STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

luni, 23 mai 2011

MM face primele mutari

Steaua a luat doi brazilieni. Primul a venit deja la Bucuresti. Al doilea a ratat avionul si va ajunge noaptea! E asteptat si Leonardo, brazilianul de 2 milioane de la AEK Atena, recomandat de stelistul Geraldo. Si 2 vicecampioni de la Timisoara sunt asteptati in Ghencea.



Brazilianul Wires a venit la Steaua de la Rio Ave. Are 28 de ani si ii va lua locul unui alt brazilian - Ricardo a fost dat afara. Impreuna cu Wires trebuia sa ajunga la Bucuresti si Tatu, care a pierdut insa avionul. Tatu ii va lua locul la Steaua unui alt brazilian - Maicon.

Steaua pregateste marea lovitura. Noul numar 10 e un brazilianul cu nume celebru in fotbal - Leonardo, de la AEK Atena, negociaza cu Seaua. Costa 2 milioane de euro.
Meme ii aduce pe straini, iar Becali pe romani. Piturca rade de transferurile Stelei. Le-a povestit fanilor olteni ca Becali si-a luat teapa cu Mihai Costea.

sursa: www.sport.ro

Joaca si Dica!

Cosmin Olăroiu nu mai are motive de îngrijorare înaintea finalei de Cupă cu Dinamo. Nicolae Dică a suferit o accidentare în prima repriză a meciului cu CFR Cluj, fiind înlocuit la pauză, însă steliştii au primit azi veşti bune.

Jucătorul Stelei a fost suspect de ruptură la gambă, lucru ce l-ar fi făcut indisponibil pentru finala Cupei.

Însă, steliştii au parte de veşti bune. Dică a efectuat astăzi un control medical, iar rezultatul este unul pozitiv, jucătorul nu are ruptură şi ar putea evolua din primul minut în partida cu Dinamo de miercuri, anunţă dolcesport.ro.



sursa: www.prosport.ro

Noi i-am umilit cum si cand am putut



!ACUM E RANDUL VOSTRU!
!BATETI DINAMO!

Programul deplasarii la Brasov

FC Steaua Bucuresti anunta programul echipei pentru finala Cupei Romaniei ce se va disputa la Brasov.



Marti 24.05.2011
  • Ora 10:00 plecare spre Brasov cu autocarul
  • Ora 13:00 cazare la hotelul “Hanul Dambu Morii”
  • Ora 16:30 conferinta de presa la stadionul Tineretului (antrenor si doi jucatori)
  • Ora 18:00 antrenament la Sacele  (deschis presei in primele 15 minute)

Miercuri 25.05.2011
  • Ora 21:15 Steaua - Dinamo
sursa: www.fcsb.ro

Stelistii vizitati de copiii de la gradinita “Micul Print”

In acesta dimineata ros-albastrii au avut parte de o vizita supriza.


Copiii de la gradinita “Micul Print” din cartierul Damaroaia au venit la stadionul Ghencea, pentru a vizita stadionul si muzeul clubului, dar si pentru a se intalni cu elevii lui Cosmin Olaroiu. Treizeci de copii de la toate grupele gradinitei s-au intalnit cu Dica, Radut, Nicolita, dar si cu presedintele clubului, Valeriu Argaseala.


sursa: www.fcsb.ro

Brigada de arbitri la finala Cupei

Partida Steaua - Dinamo va fi condusa de o brigadă de arbitri condusa la centru de Marius Avram (Bucureşti).


