STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

luni, 18 iulie 2011

Lotul României la EURO U19

Iată lotul cu care echipa de juniori a României va participa la Campionatul European U19:
Portari: Laurentiu Branescu (Juventus Torino) si Radu Chirita (CSM Ramnicu Valcea)


Fundasi: Lucian Murgoci (FC Otelul Galati), Sebastian Remes (Honved Budapesta), Adrian Avramia (ACSMU Politehnica Iasi), Andrei Peteleu (FC Delta Tulcea), Ionut Cristinel Gugu (FC U Craiova) si Florin Ilie (FC Timisoara)


Mijlocasi: Romario Benzar, Alin Carstocea (ambii, FC Viitorul Constanta), Nicolae Stanciu (FC Unirea Alba Iulia), Patrick Walleth (FC Ingolstadt) si Enghin Amet (FC Juventus Bucuresti)


Atacanti: Ionut Nastasie (FC Steaua Bucuresti), Mihai Roman (FC U Craiova), Tiberiu Serediuc (CS Otopeni), Sebastian Chitosca (FC Ceahlaul Piatra Neamt) si Cristian Gavra (FC Viitorul Constanta)




*sursa: www.sport.ro

Steaua mea...

Cu toÅ£ii am văzut aseară cât de jalnici ÅŸi penibili am fost în faÅ£a unei echipe  Ã®n faÅ£a căreia în "zilele bune" nici nu ne oboseam să jucăm cu titularii... Åži vreau să accentuez: NU, nu e OÅ£elul GalaÅ£i cine ÅŸtie ce echipă ÅŸi NU ne-au bătut pentru că pur ÅŸi simplu joacă mai bine decât Barcelona. Da, sunt campioni, asta arată nivelul mocirlei în care se zbate Liga I. Dar la cum a jucat Steaua aseară era imposibil să câştige. Pur ÅŸi simplu nu au dat niciun moment senzaÅ£ia că ar putea vreodată să câştige acel joc. Nu au jucat bine, nu ÅŸi-au creat ocazii, nici măcar nu au ÅŸutat la poartă. Au dormit pe ei... A cui e vina? A tuturor. ToÅ£i oameni din anturajul Stelei sunt de vină într-o anumită măsură pentru situaÅ£ia deplorabilă în care se află Steaua de două sezoane încoace, fie ei patroni, antrenori, jucători etc. Când îi vezi pe "săracii" jucători că abia mai aleargă dupa 90 de minute din primul meci oficial al sezonului te gândeÅŸti "Ce [.... ...] au făcut în cantonamente?!". Au bătut pe Rapid ChiÅŸinău, asta au făcut.
Dar ca să lăsăm frustrările deoparte, vă propun o mică analiză tactică a felului cum eu, în umila calitate de fan al Stelei, mi-aş dori să arate echipa mea favorită în acest sezon. Ca să n-o mai lungim, iată o prezentare grafică a formaţiei de joc:


