STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Transferuri pauza competitionala

In aceasta pauza competitionala, Steaua a fost una din cele mai active echipe din punct de vedere al transferurilor, dand lovituri cu adevarat de calitate.
Primul jucator adus a fost Vlad Chiriches, al carui transfer a fost aranjat inca din vara. Cota lui a crescut enorm in ultimele doua luni, aceasta aproape dublandu-se. Jucatorul a debutat si pentru echipa nationala, evoluand in meciul din preliminariile EURO 2012, castigat cu 0-2 impotriva Luxemburgului de catre selectionata Romaniei. Tanarul fundas s-a nascut in Bacau, oras din aceiasi zona a tarii de unde provine un alt mare fundas din istoria recenta a Stelei: Dorin Goian.
Vlad Chiriches a crescut la academia Benficai Lisabona, insa lusitanii l-au cedat in sezonul 2007/2008 la International Curtea de Arges. Acesta a jucat la fosta reprezentanta a Argesului in Liga I pana in sezonul retrogadarii, cand a fost transferat la Pandurii Tg. Jiu, club de la care a venit la Steaua.
Poate momentul cheie al carierei lui Vlad a fost finalul sezonului 2009-2010, cand nu a mai putut fi scos dintre titulari, in ciuda situatiei grele de la echipa(aceasta fiind aproape de retrogradare si avand ultimele etape impotriva unor echipe puternice ca Vaslui, CFR sau Steaua). Chiriches are 1,83 metri si 22 de ani fiind nascut in anul Revolutiei. A fost adus la Steaua pentru a creea un cuplu solid, 100% romanesc cu Florin Gardos o alta mare speranta a fotbalului romanesc. De asemenea exista o posibilitate foarte mare ca ei doi sa fie in viitor si axul central al defensivei nationalei Romaniei.
Foto: ofsaid.ro



Al doilea transfer al iernii este tanarul Alexandru Chipciu, cel care ne-a facut zile negre sezonul trecut in meciurile impotriva Brasovului, dar si rivalilor nostri de moarte, el declarandu-se stelist de mic. Are 22 de ani si s-a nascut in Braila. Evolueaza la FC Brasov din 2007 dar de-a lungul timpului a mai fost imprumutat la diverse echipe ca Forex Brasov sau FC Braila. Seria de imprumuturi s-a oprit in 2009, cand acesta a fost oprit de antrenorul de atunci al lui FC Brasov: Viorel Moldovan si introdus intr-un meci cu Gloria Bistrita, in care Chipciu a si marcat, avand un debut de vis, chiar daca Alex jucase doar 17 minute. A urmat apoi un sezon 2010/2011 de vis pentru Alex, in care a fost introdus aproape in fiecare partida, dand 3 goluri si 5 pase de gol in campionat si 1 gol si 2 pase decisive in cele 5 meciuri din Cupa Romaniei. Evolutiile bune au atras interesul tuturor cluburilor mari din tara dar insistenta Stelei si faptul ca Alex tinea cu adevarat cu ros-albastrii de mic l-a adus pe Chipciu in ograda lui Stan. La Brasov tanarul obisnuia sa joace unde i se cerea, acesta fiind ba mijlocas stanga, ba dreapta, ba coordonator. Din declaratiile de pana acum Alex prefera sa joace pe stanga, putand sa traga bine cu ambele picioare, insa ultima decizie ii apartine principalului Stelei.
Chipciu a debutat la nationala in acelasi meci in care a jucat pentru prima data sub tricolor si Chiriches: cel cu San Marino. Alex a si marcat pentru Romania, in amicalul cu 3-1 castigat impotriva Greciei.
Dupa parerea mea Steaua avea de mult nevoie de un jucator ca Alex si vad un cuplu imbatabil la mijloc pentru retur: Tanase-Chipciu.
Foto: libertatea.ro


Gabriel Machado este un jucator venit la Steaua din cauza problemelor cu suporterii de la Cluj. Este singurul transfer din aceasta iarna venit sub forma de imprumut. Tanarul brazilian de 22 de ani din Porto Alegre are un trecut incarcat, in ciuda faptului ca nu are o varsta foarte inaintata. Este un produs al academiei de fotbal a lui Juvendude, club de la care a plecat in Elvetia, pentru a juca la Grasshopper Zurich, de unde a fost imprumutat si la Stade Nyonnais. De la Grasshopper a venit la "U", la sfarsitul lui 2009. Interesant este ca a debutat in Liga I chiar impotriva Stelei, la o victorie a ros-albastrilor scor 1-2. Pozitia ocupata de Machado in teren este de atacant de careu, acesta venind probabil pentru a face concurenta fratilor Costea dar si lui Nikolic si lui Rusescu.
Dupa mine Machado este o achizitie importanta, deoarece in varsta varstei fragede, are o experienta bogata jucand multe meciuri pana acum si fiind "jucat bine" in special in Elvetia.
Foto: gsp.ro


