chiar daca scorul nu o arata, a pus la grea incercare reflexele lui Amelia. Milan nu schimba insa strategia castigatoare si ii merge foarte bine, flosind o tactica prin care un atacant devine servantul unui mijlocas de constructie si celalalt inaintas ii creeaza culoar aceluiasi mijlocas. Asa se explica cele 7 reusite ale lui Nocerino din Serie A. Rosso-neri insa au avut ceva nou, axul central: cuplul de fundasi centrali a fost pentru prima data in formula Mexes-Bonera, iar cele 2 varfuri au fost Robinho si ElShawraawy. Daca atacantii au fost productivi, Bonera este raspunzator pentru gol si pentru alte cateza ocazii ,ca si inconstantul fundas dreapta Ignazio Abate.
Alt cap de afis al sferturilor de finala ale "Coppa Italia" a fost partida de la Torino dintre Juve si AS Roma. Doua echipe in forma, una constanta, alta in crestere. La primul sezon in fotbaliul italian, un fotbal greu de descifrat tactic, Luis Enrique a impresionat printr-o campanie de achizitii reusita, care s-a transpus intr-un joc bun al echipei. Insa echipa  "joga-bonito", condusa din teren de finul tehnician, Lamela, s-a lovit de triungiul de mijloc al blanco-nerilor: Vidal-Pirlo-Marrone (care i-a luat locul lui Marchisio). Eliminarea celui pomenit mai sus de la romani, a dus la o victorie facila, cu 3-0 a liderului.
Nu pot sa aleg dintre Milan si Juve, acum, dar cert este ca lasa in urma mult celelalte echipe, inclusiv Interul, care a jucat dezamagitor la Napoli (0-2).

Del Piero la primul gol din 2011(goal.com)

1 comentarii:

FORZZA MILAN ALEEEZ!