APÄ‚RAREA
Linia defensivă prezintă puÅ£ine schimbări faţă de cea aliniată aseară. Gabi Matei fundaÅŸ dreapta mi se pare a fi o alegere mai inspirată decât Martinovic, care e un jucător bun, dar după părerea mea, mult mai eficient în centrul liniei de fund. Cuplul de fundaÅŸi GardoÅŸ-Geraldo a arătat ÅŸi în sezonul trecut foarte solid. Galamaz mi se pare un jucător lent, o alegere mai bună până la revenirea lui Geraldo fiind Iliev. Pe partea stângă Latovlevici este foarte activ ÅŸi are dese urcări pe bandă, de unde centrează foarte bine. Pe postul de portar nu cred că mai există dubii - TătăruÅŸanu, chiar ÅŸi în scăderea de formă în care se află, rămâne un portar excelent. 
MIJLOCUL
Aici încep să apară marile schimbări. După părerea mea, linia de mijloc are cel mai mult de suferit la Steaua în prezent, iar acest lucru se întâmplă de ceva ani buni încoace. Astfel, l-am plasat pe Leandro Tatu pe postul de mijlocaÅŸ dreapta. ÃŽn amicale a părut că se simte bine în aceea poziÅ£ie, iar aseară ne-a arătat că locul lui nu este ca vârf de atac. Bănel Nicoliţă este într-o gravă scădere de formă. Nu mă înÅ£elegeÅ£i greÅŸit, nu vreau să fiu dur cu el, dar Bănel nu pare a fi o soluÅ£ie potrivită pentru primul 11, cel puÅ£in nu în acest moment. ÃŽn centrul linei de mijloc am schimbat puÅ£in lucrurile. Stelei îi lipseÅŸte aici un jucător de creaÅ£ie, un playmaker, de mult mult timp. Bicfalvi este clar un jucător mai mult defensiv, iar Brandan să nu uităm că este fundaÅŸ stânga. AÅŸa că mă gândesc că Tănase ÅŸi-ar putea arăta adevărata valoare pe postul de playmaker. S-a văzut clar că nu îşi găseÅŸte locul pe banda stângă, unde este pus obsesiv de toÅ£i antrenorii care trec pe la Steaua. Åži acum partea cea mai interesantă: mijlocaÅŸul stânga. Aici mi-am permis să visez un pic la un transfer, zvonit ce-i drept în presă, al lui Dacian Varga. După mine, Varga este unul dintre cei mai tehnici jucători prezenÅ£i în acest moment în campionatul nostru, iar transferul lui ar fi o mare realizare. Dar cum Åžiman a spus că nici nu se aÅŸează la negocieri pentru oferta lui Becali de 500.000 €, probabil că transferul acesta va rămâne doar un vis frumos. Ce alte soluÅ£ii ar mai fi pentru partea stângă? Sincer să fiu, din lotul actual, n-ar fi. Băjenaru nu a arătat absolut nimic special aseară, iar despre soluÅ£ia cu Tănase mijlocaÅŸ stânga, tocmai ce-am vorbit... 
ATACUL 
Dacă la mijloc sunt probleme, în atac situaÅ£ia devine deja critică. Atacul care a adus atâtea victorii Stelei de-a lungul timpului, în ultimele sezoane scârţâie teribil. Greu îmi amintesc un cuplu de atacanÅ£i care să fi făcut furori la Steaua de la Dică-V. Badea încoace. AtacanÅ£ii transferaÅ£i de Steaua în acest sezon păreau să fie soluÅ£ii decente, având în vedere că ÅŸi Rusescu ÅŸi Mihai Costea au dat randament la fostele echipe. ÃŽnsă din păcate au fost loviÅ£i de ceea ce eu numesc "sindromul Steaua". AÅ£i observat că majoritatea jucătorilor aduÅŸi cu surle ÅŸi trâmbiÅ£e de la echipe unde au jucat bine, parcă se transformă total când ajung la Steaua? Eu da, ÅŸi pur ÅŸi simplu nu pot să înÅ£eleg această situaÅ£ie. ÃŽn altă ordine de idei, cuplul de atacanÅ£i gândit de mine este Rusescu-Costea. Un cuplu clasic de al doilea vârf (Rusescu) ÅŸi atacant de careu (Costea). 

Acum să discutăm un pic despre linile trasate pe grafic, care reprezintă miÅŸcările jucătorilor pe faza de atac. Da, ÅŸtiu vi se pare că am început să fabulez crezând că sunt cine ÅŸtie ce antrenor, este? Da, probabil că aveÅ£i dreptate. Mă rog, să începem de la linia defensivă. Aici Latovlevici, cum am mai spus, are urcări bune ÅŸi de multe ori eficiente în atac. Pe partea opusă Gabi Matei ar putea ÅŸi el să contribuie eficient. 
La mijloc, mijlocaÅŸii de benzi au urcări ÅŸi incursiuni în atac, în special mijlocaÅŸul dreapta (Tatu), care are rolul de atacant surpriză, venit din linia a doua. ÃŽn centru, aÅŸa-zisul playmaker, urcă în spatele atacanÅ£ilor, de unde se poate forma un foarte bun triunghi de pase. Poate apărea ÅŸi o variantă mai creativă, cu doi jucători (playmakerul ÅŸi al doilea vârf) Ã®n spatele unui singur vârf. Celălalt mijlocaÅŸ central coboară în faÅ£a fundaÅŸilor, de unde are rolul de mijlocaÅŸ defensiv clasic. Astfel putem spune că formaÅ£ia devine un 4-1-2-1-2 sau un 4-3-1-2. Sigur aceasta este o formaÅ£ie ofensivă, cu 5 jucători în atac ÅŸi 5 în apărare (delimitarea aceasta e strict pe hârtie, rolurile defensive ÅŸi ofensive depind de situaÅ£ie). O formulă mai precaută ar păstra playmakerul în cercul de la mijlocul terenului, de unde să distribuie pase pentru coechipierii din atac. Ar deveni astfel un "deep lying playmaker", cum îi spun englezii. 

