STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

sâmbătă, 9 iulie 2011

Un altfel de Dica...

Astazi a avut loc in municipiul Campina(jud. Prahova), o partida amicala intre Dacia Mioveni si Unirea Campina(echipa ce evolueaza in Liga A Prahova). La Dacia, dupa cum probabil stiu multi dintre voi, a jucat si fostul stelist Nicolae Dica, lucru care a strans un numar important de spectatori la stadion.
La sosirea autocarului ce transporta jucatorii Mioveniului stadionul era aproape gol, doar cei mai nerabdatori fani ajungand cu mai bine de o ora de inceperea partidei la stadion. Din autocar putin plictisiti, s-au dat jos jucatorii Mioveniului, urmati de antrenorul Ionut Popa. Acestia au disparut rapid la vestiare pentru ca apoi sa iasa la incalzire. Unul din ultimii iesiti a fost Nicolae Dica, care a fost intampinat de aplauzele calduroase ale spectatorilor nerabdatori sa-l vada la lucru. Pregatirea pentru meci s-a produs la o caldura infernala, jucatorii ambelor echipe fiind nevoiti sa reziste cu greu deshidratarii.
Apoi, arbitrul care in ultimul sezon a oficiat o multime de meciuri din Liga I: Mugurel Draganescu a fluierat startul partidei. Totul a inceput cu o atingere fina a lui Dica finalizata cu o ocazie mare a Daciei. Jocul a continuat sa arate ca fara discutie, Mioveniul era echipa mai buna, acestia dominand la toate capitolele. Inevitabilul s-a produs si echipa Argeseana a deschis scorul, pentru ca mai tarziu diferenta sa fie majorata, dupa cateva pauze normale pentru hidratarea jucatorilor. La pauza formatiile ambelor echipe au fost schimbate, fiind introdusi multi jucatori noi. Deci printre cei schimbati s-a numarat si Nicolae Dica. Acesta a incercat sa se fereasca cat mai mult posibil de soare si alaturi de mai multi coechipieri s-a dus intr-una din tribunele stadionului. Pe drum, zeci de copii si nu numai l-au solicitat pentru a le oferi autografe si a face poze cu ei, iar Dicanio a facut fata cu greu cererii. Apoi, la intrarea in tribuna, acesta a avut surpriza ca un tanar sa se indrepte spre el cu o hartie in mana. Acesta s-a prezentat politicos ca fiind un trimis al site-ului www.ros-albastrii.tk si i-a inmanat lui Dica o diploma pentru respectul acordat faniilor si culorilor clubului FC Steaua Bucuresti. La randul lui RonalDICA a multumit si a acceptat sa faca si o poza cu acest tanar si sa-i acorde un autograf.

Totul a continuat cu o repriza a doua interesanta in care niciuna dintre echipe n-a reusit sa marcheze, Dacia ratand si un penalty.
Imediat dupa finalul meciului argesenii s-au indreptat catre autocar si au plecat catre Sinaia, locul unde isi desfasoara cantonamentul.
Ca o concluzie dorim sa ii multumim si aici lui Dica pentru tot ce a facut pentru noi, pentru golurile marcate, pentru respectul pe care l-a aratat, pentru amintirile frumoase pe care ni le-a oferit, pentru absolut tot si noi, speram ca in viitor sa se reintoarca la Steaua, fie ca va fi ca jucator, fie ca va fi ca membru al staff-ului tehnic.



NICOLAE DICA - UN SIMBOL CARE NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMILE NOASTRE

P.S. Din intamplare, cel baiat sunt chiar eu :)
P.S.S. Vom reveni cu alte poze mai tarziu

Steaua-Rapid Chişinău 2-0

Steaua a învins echipa moldoveană în jocul disputat ieri în cantonamentul din Austria. Din păcate echipa lui Ronny Levy nu a arătat un joc extraordinar, având în vedere adversarul modest pe care l-a întalnit.
Steliştii au inceput bine partida şi au fost periculoşi prin ocaziile lui Bicfalvi şi Martinovic. Rusescu a deschis scorul după o pătrundere elegantă prin apărarea moldoveană, însa după această reuşită Steaua s-a mulţumit să paseze, menţinând o dominare totală. În repriza a doua, Nicoliţă scoate un penalty, pe care îl execută cu succes şi stabileşte scorul final: Steaua-Rapid Chişinău 2-0.
Iată echipa folosită de Ronny Levy, în proporţie de 99% şi cea care va fi folosită în Supercupă cu Oţelul:
Stanca-Martinovic, Galamaz, Gardoş, Latovlevici-Nicoliţă, Bicfalvi, Brandan, Tănase-Tatu, Rusescu
Au mai evoluat: Cojocaru, Bejan, Băjenaru, M. Costea, D. Popa, I. Roşu, Lupu