STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Helmuth Duckadam


Helmuth Duckadam
Helmuth Duckadam.jpg
Informații personale
Nume completHelmuth Duckadam
Data naÈ™terii1 aprilie 1959 (51 de ani)
Locul naÈ™terii   Semlac, România
ÃŽnălÈ›ime1,93 m
PoreclăEroul de la Sevilia
PostPortar
Informații despre echipă
Echipa actuală600px Strisce rosso blu con stella gialla.png Steaua BucureÈ™ti (PreÈ™edinte)
Juniorat
Flag of None.svg Semlecana Semlac
Flag of None.svg CSȘ Gloria Arad
600px Rosso con striscia verticale spessa Bianca.png UTA
Echipe1
AniEchipăAp (Gol)*
1977–1978
1978–1982
1982–1986
1989–1991
Flag of None.svg Constructorul Arad
600px Rosso con striscia verticale spessa Bianca.png UTA
600px Strisce rosso blu con stella gialla.png Steaua BucureÈ™ti
Flag of None.svg Vagonul Arad
Total

53 (0)
80 (1) [1]

133 (0)   
Națională
1981
1982
România Romania U21
România România
(0)
(0)
1 ApariÈ›ii È™i goluri pentru echipa de club
în cadrul campionatului național.
* Apariții (Goluri)


Helmuth Duckadam (n. 1 aprilie 1959, Semlac, judeÈ›ul Arad), este un fost portar de fotbal al României, supranumit „Eroul de la Sevilla”. A jucat la echipele Steaua BucureÈ™ti È™i Constructorul Arad.



Originea

Tatăl său, Josef Duckadam, este de loc din È˜agu German, judeÈ›ul Arad. Mama sa, Elisabeth Kálmán, este originară din Semlac, care este È™i locul naÈ™terii lui Helmut Duckadam. ÃŽn timpul copilăriei a fost educat în special de bunica sa maternă, Elisabeth Kálmán (născută Schmidt, Germania).


Cariera sportivă

Primii paÈ™i în fotbal i-a făcut în comuna natală, la echipa Semlacana, în 1974 când ajunge la Școala Sportivă Gloria Arad. ÃŽn anul 1977, a debutat ca portar la Constructorul Arad, în Divizia C. Un an mai târziu este transferat de UTA, unde debutează în Divizia A (17 septembrie 1978, CS TârgoviÈ™te - UTA 2-0).
După 4 sezoane la gruparea arădeană, este transferat la Steaua BucureÈ™ti, unde se impune treptat ca titular. Este supranumit „Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona apără toate cele patru lovituri de departajare, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso È™i Marcos, având o contribuÈ›ie enormă la câștigarea trofeului de către Steaua BucureÈ™ti. PerformanÈ›a reuÈ™ită de Helmuth Duckadam pe stadionul "Sanchez Pizjuan" din Sevilla este înscrisă în celebra Carte a Recordurilor.
ÃŽn acelaÈ™i sezon în care a reuÈ™it cea mai bună performanță a unei echipe româneÈ™ti, cariera sa a fost înteruptă brusc, din cauza unui anevrism care a impus o intervenÈ›ie chirurgicală la braÈ›ul drept, aceasta determinându-l să iasă definitiv din fotbalul de performanță la vârsta de 27 de ani.
La 3 ani de la finala de la Sevilla, în anul 1989, Duckadam s-a reîntors pe teren, pentru ultimele două sezoane, la divizionara B, Vagonul Arad. ÃŽn total are 133 de apariÈ›ii în divizia A, 13 în Cupa României È™i 9 în Cupa Campionilor Europeni.


Viața după cariera de fotbalist

După încheierea activității de fotbalist, Duckadam s-a angajat la PoliÈ›ia de frontieră Ã®n localitatea de naÈ™tere, Semlac, din judeÈ›ul Arad]]. A ocupat funcÈ›ia de maior în cadrul PoliÈ›iei. S-a pensionat însă pe caz de boală.
ÃŽn anul 2003, fostul portar a câștigat Loteria vizelor, primind dreptul de a emigra legal în Statele Unite ale Americii, È™i s-a stabilit alături de prima soÈ›ie, Ildiko, È™i de fiica lor, Brigitte, în oraÈ™ul Phoenix, Arizona, în toamna aceluiaÈ™i an, dar a revenit după doar un an în È›ară.
ÃŽn anul 2004, devine membru al Partidului Noua GeneraÈ›ie, fiind ales ca vicepreÈ™edinte al PNG È™i preÈ™edinte al filialei judeÈ›ene Arad[5].
La data de 25 martie 2008, Duckadam a fost decorat de către PreÈ™edintele României, Traian Băsescu, cu Ordinul „Meritul Sportiv” pentru rolul avut în câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, în 1986.
Din 11 august 2010, Duckadam ocupă funcÈ›ia de preÈ™edinte la FC Steaua BucureÈ™ti.


