STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

vineri, 9 martie 2012

Europa League - optimi (tur)

Europa League, a doua competitie ca importanta si spectaculoasa competitie europene intercluburi, a revenit ieri cu meciurile din prima mansa a optimilor de finala ale competitie, faza in care nu se regaseste nicio formatie din Romania. Au fost meciuri echilibrate si spectaculoase in prima mansa a optimilor Europa League, inregistrandu-se si cateva surprize, insa nicio formatie n-a facut pasul decisiv pentru accederea in sferturile de finala ale competitiei, anuntandu-se un retur de foc in toate cele opt meciuri.

Metalist - Olympiakos 0-1, Foto: uefa.com

Metalist Harkov - Olympiakos Pireu 0-1 - D. Fuster
Dupa demonstratia de forta aratata in faza trecuta, cand a eliminat RedBull Salzburg (Austria), ucrainienii primeau vizita grecilor de la Olympiakos Pireu, o echipa venita din grupele Ligii Campionilor. Se intalneau doua echipe de valori apropiate ca valoare, anuntandu-se un meci echilibrat pe "Metalist Stadium", stadion pe care vor avea loc si meciuri de la Campionatul European 2012. La capatul primelor 45 de minute de joc, scorul era 0-0, fiind o prima repriza echilibrata. Imediat dupa pauza, insa, grecii aveau sa deschida scorul, in ciuda faptului ca gazdele erau la conducerea jocului, prin Fuster, in minutul 50. Impinsi de la spate de zecile de mii de fani din tribune, ucrainienii au fortat egalarea, insa defensiva elenilor a rezistat pana la capat, luand o optiune serioasa la calificare. Cu toate acestea, retur de peste o saptamana se anunta unul extrem de disputat si echilibrat.

Sporting - Man. City 1-0, Foto: uefa.com

Sporting Lisabona - Manchester City 1-0 - Xandao
Principala favorita la castigarea acestei editii a Europa League, Manchester City a revenit pe pamant portughez, dupa ce in saisprezecimi a trecut de campioana Portugaliei, FC Porto, acum se duela cu Sporting Lisabona, o echipa in cautarea gloriei pierdute. La prima vedere, City nu trebuia sa intampine probleme, insa Sporting a demonstrat ca este o nuca greu de spart. Pe un "Jose Alvalade" plin ochi, "alb-verzii" isi doreau sa demonstreze ca Sporting traieste, chiar daca trofeele au lipsit cu desavarsire in ultimul deceniu. Manchester City a fost nevoita sa se recunoasca invinsa pe "Alvalade", la capatul unui joc dominat de englezi. Unicul gol al intalnirii a fost reusit de fundasul Xandao, care a inscris cu calcaiul din careul mic, in minutul 51. O victorie importanta si datatoare de sperante pentru lusitani, pe care-i asteapta un meci extrem de dificil pe "City of Manchester Stadium".

Twente - Schalke 1-0, Foto: uefa.com

Twente Enschede - Schalke 04 1-0 - Luuk de Jong
Echipa care a scos Steaua din drumul spre finala de pe "National Arena", Twente a primit vizita unei alte foste adversare a Stelei, dar in grupele competitiei, Schalke 04. Se anunta un duel echilibrat intre doua echipe puternice. Twente venea dupa un succes rasunator in derbyul cu PSV, castigat de trupa lui McLarren cu scorul de 6-2, in timp ce formatia romanului Marica a venit dupa un esec in fata lui Freiburg, scor 2-1. O prima parte echilibrata, fara prea mari ocazii de gol. Dupa pauza, insa, norocul le este din nou de partea echipei olandeze, care beneficiaza de un penalty inventat de brigada de arbitrii si de o eliminare a fundasului Joel Matip. Jucatorul care nu a miscat in dubla cu Steaua, Luuk de Jong a transformat elegant lovitura de la 11 metri, aducand pe Twente in avantaj. Cu un om in minus, nemtilor le era greu sa revina in joc, asa ca au incercat sa pastreze scorul inregistrat pe tabela. Cu toate ca au pierdut, Schalke ramane, din punctul meu de vedere, favorita la calificare. Pe olandezi ii asteapta infernul pe "AufSchalke", unde cu greu scapa fara a primii vreun gol. Deci, in concluzie, calificarea se joaca. Fiind roman si suporter stelist, imi doresc sa mearga mai departe Schalke 04 din prisma faptului ca la formatia germana evolueaza atacantul roman, Ciprian Marica, dar si pentru faptul ca olandezii au eliminat Steaua.

