STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

vineri, 6 ianuarie 2012

Analiza inceput de sezon si pregatire de iarna(Partea I)

Foto: sport.ro
Steaua a incheiat turul de campionat in mare forma, cu o victorie in derby-ul cu rivala de moarte: Dinamo, clasandu-se pe un onorabil loc 4, in ciuda startului prost de sezon si calificandu-se in primavara europeana. Astfel urmeaza un retur de campionat pe care echipa noastra poate nu l-a mai trait din sezonul 2007/2008 cand ros-albastrii au luptat la titlu pana in ultima etapa. Acum lupta se va duce pe doua fronturi: Europa League si Liga I, iar un lot puternic este absolut necesar pentru reusita.
In perioada ros-albastrii.tk isi propune sa faca analize amanuntite asupra tuturor problemelor legate de Steaua. Inceputul este azi cand vom analiza adversarii din meciurile de pregatire si din primele partide din 2012.

Perioada de pregatire


Lotul se va reuni pe 9 ianuarie, la Mogosoaia, a doua zi fiind programata vizita medicala.
Apoi, pe 12 ianuarie, la propunerea principalului Ilie Stan, se va reveni la metoda de pe vremuri, cantonamentul in Romania la munte, care va avea numai sarcina de a consolida starea fizica a jucatorilor.
Baietii vor pleca intr-un cantonament in Antalya pe data de 25.01.2012, de la aeroportul Otopeni. In Turcia pe langa pregatirea tactico-fizica obisnuita, baietii vor disputa si mai multe partide de antrenament.

Meciul 1. Steaua - Legia Varsovia
Foto: evz.ro


Prima adversara din meciurile de pregatire va fi echipa poloneza care a scos-o pe Rapid din grupele Europa League. Acestia urmeaza sa ii intalneasca in saisprezecimi pe fostii adversari ai lui F.C. Vaslui: Sporting Lisabona, deci probabil sansele ca Steaua sa ii intalneasca in fazele superioare din Europa League sunt mici. Totusi meciul de pregatire se anunta a fi unul tare, asta datorita jocului prestat de polonezi.
Unul din jucatorii lui Legia, cunoscuti romanilor este fostul portar al Vasluiului, Dusan Kuciak, care a aparat si poarta nationalei Slovaciei. Golgheterul echipei in campionat in sezonul curent este Danijel Ljuboja, sarbul care are si nationalitate franceza si care a evoluat ani buni din cariera in Germania pentru cluburi ca HSV, Wolfsburg, Stuttgart. Totusi creierul echipei poate fi considerat Miroslav Radovic, care in 9 meciuri de Europa League a reusit 7 goluri si 1 pasa decisiva.
Dupa parerea mea, Steaua ar trebui sa iasa cel putin cu un egal din aceasta partida, lotul nostru fiind clar superior, insa echipa Legiei fiind mult mai omogena decat a bucurestenilor.

Meciul 2. Steaua - Dinamo Minsk


Poate cel mai slab adversar in aceasta campanie de pregatire de iarna pentru Steaua este Dinamo Minsk. Echipa din Belarus are un lot cu care nu a reusit in ultimii ani sa ii fure titlul de campioana lui Bate Borisov, ba chiar si clasarea pe podium a fost ratata de Dinamo. Jucatorul cheie al echipei este Stanislav Dragun, bielorusul avand 4 meciuri si 1 gol in selectionata tarii sale.
Victoria va fi necesara in meciul cu Dinamo Minsk, importanta acesteia fiind multipla, atat pentru moral cat si pentru oferirea sansei de a presta un joc bun, mai ales pentru ofensiva.


Meciul 3. Steaua - Kuban Krasnodarsk
Foto: rt.com


Echipa antrenata de Dan Petrescu, poate fi considerata revelatia sezonului in Rusia. Asta deoarece din postura de nou-promovati au reusit sa se califice in play-off. Astfel meciul impotriva lui Kuban se anunta a fi tot unul tare, din care baietii pot invata multe si se pot pregati pentru Europa League, asa cum se cuvine. Lacina Traore, fosta vedeta a CFR-ului este considerat cel mai important jucator al echipei principale din Krasnodar, in Rusia preconizandu-se oferte de zeci de milioane pentru el. La Kuban mai joaca si Gigel Bucur, fost-ul golgheter al lui Poli Timisoara, iar cei doi sunt ajutati in atac de un puternic jucator din nationala B a Rusiei: Sergey Davydov. Echipa lui Kuban are o ofensiva de trecut care il va pune cu siguranta la incercare pe Tatarusanu dar si pe fundasii ros-albastrilor. In acest meci cred intr-o tactica care va consta in contra-atacuri si intr-un joc de pase cursive.