STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

sâmbătă, 27 august 2011

Steaua - FCM Tg. Mures, duminica ora 22:00

In etapa a-V-a a campionatului Romanesc, Steaua va infrunta pe stadionul Astra din Ploiesti pe FCM Tg. Mures. Partida se anunta una destul de usoara dar dupa cum stim noi stelistii sa ne ingreunam situatia, lucrurile se pot schimba foarte rapid. Echipa lui Sabau se afla undeva la coada clasament-ului, pe locul 15, cu doar 4 puncte in primele 4 etape. Lucru la care chiar ma asteptam, din moment ce FCM a transferat foarte mult in aceasta vara si echipa nu avea cum sa se omogenizeze in atat de putin timp.
Steaua vine dupa un meci foarte bun, laudat de toata Romania, cel de la Sofia. Insa foarte probabila este decizia lui Levy sa odihneasca unii jucatori, lucru care ne-ar slabi.
Mai multe putem spune dupa meci, pana atunci echipele probabile:

AVANCRONICA. La Liga, etapa a-II-a se joaca!

In ultima clipa s-a decis ca prima etapa de La Liga sa se dispute in acest week-end. A doua etapa poate fi considerata prima, avand in vedere ca primele meciuri programate au fost anulate in urma unui protest al jucatorilor. Iata aici toate paridele din etapa a doua a primei divizii spaniole.

Sambata
19:00 Sporting Gijon : Real Sociedad
Cote: (1) 2.00 (X) 3.35 (2) 3.60
Pronosticul redactiei: 1
21:00 Valencia : Racing

Cote: (1) 1.35 (X) 4.75 (2) 8.50
Pronosticul redactiei: 1
23:00 Granada : Real Betis

Cote: (1) 2.55 (X) 3.25 (2) 2.70
Pronosticul redactiei: 2
Duminica
13:00 Atletico Madrid : Osasuna

Cote: (1) 1.53 (X) 3.90 (2) 6.25
Pronosticul redactiei: 1
17:00 Athletic Bilbao : Rayo Vallecano

Cote: (1) 1.57 (X) 3.90 (2) 5.50
Pronosticul redactiei: 1
19:00 Getafe : Levante

Cote: (1) 1.75 (X) 3.55 (2) 4.50
Pronosticul redactiei: 1
19:00 Mallorca : Espanyol

Cote: (1) 2.00 (X) 3.30 (2) 3.65
Pronosticul redactiei: X
21:00 Zaragoza : Real Madrid

Cote: (1) 10.00 (X) 5.50 (2) 1.28
Pronosticul redactiei: 2
23:00 Sevilla : Malaga

Cote: (1) 2.20 (X) 3.30 (2) 3.20
Pronosticul redactiei: 2
Luni
21:00 FC Barcelona : Villareal

Cote: (1) 1.25 (X) 6.00 (2) 12.00
Pronosticul redactiei: 1

Interviu exclusiv cu Didier Dechamps

©Panoramic
Inaintea plecarii catre Lille, manager-ul lui Marseille acorda un interviu in exclusivitate despre decizia lui de a ramane pe banca lui OM in ciuda ofertei din aceasta vara, din partea Romei.

Dechamps a trebuit sa se gandeasca mult in aceasta vara, cu gigantii din Serie A, dorind-ul inapoi in Italia, unde el s-a bucurat de succes in trecut, atat ca jucator cat si ca antrenor. Chiar o remaniere la varf l-a convins pe castigatorul Cupei Mondiale cu Franta sa ramana la Marseille, cu noul presedinte Vincent Labrune fiind de acord sa schimbe atributiile sale.

"M-am adaptat conducerii nou-instalate, dar lucrul cel mai important a fost sa fim cat se poate de eficienti in prima jumatate a perioadei de transferuri, aducand tintele noastre in cel mai scurt timp posibil." a spus Dechamps. "Unii jucatori au plecat, altii au venit. Ei se obisnuiesc unii cu ceilalti si trebuie sa se inteleaga in teren."

