sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Divizia Naţională, liga echipelor moldovene de elită

©divizianationala.com
În ultimii ani a început să se pună din ce în ce mai mult problema naturalizării jucătorilor moldoveni, cu scopul de a-i face eligibili pentru naţionala României. Astfel, ne-am decis să vă prezentăm din când în când, câte o situaţie a echipelor din primul eşalon al fraţilor de peste Prut.
De pe 29 noiembrie, a început şi în Divizia Naţională pauza de iarnă, care se întinde până pe 3 martie. Asemenea echipelor româneşti şi moldovenii au apelat la cantonamente în diferite locaţii.
Liderul la zi al clasamentului: Sheriff Tiraspol efectuează în perioada actuală un cantonament în Antalya. Fosta adversară a Stelei din Europa League, a remizat cu georgienii de la Metallurg Rustavi. Modelul lui Sheriff a fost urmat şi de cei de la FC Costuleni, care se pregătesc sa plece în al doilea cantonament în Turcia, în staţiunea Belek.
Cele două echipe for fi însoţine în pregătirea din Asia Mică şi de alte echipe de exemplu FC Academia, Zimbru şi Dacia Chişinău. Totuşi pregătirea în turcia nu este privită cu ochi buni de toţi moldovenii, iar motivele enunţate de presa de peste Prut sunt costurile suplimentare ale hotelurilor, transportului; problemele cu aclimatizarea şi posibilitatea de demoralizare a jucătorilor în cazul unor înfrângeri în amicalele disputate.
Nu rataţi în zilele următoare prezentarea celor mai bine cotaţi jucători care evoluează în prezent în campionatul Moldovei şi alte detalii despre Divizia Naţională.

2 comentarii:

sunt unele echipe care au fata de liga I...

sunt unele echipe care au fata de liga I...