STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

joi, 8 decembrie 2011

Miracolul de la Zagreb!


Asa arata clasamentul grupei D dupa cinci etape

Inaintea ultimei etape nimeni nu isi putea imagina ca Olympique Lyon s-ar mai putea califica mai departe in Liga Campionilor, doar printr-un miracol. Toti o vedeau pe campioana Olandei, Ajax Amsterdam, calificata, alaturi de Real Madrid, in optimile de finala ale Ligii Campionilor.

Singura sansa ca Lyon sa se califice era golaverajul. Atat meciul tur, cat si meciul retur s-au incheiat cu acelasi scor, 0-0. Olympique Lyon era obligata sa castige la scor pe terenul lui Dinamo Zagreb, acolo unde Real Madrid a castigat greu, cu doar 1-0. Mai mult, francezii trebuia sa beneficieze si de un succes categoric al "galacticilor" pe Amsterdam Arena. Nimanui, poate nici celui mai infocat fan al francezilor nu a mai crezut in aceasta calificare. Era aproape imposibil de recuperat intr-un singur meci un deficit de 7 goluri la golaveraj.

Bafetimbi Gomis a fost eroul francezilor, reusind 4 goluri la Zagreb

Amsterdam Arena a fost luat cu asalt de suporterii campioanei Olandei. Ajax era la 90 de minute de o noua calificare in optimile Ligii Campionilor dupa o pauza de cativa ani buni. Totul era pregatit la Amsterdam. Atentia suporterilor olandezi era indreptata spre capitala Croatiei, Zagreb, acolo unde Olympique Lyon isi incerca norocul.

Stadionul Maksimir din Zagreb era plin, ca de obicei, creand o atmosfera incendiara. Incepe meciul. Suporterii francezii isi indrepta din cand in cand privirea spre celalalt meci al grupei, Ajax Amsterdam - Real Madrid.

In minutul 14, francezii primesc o veste buna de la Amsterdam, Real a reusit sa deschida scorul prin Callejon. La Zagreb, nimic interesant pana in minutul 28, cand Jerko Leko este eliminat. Poate momentul cheie a victoriei incredibile a francezilor la Zagreb. Timpul trece in defavoarea lionezilor.

Minutul 40, surprinzator, croatii deschid scorul in inferioritate numerica prin Kovacic. Sperantele oaspetilor au fost naruite. Un minut mai tarziu, dar la celalalt meci, Realul isi majoreaza diferenta, dupa reusita lui Higuain. Dar oare mai conta acest gol in conditile in care Lyonul este condusa cu 1-0 de Dinamo Zagreb? Totul parea sa fie clar. Era aproape imposibil ca francezii sa inscrie de cel putin 6 ori in mai mult de o repriza! Chiar inainte de pauza, Bafetimbi Gomis izbuteste egalarea pentru oaspeti. 1-1 la Zagreb si 2-0 pentru Real la Amsterdam!

La Amsterdam, suporterii se pregateau de sarbatoare, nestiind ce va urma, ca vor ajunge de la extaz la agonie.

Incepe repriza secunda. La Amsterdam, Realul reduc motoarele, spre deliciul fanilor. Insa la Zagreb... incepe macelul, miracolul francezilor. Nici nu au revenit bine de la cabine si croatii s-au vazut condusi cu 3-1, dupa reusitele lui Gonalons si Gomis. 3-1 pentru Lyon si 2-0 pentru Real! Totusi, Lyonul mai avea de recuperat 4 goluri! Patru minute mai tarziu se face 4-1 pentru Lyon, dupa golul aceluiasi Gomis. Si inevitabilul se produce...

Acum, totul era posibil! La Amsterdam, suporterii nu primesc cu urale rezultatul de la Zagreb! Fanii Ajax-ului incep sa se teama. Suspansul creste...

Francezii isi continua macelul si mai puncteaza de trei ori intr-un interval de 11 minute, prin Lisandro, Gomis si Briand. Dinamo Zagreb - Lyon 1-7 in minutul 75. La acest scor, francezii erau calificati.