Aşadar, cam asta ar fi echipa mea ideală pentru acest sezon. Sper că v-a plăcut fantezia mea de mare antrenor şi îmi cer scuze dacă v-am plictisit sau enervat. Până la următorul articol, numai bine!






Echipamentul lui Man United 11/12 - Tradiţie şi inovaţie

În ultimii ani Manchester United a avut vânzări de tricouri astronomice peste tot în lume. Sigur că faima clubului şi a jucătorilor au influenţat acest lucru, însă eu cred că design-ul tricourilor purtate de băieţii lui Ferguson i-a atras foarte mult pe fani. Cine poate uita tricoul roşu cu guler alb ridicat, făcut celebru de Eric Cantona (totuşi nu vă sfătuiesc să-l purtaţi aşa, nu de alta, dar în România aţi fi luaţi drept "cocalari").

Design-ul echipamentului de acasă din acest an îmbină clasicul cu modernul. Nike a reuÅŸit să îmbine foarte bine clasicul roÅŸu ÅŸi alb într-un design simplu dar atrăgător. CombinaÅ£ia tradiÅ£ională de ÅŸorturi albe ÅŸi jambiere negre s-a păstrat, de remarcat fiind modelul inedit de pe jambiere, marca Nike. 



Echipamentul de deplasare nu mai păstrează tradiţionalul alb şi negru, firma Nike oferindu-ne un design cu totul special. Tricoul este de un albastru intens, completat de dungi orizontale negre, cu un design specific celui lansat de Nike în acest sezon. Şorturile şi jambierele negre completează perfect acest look neconvenţional.





Ligue 1 - transferuri în stil franţuzesc

Completăm astăzi analiza începută cu două zile în urmă cu campionatul francez, în care marea surpriză de anul trecut, Lille, a uimit pe toată lumea. Cum spune şi titlul articolului, Franţa e o ţară aparte, până şi în fotbal lucrurile se fac cu stil. Dar ca să n-o mai lungim, iată cum s-au mişcat principalele echipe franceze în acest "mercato":
OSC LILLE
Campioana surpriză de anul trecut a înregistrat câştiguri în această perioadă de transferuri datorită vedetelor pe care le-a vândut. Sigur că echipa condusă de Rudi Garcia s-a şi întărit, însă situaţia de aici se aseamănă cu cea a Borussiei Dortmund, campioana din Germania. Şi Lille se află sub acelaşi semn de întrebare - vor reuşi să demonstreze că sunt o echipă de prim rang şi că titlul câştigat nu a fost doar o întamplare?. Rămâne de văzut.
Sosiri:
- Dimitri Payet (Saint-Étienne) 10.000.000 €
- Marko Basa (Lok. Moscova) 1.500.000 €
- Benoît Pedretti (Auxerre) 1.500.000 €
- Ronny Rodelin (Nantes) 1.500.000 €
- David Rozenhal (HSV) 500.000 €
- Vincent Eneyama (Hapoel Tel Aviv) 0€
Plecări: 
- Gervinho (Arsenal) 12.000.000 €
- Adil Rami (Valencia) 6.000.000 €
- Yohan Cabaye (Newcastle) 5.000.000 €
- Nicolas Fauvergue (Sedan) 900.000 €
OLYMPIQUE MARSEILLE
Marseille a prestat ÅŸi  Ã®n sezonul trecut un joc bun, însă nu a putut Å£ine pasul cu surpriza Lille. ÃŽn orice caz, talentul lui Didier Deschamps ca antrenor devine o certitudine. 
Sosiri: 
- Alou Diarra (Bourdeaux) 5.000.000 €
- Nicolas Nkoulou (Monaco) 3.500.000 €
Jérémy Morel (Lorient) 2.500.000 € 
- Morgan Amalftiano (Lorient) 0 €
Plecări:
- Taye Taywo (AC Milan) 0 €
- Gabriel Heinze (?) 0 €
- Jules Goda (?) 0 €
- Mohamed Dennoun (?) 0 € 
OLYMPIQUE LYON 
Lyon nu a mai făcut transferuri bomba ca în sezonul trecut, mulÅ£umindu-se să construiască o echipă mai bună cu jucătorii (foarte buni, zic eu) pe care îi au deja. Singura surpriză este transferul lui Toulalan, un simbol al echipei în ultimele sezoane, la Malaga. 
Sosiri: 
- Thomas Fontaine (Lyon B)
- Enzo Reale (Lyon B)
Xavier Chavalerin (Lyon B) 
Plecări:
- Jérémy Toulalan (Malaga) 11.000.000 €
César Delgado (Monterrey) 0 €
PARIS SAINT-GERMAIN
PSG s-au clasat acceptabil sezonul trecut, însă în cel ce urmează au mari aÅŸteptări odată cu aducerea lui Kévin Gameiro, golgeterul lui FC Lorient. 
Sosiri: 
Kévin Gameiro (FC Lorient) 11.000.000 €
- Nicolas Douchez (Rennes) 0 €
Plecări:
Claude Makélélé - final de carieră
Grégory Coupet - final de carieră
Sammy Traoré - fără club 
Apoula Edel (Hapoel Tel Aviv) 0 €
Adama Touré (Lorient) 0 €
Ludovic Giuly (?) 0 €
Younousse Sankharé (Dijon) 500.000 €
Şi astfel mi-am încheiat analiza transferurilor din campionatele de care mă ocup: Premier League, Bundesliga şi Ligue 1. Dar nu rataţi TRANSFERURILE VERII ÎN SERIE A în decursul zilei de azi, doar pe www.ros-albastrii.tk!