"Noi suntem bine pregatiti, dar antrenorul trebuie de asemenea sa se adapteze. Trebuie sa te descurci cu mijloacele aflate la dispozitia clubului si trebuie sa gasesti o solutie potrivita pentru jucatorii proaspat adusi."


Gata sa straluceasca in Europa din nou!

Marseille se pregateste de o noua campanie de Champions League, una in care trebuie sa se dueleze cu Arsenal, campionii Greciei, Olympiacos si campionii Bundesliga, Borussia Dortmund, in Grupa F si Dechamps admite ca sa castigi Ligue 1 este minunat dar sa fi in cea mai importanta competitie a cluburilor in fiecare an este principalul obiectiv.

"La Marseille incepi fiecare sezon cu scopul de a termina la varf, asta se intelege fara sa o spui. Dar noi pornim campionatul si cu scopul de a ne descurca bine in Champions League." el a continuat: "Desigur sunt lucruri pe care nu le putem controla. Scopul nostru va fi sa iesim din grupe din nou si apoi sa incercam sa mergem cat de departe este posibil. Dar noi intotdeauna ne vom concetra pe castigarea campionatului, astfel asigurandu-ne si calificarea in Champions League, anul urmator".

Cursa in patru?

Pe "frontul intern", Dechamps e sigur de o lupta in patru, campionii din 2010, avand trei rivale principale pentru cucerirea titlului in acest an.

"Rivalele noastre principale? Ei bine, sunt aceleasi ca in sezonul trecut. Lille desigur, ei sunt campionii. Paris Saint Germain, evident, pentru ce ei au bani care pot mobiliza jucatorii dar au si un lot foarte puternic, deci sunt si ei in cursa. Si Lyon de asemenea... Nu au facut foarte multe transferuri dar ei au tinut jucatorii din sezonul trecut si au o echipa competitiva. Ei au fost puternici si sezonul trecut dar au avut cateva probleme. De asemenea trebuie sa ai in vedere si cluburi ca Rennes sau Bordeaux, care au in vedere un loc de Champions League cel putin."

OM are un start groaznic de sezon obtinand rezultate dezamagitoare in primele 3 etape. Totusi sperantele lor se focalizeaza pe meciul din acest week-end cand trupa de pe Coasta de Azur va infrunta campioana Lille.

Interviu acordat pentru Didier Dechamps pentru Ligue1.com, tradus exclusiv de redactia Ros Albastrii.

AVANCRONICA. Ligue 1 - Etapa a-IV-a

©Panoramic
Astazi se disputa o noua etapa de Ligue 1, o etapa cu un meci care poate fi considerat unul din derby-urile acestui sezon: Olympique Lyonnais - Montpellier Herault. Tot un meci interesant va fi si cel in care primele doua echipe in clasament-ul sezonului trecut se vor intalni, iar acestea avand nevoie mare de puncte, se anunta o partida senzationala. Iata aici toate meciurile etapei din Ligue 1:

Sambata
20:00 AJ Auxerre : AC Ajaccio
Cote: (1) 1.80 (X) 3.30 (2) 4.65
Pronosticul etapei: 1
20:00 Evian : Dijon
Cote: (1) 1.85 (X) 3.25 (2) 4.40
Pronosticul etapei: 1
20:00 FC Lorient: Nancy
Cote: (1) 1.90 (X) 3.20 (2) 4.25
Pronosticul etapei: 1
20:00 OCG Nice : Stade Brestois
Cote: (1) 2.10 (X) 3.10 (2) 3.65
Pronosticul etapei: 2
20:00 Valenciennes : Girondins de Bordeaux
Cote: (1) 2.55 (X) 3.10 (2) 2.80
Pronosticul etapei: X
22:00 Olympique Lyonnais : Montpellier Herault
Cote: (1) 1.55 (X) 3.65 (2) 6.50
Pronosticul etapei: 1
Duminica
18:00 Rennes : Caen
Cote: (1) 1.67 (X) 3.40 (2) 5.50
Pronosticul etapei: 1
18:00 Sochaux : Saint-Etienne
Cote: (1) 2.30 (X) 3.15 (2) 3.10
Pronosticul etapei: 2
18:00 Toulouse : Paris Saint-Germain
Cote: (1) 2.85 (X) 3.00 (2) 2.55
Pronosticul etapei: 2
22:00 Lille : Olympique de Marseille
Cote: (1) 2.20 (X) 3.15 (2) 3.30
Pronosticul etapei: X

Analiza grupelor Uefa Champions League

©Sportsfile
Dupa cum v-am promis in ziua tragerii la sorti, astazi vom analiza sansele fiecarei echipe la calificare in fazele urmatoare ale cupelor Europene.
Incepem cum este si normal, cu grupa A. Grupa pe care sincer mi-am dorit-o pentru Otelul :D, insa n-a fost sa fie. Si in locul lor a fost Napoli, care va juca alaturi de Bayern Munchen, Villareal si Manchester City. Ca favorita clara a grupei o vad pe Bayern, care a investit foarte mult si cu cap, fata de adversarii lor englezi: Manchester City. Echipa lui Bayern poate fi invinsa doar printr-o intamplare, care este putin probabil sa se intample, dupa ce acestia au pierdut in prima etapa a Bundesliga. City, are echipa, antrenorul este suficient de bun insa tot nu au rezultate deosebite. Totusi in opinia mea lotul lor ii poate duce in privara UCL, insa Villareal nu trebuie subestimata, "Submarinul galben" fiind una din echipele cu cel mai frumos joc din Europa. Napoli sunt out-siderii grupei care nu pot emite pretentii la un loc pe podium, mai ales ca norocul zic eu, li s-a terminat in sezonul trecut. Clasament-ul redactiei:
GRUPA A
1. Bayern Munchen
2. Manchester City
3. Villareal
4. Napoli
Grupa B este una in care si-a facut neasteptat aparitia Trabzbonspor, care a fost inclusa in noul sezon de Uefa Champions League, in locul campioanei Turciei: Fenerbahce, echipa descalificata pentru implicare in mafia pariurilor. E clar ca Trabzbon nu prea are sanse in aceasta grupa tare, insa restul echipelor sunt cu adevarat puternice. Prima: Inter, fosta castigatoare a UCL este favorita la locul 1, disputa pentru pozitia secunda dandu-se intre TSKA Moscova si Lille. Castigatori, dupa parerea mea, vor iesi francezii, care sunt peste rusi, stilul vest-european putand sa-l anihileze pe cel ex-sovietic, mai ales ca in discutie intra Eden Hazard tanarul Belgian, jucator la Lille fiind un fenomen al fotbalului mondial in acest moment. Clasament-ul redactiei:
GRUPA B
1. Inter Milano
2. Lille
3. TSKA Moscova
4. Trabzbonspor
A treia grupa este cea in care joaca si Otelul Galati. Vor juca impotriva lui Rooney... Asta e singura consolare pe care o pot avea jucatorii Otelului, toate adversarele fiind cel putin de doua ori mai bune decat Galateni. Basel are un lot in care s-a investit suficient si care a pus probleme serioase CFR-ului anul trecut, in conditiile in care Clujenii aveau un lot si un joc general peste cel al campioanei Romaniei. Benfica a inceput sa progreseze serios, transferurile din campaniile precedente dar si din stagiunea curenta formand un grup foarte puternic pentru echipa din capitala Portugheza. Intre elvetieni si portughezi ii dau invingatori pe ultimii, deoarece ii vad ca un Real Madrid cu mai putine vedete, iar Basel nu are atat de multi jucatori valorosi ca Benfica. United nu mai are nevoie de vre-o introducere sau chiar de vre-o descriere, Sir Alex Ferguson putand sa mizeze si pe jucatorii tineri mai ales in meciurile cu echipele din ultimele doua urne, deoarece cu siguranta le vor face fata. Clasamentul redactiei:
GRUPA C
1. Manchester United
2. Benfica Lisabona
3. FC Basel
4. Otelul Galati