La aflarea vestii, pe Amsterdam Arena se asterne supararea, tristetea, dezamagirea. Si bineinteles o stare de uluiala. Fanii olandezi stau si se intreaba: "Cum este posibil asa ceva?" Vestea ca Lyon conduce cu cu 7-1 la Zagreb ajunge si in randul jucatorilor lui Frank de Boer, care este uluit. Incearca sa le transmita jucatorilor sai sa forteze inscrierea a cel putin doua goluri in poarta lui Antonio Adan.

Pe Maksimir, francezii opresc macelul, asteptand finalul jocului pentru a incepe fiesta. Timpul se scurge repede, Ajax nu reuseste sa inscrie. Fanilor prezenti in tribune nu le vine sa creada! Se poate vedea supararea, dezamagirea pe fata acestora. Ba mai mult, Realul mai puncteaza o data prin Callejon, in prelungirile meciului, dar nu mai conteaza. Suporterii olandezii s-au resemnat cu gandul ca favoritii lor au ratat calificarea in optimile Ligii intr-un mod dramatic.

Arbitrii pun capat meciurilor. Real castiga cu scorul de 3-0 la Amsterdam, in fata Ajax-ului, iar Lyon zdrobeste Dinamo Zagreb, chiar in Croatia, cu scorul de 7-1. Asadar, Ajax, ca si calificata la pauza, se vede eliminata din Champions League.


Lyon trebuia sa recupereze 7 goluri pentru a se califica mai departe in Liga Campionilor.

Surprinzator sau nu, francezii au batut la 6 goluri in Croatia, la Dinamo Zagreb acasa, marcand toate golurile intr-un interval de 31 de minute!!!

Deci, Olympique Lyon se califica mai departe in Liga Campionilor la golaveraj, in detrimentul Ajax-ului.

Sincer, dupa parerea mea, meciul de la Zagreb mi se pare dubios. Cred ca ceva s-a intamplat in partida de pe "Maksimir". Este surprinzator faptul ca Dinamo Zagreb a reusit sa reziste atacurilor lionezilor timp de 45 de minute, in inferioritate numerica, reusind chiar sa deschida scorul. Consider ca ceea ce s-a intamplat in repriza a doua este un mister.

Antrenorul Ajaxului, Frank de Boer, a declarat la conferinta de presa de dupa meci ca doreste ca FIFA sa investigheze meciul din Croatia, mai ales dupa ce Domagoj Vida a fost surprins facandu-i cu ochiul si aratandu-i "OK" cu degetul lui Gomis de la Lyon, dupa golul 5 al francezilor!!!


UPDATE: S-au sfarsit grupele Champions League

Miercuri seara, de la traditionala ora, 21:45 (ora Romaniei), s-au disputat si ultimele meciuri din celelalte grupe ale Ligii Campionilor, primele patru. Daca in ziua precedenta, marti, surprizele au fost cum au fost, ieri a fost ziua surprizelor de proportii, surprize de neimaginat la startul acestei editii de Liga Campionilor. Asadar, orasul Manchester nu are nicio echipa in optimile Ligii, dupa ce atat United, cat si City au parasit competitia. Insa, marea surpriza s-a petrecut in grupa D, acolo unde Lyon a reusit sa se califice intr-un mod incredibil (despre acest episod voi povestii intr-un alt articol). Iata ce s-a intamplat in ultima etapa a grupelor Ligii Campionilor:

City a castigat degeaba meciul cu Bayern...

GRUPA A
Inaintea ultimei etape, grupa A cunostea o echipa calificata, Bayern Munchen, care s-a deplasat in Manchester cu echipa secunda. Pentru celalalt loc care ducea in optimi se luptau milionarii de la Manchester City si "mafiotii" de la Napoli, italienii avand prima sansa la calificare, avand un punct peste englezi. Asadar, Manchester City a primit pe "Etihad" vizita nemtilor de la Bayern Munchen, echipa deja calificata. Cu un lot format in mare parte din jucatori de la echipa secunda, misiunea "cetatenilor" era cat se poate de simpla, fiind doar o chestiune de timp pana ca englezii sa inscrie. Manchester City trece fara probleme de Bayern, scor 2-0. Suporterii "cetatenilor'' erau cu gandul la meciul de pe "El Madrigal", acolo unde Napoli, principala favorita la calificare, intalnea Villarreal. City avea nevoie de un rezultat pozitiv al spaniolilor pentru a se califica in optimi. "Submarinul galben'' rezista forcing-ului napoletanilor mai bine de o repriza, insa Inler si Hamsik puncteaza pe tabela si ii scoate pe englezi din Liga Campionilor.