*Notă: sumele de transferuri sunt luate de pe site-ul www.transfermarkt.co.uk; la capitolul "Sosiri" nu s-au luat în calcul jucătorii împrumutaÅ£i reveniÅ£i la echipele de care aparÅ£ineau. 

Asa ceva...

Steaua a pierdut astazi scor 1-0 meciul disputat impotriva lui Otelul Galati, in Supercupa Romaniei disputata la Piatra Neamt. Jocul a aratat jalnic pentru echipa noastra, jucatorii fiind parca hipnotizati de jocul clar superior al Otelului.

Meciul a inceput relativ bine pentru Steaua, ros-albastrii ratand o ocazie imensa prin Galamaz(acesta nereusind sa impinga mingea in poarta de la 3 metri) care a primit o minge aruncata in careu de Brandan la o lovitura libera. Apoi, in minutul 10, "marele" Cr. Tanase a acuzat o accidentare, in urma careia a fost schimbat de Levy cu Bajenaru. Apoi, la doar doua minute dupa aceasta faza, Otelul a inscris prin Salageanu insa golul a fost anulat corect pentru off-side. Totusi scorul de pe tabela n-a mai ramas pentru mult timp acelasi, Bus inscriind in minutul 15 cu o lovitura plasata la coltul lung.

Dupa momente consecutive de dominare Galateana, Steaua a mai avut o ocazie la o noua lovitura libera executata de Brandan si care il avea din nou la finalizare pe Galamaz. Apoi au urmat inca doua faze bune pentru Stelisti, Bicfalvi si Tatu ratand executiile.
Imediat dupa aceasta faza, bara portii lui Tatarusanu s-a zguduit serios, Ibeh descurcandu-se de senzatie pe partea dreapta a terenului, evitandu-l gratios pe Gardos.
A urmat apoi inca o faza periculoasa a lui Viglianti si primul cartonas galben al partidei, acesta fiind vazut de Gabriel Paraschiv.
Dupa pauza, tot Otelul a aratat mai bine, ei dominand inceputul partii secunde, pana la o faza unde Tatu a sutat in bratele lui Grahovac dupa o pasa a lui Bicfalvi. Tatu a fost din nou in prim-plan in minutul 56 cand a sutat din nou in barajul Galatenilor. Apoi, Brandan si-a incercat si el norocul dar sutul sau a fost mult prea slab.

Si Banel Nicolita si Martinovic au vazut cartonase galbene pentru intrari dure asupra campionilor Romaniei.
Timpul s-a scurs usor cu alte ratari ale Stelei care a inceput sa joace fotbal abia in minutul 60.
Meciul s-a terminat dupa cele trei minute de prelungire, Raul Rusescu avand cea mai mare ocazie a partii secunde, lovitura sa de cap ducandu-se putin peste poarta lui Grahovac.
Cel mai pacat este ca Steaua incepe sa devina un club anonim, cu un joc bolnavicios si neatractiv, dictat de un om care chiar daca poate incearca sa faca clubul sa devina unul din cele mai bune din Europa, distruge totul prin declaratii inutile, critici nenecesare si transferuri stupide.
Iar inca un lucru sfasietor este lipsa de determinare a jucatorilor, acestia nereusind sa obtina trofeul nici in memoria marelui Stefan Sames, care s-a stins din viata in seara din 16 spre 17 iulie.
Asa au aratat primele 11-uri din aceasta seara


Foto(in afara de grafica cu prezentarea echipelor): www.gsp.ro