Cel mai neasteptat transfer al sezonului curent este cel al lui Paul Parvulescu la Steaua. Dupa ce era ca si vandut la Dinamo, oferta Stelei a fost pe placul sefilor de la Gaz Metan Medias si Paul s-a alaturat lotului ros-albastriilor. Astfel mutarea lui a atras multe injurii asupra tanarului jucator nevinovat, care a declarat ca visul lui a fost mereus a ajunga la cea mai mare echipa de fotbal din Romania, si ca odata cu transferul la Steaua, s-a indeplinit. Dar majoritatea fanilor Stelei nu stiu prea multe despre Parvulescu. Nascut la Medias, Paul este un produs a scolii celor de la Gaz Metan, care au produs in ultimii ani jucatori importanti pentru Liga I. Are 23 de ani si a jucat si pentru nationala de tineret, debutand intr-un meci terminat la egalitate cu Serbia, scor 1-1. Inainte sa ajunga la Steaua, Parvulescu a jucat doar pentru un singur club, la Gaz Metan, debutand in victoria incredibila impotriva lui Poli Timisoara, 5-1 din inceputul sezonului 2008/2009. Acela avea sa fie si cel mai bun sezon din cariera lui Paul, la debutul in Liga I reusind sa impresioneze, o mare parte din oamenii de fotbal din tara noastra, asta in ciuda faptului ca nu a jucat foarte mult, a evoluat in partidele impotriva echipelor importante.
A marcat primul gol in Liga I in meciul cu Dinamo din 2008. Apoi au urmat alte doua sezoane in care Paul a jucat aproape in fiecare meci si inca un gol impotriva lui Dinamo in sezonul trecut. Turul campionatului curent a adus si experienta Europeana pentru mijlocas, acesta jucand in cateva din meciurile din tururile preliminare Europa League.
Paul este de profesie mijlocas stanga dar poate evolua si ca fundas, pe aceeiasi parte. Cel mai probabil la Steaua va fi mijlocas urmand sa faca la mijloc un trio ofensiv cu Tanase in centru si Chipciu pe drepata.
Parvulescu este cu siguranta un mare talent iar cota sa de piata va creste mult in anii urmatori, deci este un transfer important pentru noi.
Foto: evz.ro



Cea mai recenta achizitie a Stelei este fostul Craiovea, Ovidiu Dananae. Nascut in orasul de provenienta al Universitatii, Ovidiu a inceput fotbalul la clubul la care s-a lansat si Cristi Chivu: FCM Resita. De acolo a fost transferat in 2004 de catre Adrian Mititelu fiind introdus in randul "copiilor sai" alaturi de fratii Costea, Gangioveanu sau Gaman si Bordeianu. Dananae, evolueaza pe partea dreapta a defensivei, post pe care a fost numit cel mai bun jucator in 2010, de catre cei de la Gazeta Sporturilor. A facut zeci de meciuri bune in tricoul alb-albastru si ofertele de la cluburile mari de afara incepusera sa soseasca pe adresa stadionului din Craiova. A apucat sa debuteze si la nationala, in amicalul din 2010, impotriva Turciei(sub comanda lui Razvan Lucescu). Apoi totul s-a incheiat cu doua accidentari, din care una l-a tinut 6 luni pe bara.
Dupa dezafilierea Craiovei, din anul 2011, jucatorul a reusit sa prinda un contract in Rusia dar forma sa fizica nu excela si nu a reusit sa prinda decat 4 meciuri la Tom Tomsk, rusii decizand apoi sa renunte la el.
Contractul facut de conducatorii Stelei pentru Ovidiu este unul foarte inteligent, acesta fiind unul pe 4 ani, insa Steaua putand sa renunte la el in urmatoarele 6 luni, in cazul in care nu confirma sau accidentarile revin.
Foto: cvlpress.ro


Astfel Steaua a reusit sa isi consolideze total lotul, dupa parerea mea necesar fiind doar inca un transfer, aducerea unui atacant de careu fiind vitala.