STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

duminică, 19 februarie 2012

Uefa Europa League, faza ÅŸaisprezecimilor

Primăvara europeană a început şi în Europa League, tot marţi, la fel ca în Champions League când am asistat la două victorii în deplasare: Rubin Kazan 0-1 Olympiakos(David Fuster 71') şi Braga 0-2 Besiktas. Astfel finalista de anul trecut poate să-şi ia adio în proporţie de 95% de la optimi, întru cât returul se va juca în infernul de la Istanbul. Sivok şi Simao au înscris pentru BJK. În continuare o să prezint rezultatele însoţite de marcatori şi mă voi opri la meciurile cele mai interesante, pentru a le analiza.
Lokomotiv Moskova 2-1 Athetic Bilbao(Glushakov 61'P., Caicedo 71'/Muniain 36')
Partida a fost interesantă pentru români din punctul de vedere al arbitrului.O brigadă românească din care au facut parte Alexandru Tudor, Cristian Balaj şi care l-a avut la centru pe Ovidiu Haţegan a oficiat partida. Bilbao păstrează şanse la calificare, marcând gol în deplasare şi disputând manşa retur în Spania.
Salzburg 0-4 Metalist Harkov(Taison 1', Cristaldo 37',41', Devic 90+1')
O echipă pe care m-am rugat ca Steaua să n-o întâlnească în şaisprezecimi a fost Metalist Harkov. Desconsideraţi de toţi românii, aceştia şi-au demonstrat valoarea, învingând echipa care a reuşit să o lase pe PSG acasă încă de după faza grupelor. Un Sahtior cu atac mai puternic. Asta este în opinia mea echipa formată peste noapte în Harkov. Atacanţii Cristaldo şi Devic sunt cei mai periculoşi din lot ei fiind sprijiniţi de un mijloc ultra-ofensiv.
Ajax 0-2 Manchester United(Young 59', Hernandez 85')
Fără discuţie derby-ul şaisprezecimilor este partida care se joacă cu 7 trofee Champions League pe masă. Tactica lui Ferguson a fost câştigătoare şi calificarea aparţine în proporţie de 70% englezilor, care îi vor primi pe cei de la Ajax în retur cu o galerie senzationala. Importantă este revenirea lui Phil Jones în primul 11 după o perioadă de absenţă din cauza unei accidentări.
Plzen 1-1 Schalke(Darida 22'/Huntelar 75')
Partida în care se va decide ce echipă va înfrunta câştigătoarea dublei manşe din Steaua - Twente s-a încheiat 1-1 în tur, după ce Plzen a condus ostilităţile cu tribunele în spate. Totuşi Schalke şi-a atins obiectivul: a înscris şi nu a primit mai mult de un gol. Lucru care o face favorită pentru calificarea în optimi.
AZ 1-0 Anderlecht(Maher 35')
Lazio 1-3 Atletico Madrid(Klose 19'/Adrian 25', Falcao 37';63')
Fosta adversară a Vasluiului din grupele Europa League a dat-o în bara în meciul ce trebuia câştigat pentru a se gândi la calificarea în faza următoare. Puştiul teribil care a impresionat în vară la Mondialul U21: Adrian a egalat situaţia de pe tabelă, după ce Klose deschisese scorul în minutul 19'. Falcao, jucătorul premiat sezonul trecut pentru numărul incredibil de goluri marcat sezonul trecut în Europa League a marcat şi el de două ori, iar partida s-a încheiat 1-3.
Legia VarÅŸovia 2-2 Sporting Lisabona(Wawrzyniak 37', Gol 79'/Daniel Carrico 60', Andre Santos 88')
Un meci spectaculos în adevăratul sens al cuvântului a fost cel dintre fostele adversare ale echipelor româneşti din acest sezon de Europa League: Legia Varşovia şi Sporting Lisabona. Polonezii au condus în două rânduri, însă Sporting a izbutit sa egaleze cu rapiditate de fiecare dată. Astfel, meciul decisiv se joacă în Portugalia.
Steaua 0-1 Twente(John 53')
Citiţi aici cronica partidei.
Wisla Cracovia 1-1 Standard Liege(Genkov 88'/Cyriac 28')
Polonezii de la Wisla Cracovia au impresionat pe toată lumea în faza grupelor, când au reuşit să o lase acase pe puternica echipă engleză: Fulham. Au jucat bine şi cu Standard, însă Cyriac a oprit echipa din Cracovia de la victorie, cu un gol din penalty.
Udinese 0-0 Paok
Echipa lui Boloni a trecut cu bine de prima manşă a dublei cu Udinese. După egalul din Italia, Lazăr & co. pleaca ca favoriţi la calificare, returul urmând să se desfăşoare în infernul din Grecia.
Trabzbonspor 1-2 PSV(Olcan Adin 33'/Matavz 6', Toivonen 11')
Veniţi din Ligă după ce i-au lăsat acasă pe francezii de la Lille, turcii de la Trabzon nu au reuşit să treaca pe teren propriu de fosta adversară a lui Rapid din Europa League: PSV.
Hannover 2-1 Club Brugges(Sobiech 73', Schlaudraff 80'/Lestienne 51')
Porto 1-2 Manchester City(Varela 27'/Alvaro Pereira 55', Aguero 85')
În Portugalia a avut loc meciul dintre deţinătoarea Europa League şi clubul care a investit cel mai mult în transferuri în ultimii ani în fotbal: Manchester City. Banii au învins din nou ca în mai multe rânduri sezonul acesta şi după ce a deschis scorul prin Varela, Porto a înscris un autogol prin Alvaro Pereira(fost la CFR Cluj) şi Aguero a adus victoria în ultimele minute de joc.
Stoke City 0-1 Valencia(Mehmet Topal 36')
La fel ca cealaltă echipă spaniolă rămasă în competiţie, Valencia a câştigat şi este favorită la calificare. Turcul Mehmet Topal a adus victoria cu un gol spectaculos.
sursa foto: uefa.com