La cele doua tuse se vor afla Sebastian Gheorghe Eugen (Suceava) si Miclos Nagy (Cluj-Napoca).
Rezerva de arbitru este Robert Dumitru (BraÅŸov).
Observatorul acestei partide este Nicolae Grigorescu (TimiÅŸoara).



sursa: www.fcsb.ro

Steaua - Analiza sezonului 2010/2011

Sezonul fotbalistic 2010/2011 tocmai s-a incheiat, odata cu ultima etapa a Ligii I. Echipa noastra de suflet, Steaua Bucuresti a avut din pacate un sezon dezamagitor. Poate ca meciul cu Dinamo din finala Cupei va mai spala rusinea, insa oricum sezonul ramane unul slab.
Pentru inceput, sa recapitulam perioada dinaintea inceperii campionatului. In august 2010 Victor Piturca a fost numit noul antrenor al Stelei si odata cu el au venit mari sperante pentru sezonul ce urma. In meciurile amicale Steaua arata bine si parea sa aiba un lot puternic si foarte bine pus la punct.
Pe 25 iulie a luat start Liga I, iar Steaua debuteaza in deplasare la U Cluj. Meciul e castigat de echipa noastra cu scorul de 2-1, in urma unui joc solid, pe care patronul deja il cataloga drept "tiki-taka Barcelona". A urmat meciul de acasa cu Universitatea Craiova, la care fanii stelesti au creeat o atmosfera minunata si pe care l-am castigat cu 2-1. Totul parea sa mearga bine pentru Steaua. Insa, nimic nu este vesnic. Astfel in etapa a 3-a Steaua se vedea fara antrenorul Victor Piturca pe banca, in urma certurilor cu patronul Gigi Becali. Dupa egalul de la Brasov, 1-1, Piturca a plecat si si-a luat cu el si jucatorii importanti pe care i-a adus, cum ar fi Dorel Stoica sau Razvan Stanca. Istoria se repeta la Steaua. In locul lui Piturca a fost numit antrenor Ilie Dumitrescu, care a avut niste rezultate destul de bune. In primul rand a calificat echipa in grupele EL, dupa dubla cu Grasshoppers Zurich (insa aici este mai mult meritul lui Tatarusanu). In campionat Steaua se mentinea bine, fara nicio infrangere. Totul a tinut insa pana la meciul incredibil cu Unirea Urziceni, o umbra a echipei care facea puncte in CL, pe care Steaua l-a pierdut, scor 0-1.
Insa echipa trebuia sa-si revina pentru urmatorul meci, debutul in grupele EL, impotriva lui Liverpool pe Anfield. Un meci de vis pentru orice fotbalist. Meciul nu a inceput tocmai bine. Dupa o greseala de incepator a lui Abrudan, Liverpool a marcat din primele minute. Insa a venit reactia cu totul neasteptata a stelistilor, care au inceput sa practice un fotbal bun si neasteptat de ofensiv. Ca rezultat, Tanase a marcat golul egalarii, dupa o actiune superba a echipei noastre. Steaua incepea sa spere. Insa visurile le-au fost naruite de arbitru, care si-a facut simtita prezenta la inceputul reprizei a doua, acordand un penalty dubios celor din Liverpool. Scorul devenea 2-1. Stelistilor li s-au taiat picioarele si la finalul meciului tabela inregistra scorul de 4-1 pentru Liverpool. O infrangere clara, care insa nu aratase asa pe teren...
Au urmat rezultate negative in campionat, iar in urma egalului de acasa cu Astra Ploiesti, 1-1, Ilie Dumitrescu a fost si el demis. In locul lui pe banca tehnica a venit antrenorul secund, Eduard Iordanescu, care a condus echipa in doar 2 meciuri: victoria din Cupa cu Gaz Metan CFR si infrangerea cu Otelul, scor 0-1.
Pe data de 26 septembrie, Marius Lacatus era numit antrenor al Stelei. Primul sau meci avea sa fie unul foarte greu, cu Napoli pe Ghencea in EL. Debutul sau pe banca Stelei in acest sezon parea sa fie insa unul extraordinar, caci dupa numai 20 de minute, Steaua conducea pe Napoli cu scorul de 3-0. Era de necrezut! Ce s-o fi intamplat oare?! Jucatorii lui Napoli nu erau pe teren?! Ba da, erau. Kapetanos stie cel mai bine acest lucru, caci i-a aplicat in minutul 30 un pumn in figura unui jucator italian si a fost eliminat. Situatia devenea foarte grea. Cine ar fi crezut ca de la 3-0 Steaua ar fi putut fi macar egalata?! Cei din Napoli au crezut si cu putin mai MULT ajutor din partea arbitrului polonez Marcin Borski, Napoli a reusit sa marcheze in ultimul minut (mai exact minutul 98!!!) golul egalarii. Scor final, Steaua-Napoli 3-3. Multi spun ca aici s-a pierdut calificarea in optimile EL, insa ce a urmat e istorie.
Mai exact a urmat victoria clara din campionat cu Sportul, scor 4-2 si Unicul Derby impotriva celor de la Dinamo, in Stefan cel Mare. A fost un meci pe care Steaua l-a controlat total (dovada si deschiderea scorului reusita de golgeterul Bogdan Stancu). Insa Dinamo a reusit sa invinga, cu 2 suturi pe poarta din 2 penalty-uri. Scor final: Dinamo-Steaua 2-1.
A urmat o altenranta de meciuri bune si rele in campionat, de victorii si infrangeri, caracteristica Stelei in tot acest sezon. In EL am reusit un egal in deplasare la echipa lui Nesu, FC Utrecht, scor 1-1. Urmau insa 2 meciuri consecutive cu Rapid in Giulesti. Primul meci, din campionat, s-a terminat la egalitate, 0-0. Insa in Cupa, 2 zile mai tarziu, Steaua a reusit unul din putinele momente in care si-a facut fericiti fanii, invingand Rapidul in Giulesti, scor 0-1 si calificandu-se mai departe in Cupa Romaniei. In EL Steaua invingea fabulos FC Utrecht in Ghencea, scor 3-1, meci in care Stancu a demonstrat inca o data ca este eroul Stelei in acest sezon.
In continuare meciurile de campionat au fost o combinatie de meciuri bune si mai putin bune, insa urma meciul cu Liverpool din Ghencea. Englezii au adus la Bucuresti o echipa experimentala, plina de tineri necunoscuti, Liverpool fiind deja calificata. Si pe fondul acestei relaxari din tabara oaspetilor, Steaua a reusit un scor neasteptat, 1-1. Acum Steaua avea sanse la calificarea mai departe! Avea nevoie de cel putin un egal in ultimul meci, la Napoli. Meciul nu a fost mai putin palpitant decat cel din tur, iar la final, tristetea stelistilor a fost la fel de mare, poate chiar mai mare. Napoli a marcat DIN NOU in ultima secunda si s-a calificat mai departe, in pofida Stelei. Oricum, ramanem cu o evolutie onorabila a Stelei in aceasta grupa foarte grea.
Cu acest meci lua final turul pentru Steaua, iar in retur se anuntau schimbari mari. Intr-adevar acestea au venit, insa nu in sensul bun al cuvantului. Golgeterul Stelei, cel mai bun jucator al turului, Bogdan Stancu, a fost vandut la Galatasaray pentru suma de 5 milioane de euro. Iata inca un exemplu minunat de cum sa distrugi o echipa care si-asa era in cadere... Oare cum se face ca Steaua le da tot mai des in ultimele sezoane?... Achizitiile nu au fost nici pe departe de valoarea lui Bogdan Stancu, cea mai notabila fiind aducerea fostei vedete, Nicolae Dica, jucator care insa nu mai era la valoare celui din 2006.
Au urmat meciuri amicale, in care Steaua nu a aratat schimbata prea mult in bine. Se putea observa clar lotul mult mai slab decat cel de la inceputul sezonului.
In aceste conditii, returul incepea pentru Steaua cu meciul de la Craiova in deplasare. Steaua a castigat meciul cu scorul de 1-0, insa nu a aratat un joc stralucit. Acest lucru avea sa-i coste, caci ce a urmat a fost de necrezut. In meciul urmator, impotriva lui FC Brasov, Steaua a pierdut pe teren propriu, scor 0-3! O infrangere absolut umilitoare, in urma careia Marius Lacatus si-a dat demisia... sau a fost demis... nimeni nu mai stie si oricum nu mai conteaza. Steaua urma sa schimbe pentru a cincea oara un antrenor in acest sezon! Cine avea sa fie norocosul castigator? Ei bine Sorin Cartu a fost anunat noul antrenor al Stelei la doar o zi dupa demisia lui Lacatus. De la inceput s-a mentionat ca era doar o solutie de avarie, ca a venit doar ca sa mai salveze ce mai era de salvat etc. Si acest lucru s-a vazut, caci rezultatele Stelei au avut aceeasi inconstanta care ne-a urmarit de la inceputul sezonului. De notat ar fi infrangerea cu Astra Ploiesti, din deplasare si victoria neasteptata impotriva liderului Otelul, scor 1-0. Dupa un meci castigat in extremis cu Sportul Studentesc, urma revansa impotriva Brasovului, in semifinalele Cupei. Revansa insa n-a venit, caci cu toate ca am jucat acasa, am practicat un joc incredibil de slab, de care Brasovul a profitat pentru a obtine ce-si doreau: un rezultat de egalitate, 0-0. A urmat meciul cu Dinamo, care a avut practic acelasi scenariu ca cel din tur. Steaua dominand total, insa Dinamo reusind victoria cu scorul de 1-0. Dupa meciuri slabe cu Pandurii si Bistrita, un alt derby batea la usa. Cel cu Rapid, din Ghencea. Meciul s-a incheiat din nou cu un rezultat trist pentru stelisti. Rapid invingea tot cu scorul de 1-0. Totul parea sa mearga prost pentru Cartu. Astfel, Sorin Cartu isi da si el demisia si incepea o noua cautare pentru un nou antrenor.. al saselea. De aceasta data a venit o veste bomba. Cosmin Olaroiu era noul antrenor al Stelei! Insa Oli a venit doar pentru a-si ajuta echipa de suflet si urma sa stea doar pana la finalul sezonului. Astfel cu Olaroiu doar in tribune si cu Caramarin ca antrenor pe foaia de joc, Steaua mergea la Brasov pentru returul semifinalei in Cupa Romaniei. Meciul a inceput bine pentru noi, cu un joc bun si cu ocazii destul de mari. Insa brasovenii au fost cei care au deschis scorul, dupa un penalty dubios acordat de Cristi Balaj. 1-0 pentru Brasov, care era calificat in finala Cupei Romaniei la acest scor. Steaua a cautat apoi in disperare golul de 1-1, golul calificarii. Acesta a venit in minutul 88 din gheata simbolului Stelei, Nicolae Dica! Dica, omul criticat de patron dur in acest retur, dar care totusi nu si-a pierdut instinctul de mare jucator, aducea calificarea Stelei in finala. Finala in care avea sa o intalneasca pe eterna rivala, Dinamo. In campionat, penultima etapa o aducea in Ghencea pe Tg. Mures, clasata pe un surprinzator loc 8. Jocul a fost unul fara mari emotii, castigat de Steaua cu scorul de 1-0. In ultima etapa Steaua a evoluat in Gruia, impotriva CFR-ului. Baietii condusi din tribune de Cosmin Olaroiu au invins clar, cu scorul de 3-1 si si-au asigurat locul 5, care duce in tururile preliminare EL.
Acestea fiind spuse, iata analiza unui sezon fara prea mari performante facut de Steaua, cu o clasare dezamagitoare pe pozitia a 5-a a clasamentului. Cum se mai pot reabilita jucatorii fata de fani? Castigand finala Cupei Romaniei de miercuri, 25 mai, impotriva lui Dinamo!
Jucatorilor le uram mult noroc in meciul de miercuri. Antrenorului Cosmin Olaroiu ii uram multa sanatate si ii transmitem respectul nostru, dar si speranta ca va ramane la Steaua din vara. Patronului Gigi Becali ii dorim sa aiba inspiratie pentru a face alegeri cat mai bune in pauza competitioanala ce urmeaza. Iar voua, celor care ne-ati ajutat si ne-ati sprijinit mai mult sau mai putin, citindu-ne blogul in acest sezon care a trecut, va multumim si va uram toate cele bune! Fie ca la anul pe vremea aceasta sa fim noii campioni ai Romaniei!
FORZA STEAUA!