CSKA Moscova castiga razboiul cu Lille si Trabzon

GRUPA B
Ultima etapa din cadrul grupei B urma sa decida cealalta echipa care obtinea biletele pentru optimi, alaturi de Inter Milano. Campioana europeana de acum doua sezoane, Inter, primea pe "Giuseppe Meazza" vizita de la CSKA Moscova. Dupa o prima repriza saraca in goluri, mitanul secund a adus si golurile, iar in final, CSKA Moscova obtine o victorie istorica, 2-1, rezultat care-i asigura prezenta in optimi. In celalalt meci al grupei, Lille, campioana Frantei si Trabzonspor, campioana Turciei se luptau si ele pentru un loc in optimi. Victoria fiind singura lor sansa de a merge mai departe, coroborata cu un rezultat negativ al rusilor in Italia. Meciul s-a terminat nedecis, 0-0, rezultat ce-i trimite pe turcii de la Trabzon in saisprezecimile de finala ale Europa League.

Bucuria de nedecris a elvetienilor de la Basel, dupa victoria in fata lui United

GRUPA C
Lucrurile in grupa campioanei Romaniei, Otelul Galati, lucrurile erau departe de a fi rezolvate. Formatia noastra s-a deplasat la Lisabona ca in vacanta, fiind deja eliminata, insa vroia sa paraseasca competitia cu un rezultat pozitiv, putand fi un "arbitru" in lupta pentru calificarea in optimile Ligii. Benfica, nefiind sigura de calificare, a inceput meciul cu campioana Romaniei in forta, deschizand scorul inca din minutul 7, fiind si singurul gol al intalnirii. Astfel, Otelul pierde si ultimul meci in grupe, parasind competitia cu niciun punct acumulat, fiind cea mai slaba prestatie romaneasca in grupele Ligii Campionilor din ultimul deceniu. In celalalt meci al grupei, FC Basel prima pe "St. Jakob Park" vizita vicecampionilor europei, Manchester United, intr-un meci care s-a jucat cu calificarea pe masa. United pornea ca favorita la calificare, avand un punct peste
adversara sa, fiindu-le suficient un rezultat de egalitate. Elvetienii nu au vrut sa dea cu piciorul unei performante istorice si au facut o partida extraordinara, calificandu-se in optimi, dupa ce a invins-o pe United cu scorul de 2-1.

Lyon a reusit miracolul in Croatia

GRUPA D
Lucrurile in aceasta grupa erau cat se poate de clare, cu Real Madrid calificata fara probleme si cu un Ajax Amsterdam, calificata cu aproape ambele picioare in optimi si cu un Lyon, care-i putea califica doar un miracol. Dinamo Zagred nu o luam in considerare, fiind deja eliminata, insa care a avut un rol foarte important in calificarea miraculoasa a francezilor. Cu gandul la "El Clasico", Mourinho a trimis pe "Amsterdam Arena" o echipa secunda, in care s-au regasit putini jucatori de baza, doar Benzema si Higuain. "Galacticii" nu au intampinat prea prea probleme in "Tara Lalelelor", castigand cu scorul de 3-0, fiind singura echipa care obtinea calificarea cu punctaz maxim, 18, in aceasta editie. In celalalt meci al grupei, Lyon incerca marea cu degetul la Zagreb, in duelul cu Dinamo, campioana Croatiei. Lionezilor nu le era suficient o victorie la Zagreb, trebuia sa recupereze si un deficit de 7 goluri la golaveraj, dar si un succes clar al galacticilor pe terenul Ajax-ului. Spaniolii si-au facut datoria, castigand clar partida din Olanda, in timp ce Lyon a zdrobit-o pe Dinamo Zagreb cu scorul de 7-1, la capatul unui meci, dupa parerea mea, dubios. Victoria categorica a francezilor si succesul Realului a calificat-o pe Lyon in optimi, trimitand-o pe Ajax in Europa League, dupa ce Amsterdamul se pregatea de sarbatoare.

Rezultatele din celelalte grupe ale Ligii Campionilor le gasiti AICI.

Ramaneti pe ros-albastrii.tk pentru a citi un super articol despre "Miracolul de la Zagreb".