Atletico Madrid - Besiktas 3-1, Foto: uefa.com

Atletico Madrid - Besiktas Istambul 3-1 - Salvio (2), A. Lopez, respectiv Simao
Rivala Realului, Atletico Madrid, a primit vizita turcilor de la Besiktas. Dupa ce Atletico Madrid a trecut fara emotii de italienii de la Lazio, 4-1 la general, nu acelasi lucru il putem spune si despre turcii, care au tremurat putin in saisprezecimi, trecand la limita, 2-1 la general, de finalista de anul trecut, Sporting Braga. Lumea nu s-a ingesuit sa vina la meci, iar pe un "Vicente Calderon" aproape gol, Besiktas a facut o prima repriza execrabila, fundasii turci fiind depasiti la orice actiune a ibericilor. Doar 24 de minute le-au trebuit spaniolilor sa deschida scorul, prin tanarul Salvio. Acelasi Salvio face dubla trei minute mai tarziu, iar rezultatul pauzei a fost stabilit de Adrian Lopez, care inscrie cu 8 minute inainte de pauza. Imediat dupa pauza, turcii reduc din diferenta prin Simao, acesta fiind si ultimul gol al intalnirii. Un gol foarte important pentru turci in vederea returului de peste o saptamana. Cu toate acestea, Atletico porneste ca marea favorita la calificare, insa ii asteapta un infern pe "Inonu Stadium".

Standard - Hannover 2-2, Foto: uefa.com

Standard Liege - Hannover 96 2-2 - Buyens, Tchite, respectiv Stindl si Biram Diouf
Belgienii de la Standard Liege a primit vizita nemtilor de la Hannover 96, care au trecut in saisprezecimi de o alta formatie belgiana, Club Brugge. Motiv pentru Standard de a-i razbuna pe cei de la Club Brugge. Meciul nu a inceput bine pentru belgieni, care s-au vazut condusi din minutul 22, dupa ce Stindl deschide scorul din penalty. Insa, bucuria nemtilor este de scurta durata pentru ca Buyens restabileste egalitatea 5 minute mai tarziu. Pana la pauza, gazdele mai inscriu o data prin Tchite, in finalul primei reprize. Dupa pauza, nemtii cauta egalarea, iar in minutul 56, Biram Diouf o readuce pe Hannover in carti, stabilind astfel scorul final. Un rezultat care le da prima sansa nemtilor, insa calificarea se joaca in Germania.

Valencia - PSV 4-2, Foto: uefa.com

Valencia - PSV Eindhoven 4-2 - Victor Ruiz, Soldado (2), Piatti, respectiv Toivonen, Wijnaldum
Poate cel mai spectaculos meci al serii a avut loc pe "Mestalla", acolo unde Valencia si PSV au oferit microbistilor un spectacol fotbalistic, inscriindu-se nu mai putin de 6 goluri. "Liliecii" au inceput meciul in forta, iar dupa numai 13 minute de joc, tabela arata deja 2-0 pentru gazde, golurie reusite de Victor Ruiz si Soldado, fostul atacant al Realului. Olandezii au reusit sa mai echilibreze putin jocul, insa avea sa mai primeasca un gol pana la pauza de la acelasi Soldado, care inscrie din penalty, stabilind scorul pauzei. Imediat dupa pauza, argentinianul Piatti duce scorul la 4-0, pecetluind practic soarta partidei si a calificarii. Olandezii nu s-au lasat batuti, avand o trasarire de orgoliu in finalul meciului, inscriind de doua ori prin Toivonen, din penalty si Wijnaldum, in ultimul minut al jocului, pastrand suspansul pentru returul din Olanda.

AZ - Udinese 2-0, foto: uefa.com

AZ 67 Alkmaar - Udinese 2-0 - Martens si Falkenburg
O alta formatie olandeza avea sa se lupte pentru un loc in sferturile de finala ale competitiei, este vorba de AZ Alkmaar, care a primit pe "AZ Stadion" vizita italienilor de la Udinese, echipa ce i-a eliminat runda trecuta pe grecii de la PAOK Salonic, dupa o victorie, 3-0, la Salonic. Mai bine de o ora de joc le-a trebuit olandezilor s-a strapunga defensiva italienilor, deschizand scorul prin Martens in minutul 63. Olandezii aveau sa mai puncteze o data prin Falkenburg cu 6 minute inainte de final, luand o optiune serioasa la calificare.

Man. United - Athletic Bilbao 2-3, foto: uefa.com

Manchester United - Athletic Bilbao 2-3 - Rooney (2), respectiv Llorente, De Marcos si Muniain
Dupa ce a trecut in saisprezecimi greu de rusii de la Lokomotiv Moscova, spaniolii de la Athletic Bilbao avea sa se lupte cu Manchester United pentru un loc in sferturi. De departe, meciul de pe "Old Trafford", intre United si Bilbao avea sa fie capul de afis al optimilor de finala ale Europa League. Statistica nu le dadea sperante ibericilor pentru un rezultat pozitiv pe "teatrul viselor", acestia nereusind sa se impuna nicioda in intrega sa istorie pe pamant britanic. Asadar, