STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

luni, 5 septembrie 2011

Piţi le pregăteşte cinci surprize francezilor

După ce ieri s-a speculat în presă că selecţionerul va face cinci modificări în echipă faţă de partida cu Luxemburg, astăzi s-au schimbat datele problemei.
Alţi câţiva jucători sunt vehiculaţi ca posibili titulari în meciul de mâine. Astfel, dacă ieri se vorbea despre introducerea lui lui Bourceanu, Săpunaru, Nicoliţă, Moţi şi Ovidiu Petre, astăzi Chiricheş şi Bogdan Stancu au fost luaţi în calcul în locul ultimilor doi, în urma antrenamentului "naţionalei" de aseară, la care Piţurcă a testat o nouă formulă de joc faţă de cea pregătită iniţial. Astfel, cu toate că Marius Niculae a fost chemat de urgenţă la lot pentru a-l înlocui pe Marica, cel mai probabil indisponibil pentru partidă, totuşi Bogdan Stancu apare favorit pentru a juca pe poziţia de vârf în echipa noastră.
Cum gândise Piţurcă echipa iniţial:
După cum puteţi vedea mai sus, aceasta ar fi fost o variantă de echipă nu foarte ofensivă, cu doi închizători şi doi jucători pe benzi care de multe ori ar fi venit în sprijinul apărării. O formaţie exact pe placul lui Victor Piţurcă, solidă, muncitoare şi pragmatică. Foarte potrivită pentru a aborda un meci ca cel de mâine. Totuşi, la antrenamentul de aseară, Piţurcă a încercat o nouă variantă, fiind şi presat de accidentarea lui Marica.
Cum arată echipa testată ieri:
Se observă că această formaÅ£ie 4-1-4-1 este mai ofensivă decât prima, dar totodată păstrează un echilibru între atac ÅŸi defenisvă. ÃŽn centrul liniei de fund cel mai probabil ChiricheÅŸ va face pereche cu Goian, asta datorită prestaÅ£iei bune din meciul cu Luxemburg ÅŸi a statisticilor favorabile în comparaÅ£ie cu MoÅ£i. Bourceanu are rolul de a "patrula" în faÅ£a stopperilor, lucru la care stelistul se pricepe cel mai bine. ÃŽn centrul liniei mediene, CociÅŸ va avea sarcini mai defensive în timp ce Lazăr va fi jucătorul care să lege mijlocul de ofensivă. Dacă luăm în calcul ÅŸi benzile, putem spune că avem trei jucători care îl susÅ£in pe vârful împins Bogdan Stancu, deci patru jucători cu sarcini ofensive, lucru intersant. De notat este faptul că această tripletă formată de jucătorii de bandă ÅŸi vârful de atac a fost folosită cu succes de Steaua în prima jumătate a sezonului trecut, astfel Nicoliţă, Tănase ÅŸi Stancu se înÅ£eleg foarte bine, lucru din care nu avem decât de câştigat. 

De văzut vom vedea la ora meciului cum se vor prezenta cele două echipe, până atunci nu putem decât să le urăm mult succes "tricolorilor". HAI ROMÂNIA!