Palmares

  • 2x - titluri naÈ›ionale
  • 1x - Cupă a României
  • 1x - Cupă a Campionilor Europeni

Ciprian Tatarusanu


Ciprian Tătărușanu
Ciprian Tătărușanu (crop).PNG
Informații personale
Nume completAnton Ciprian TătăruÈ™anu
Data naÈ™terii9 februarie 1986 (24 de ani)
Locul naÈ™terii   BucureÈ™ti, România
Înălțime198 cm
Greutate89 kg
PostPortar
Informații despre echipă
Echipa actuală600px Strisce rosso blu con stella gialla.png Steaua BucureÈ™ti
Număr12
Echipe1
AniEchipăAp (Gol)*
2003–2007
2007–2008
2008-
2008–2009
Flag of None.svg FC Juventus BucureÈ™ti
600px Celeste e Bianco (Strisce).png Gloria BistriÈ›a
600px Strisce rosso blu con stella gialla.png Steaua BucureÈ™ti
→ 600px Celeste e Bianco (Strisce).png Gloria BistriÈ›a
29 (0)
26 (0)
24 (0)
19 (0)   
Națională2
2006-2009
2009-
2010
2010-
România România U21
România România B
România România
13(0)
1(0)
1(0)
1 ApariÈ›ii È™i goluri pentru echipa de club
în cadrul campionatului național
până la data de 2 octombrie 2010.
2 SelecÈ›ii la naÈ›ională È™i goluri
până la data de 23 mai 2010.
* Apariții (Goluri)

Biografie

Ciprian Anton TătăruÅŸanu, nascut pe 9 Februarie 1986 este un portar roman, care in prezent joaca pentru Steaua Bucuresti, fiind unul din cei trei portari ai echipei, alaturi de Robinson Zapata si de Cezar Lungu. Face parte din echipa nationala de tineret a Romaniei.

Cariera

Tatarusanu s-a facut remarcat datorita evolutiilor exceptionale de la Gloria Bistrita pe care le-a avut in sezonul 2007-2008. Pe 26 Mai 2008, a semnat un contract cu Steaua Bucuresti pe 5 ani, fiind cumparat cu suma de aproximativ 1.5 milioane de euro, dar a fost lasat sa joace inca un an, in sezonul 2008-2009, prin imprumut, la echipa la care a evoluat pana acum, Gloria Bistrita, din cauza ca postul de titular la Steaua era asigurat de Robinson Zapata.
In prezent este cel mai in forma jucator al lotului, care da siguranta echipei.

Cariera Internationala

Tatarusanu este un portar foarte bun, care in prezent joaca pentru Nationala mare a Romaniei. A jucat in toate meciurile din preliminariile Campionatului European U-21 din anul 2009, ultima partida jucand-o pe 9 Septembrie 2008, la Iasi, impotriva Tarii Galilor, meci pe care Romania l-a pierdut cu 3-0.

Echipamentul Stelei

Steaua Bucuresti nu a avut niciodata un echipament standard. Cu toate acestea, echipamentul predominant de-alungul timpului a avut o constanta. Mai exact, aproape de fiecare data culorile clubului s-au regasit in echipamentul de joc. Cel mai des intalnit echipament de-alungul vremii a fost compus din tricouri rosii, sorturi albastre si jambiere rosii.
Odata cu fondarea clubului in 1947, Steaua a fost inca din primul sezon un adevarat simbol al Romaniei: tricourile erau de culoare ros-galbene in timp ce sorturile erau albastre, cele trei culori avand rolul de a simboliza tricolorul romanesc. In cel de-al doilea sezon, Steaua a inceput sa renunte treptat la culoarea galben preferand ceea ce avea sa devina traditionalul rosu si albastru. Istoria confirma ca pe parcursul diferitelor sezoane competitionale, gruparea militara a mai folosit echipamente rosu complet, albastru complet sau cu tricouri in dungi de culoare ros-albastre (anii 1960 si 1970) alte culori fiind folosite extrem de rar.
Practic, Steaua Bucuresti a putut fi vazuta purtand alte culori in trei cazuri: Finala Cupei Campionilor Europeni in 1986 cand a jucat cu un echipament total alb (pentru prima si ultima data), in deplasarile efectuate in sezonul 1999-00 ( echipamentul de deplasare avea culorile galben si rosu) precum si in 2005-2006 tot in deplasare (galben si negru). Lucrurile par sa se fi schimbat oarecum in prezent cand ros-albastrii, primesc de la sponsorul oficial trei randuri de echipamente. Daca primul este de regula o combinatie perfecta intre rosu si albastru, iar cel de-al treilea rosu complet sau albastru complet, echipamentul al doilea a avut in ultimii doi ani culori diferite. In sezonul 2009/2010 echipamentul de rezerva al Stelei a fost de culoare verde (fosforescent) aproape identic cu cel folosit de campioana europeana de atunci, FC Barcelona. In sezonul 2010/2011, echipamentul secund este galben complet cu usoare nuante de rosu si albastru in zona manecilor.
Produs in trecut de Adidas, echipamentul gruparii din Ghencea este produs in prezent de firma Nike, Steaua semnand un contract inca din anul 2002 cu firma americana. Ros-albastrii au fost prima echipa din Romania comunista care a purtat pe tricoul de joc numele unei companii occidentale (Ford). Ulterior sponsori pe echipamentul de joc al echipei din Bulevardul Ghencea au fost: Castrol, Philips, CBS, Bancorex (initial BRCE), Dialog (astazi Orange), BCR, RAFO, Air Atlantis, City Financial si SportingBet.