Grupa D este si ea una stransa cu 3 echipe care se pot califica in primavara UCL. Real Madrid este favorita grupei, cu un Cristiano Ronaldo in forma maxima ca in sezoanele precedente dar si cu alti jucatori care au explodat, Madrilenii nu trebuie sa isi faca probleme in privinta calificarii. Problele incep sa se puta la lupta pentru locul 2. Lyon nu prea a miscat pe piata transferurilor vara asta si a preferat sa promoveze jucatori de la acedemie. Lucrul acesta s-a observat si in play-off-ul UCL, cand francezilor nu le-a fost chiar simplu sa treaca de Rubin Kazan. Ajax este un club puternic, cu o echipa omogena care poate ameninta serios echipa din Lyon. Nici Dinamo Zagreb nu trebuie scoasa din carti, deoarece croatii au un lot puternic, cu jucatori ale calor nume s-au auzit ba pe la Chelsea, ba pe la United, ba pe la City(aici ma refer in principal la Andrej Kramaric, produs al academiei lui Dinamo). Clasament-ul redactiei:
GRUPA D
1. Real Madrid
2. Ol. Lyon
3. Ajax Amsterdam
4. Dinamo Zagreb
Prima grupa albastra este si ea una cu o lupta stransa pentru locul 2. Aici Valencia si Bayer Leverkusen se vor lupta pentru calificare, iar acest duel este unul din cele mai interesante in aceasta faza a grupelor. Sincer nu vad o castigatoare, dar totusi simpatizez transferul lui Canales la Valencia si il consider un plus mare, si din acest motiv vad Valencia cu 50.01% sanse de calificare in comparatie cu cele 49.99% ale lui Bayer. Un alt lucru interesant in aceasta grupe este intoarecerea lui Juan Mata acasa, proaspatul transfer al lui Chelsea urmand sa joace impotriva fostei lui echipe, pe Mestalla. Genk pare out-sider, ea neincadrandu-se in elita fotbalului Belgian si pozitia ocupata de ea in campionatul precedent fiind considerata de multi o intamplare. Clasament-ul redactiei:
GRUPA E
1. Chelsea
2. Valencia
3. Bayer Leverkusen
4. Genk
Grupa F este una extrem de favorabila pentru Borussia Dortmund, campioana germaniei beneficiand de cea mai slaba echipa din urna I. Duel-ul pentru primul loc se va da intre Dortmund si Marseille, pustii lui Arsenal neavand forta necesara sa lupte la acest nivel, lucru observatbil si din play-off cand Londonezii s-au chinuit cu Udinese. Deci Arsenal iese din calculele pentru primele doua locuri dar se lupta pentru al treilea cu grecii de la Olympiacos. Clasament-ul redactiei:
GRUPA F
1. Ol. Marseille
2. Borussia Dortmund
3. Arsenal
4. Olympiacos
Si grupa G este una foarte foarte foarte echilibrata, dupa parerea mea. Asta deoarece Porto si Sahtior, doua echipe castigatoare de Europa League recent, sunt foarte puternice si nici rusii de la Zenit nu sunt mai slabi, ei fiind la a doua prezenta in grupele Uefa Champions League dupa participarea din 2008-2009. O singura echipa are de pierdut din aceasta grupa.... Cipriotii de la Apoel par ca nu au sanse sa se califice in primavara Europeana, insa minunile se intampla mereu in fotbal. Clasament-ul redactiei:
GRUPA G
1. Porto
2. Sahtior
3. Zenit
4. Apoel
Grupa H pune fata in fata doua dintre cluburile cu cea mai frumoasa istorie din lume. Barca - Milan este duelul extraterestru care ne va incanta ochii cu siguranta in ambele manse. Nu mai am ce explica, Barca si Milan primele 2 pozitii, BATE si Viktoria Plzen vor purta o lupta aprinsa pentru locul de Europa League. Ii vad pe cei de la BATE invingatori, gratie experientei superioare, in UCL.
GRUPA H
1. Barcelona
2. Milan
3. BATE Borisov
4. Viktoria Plzen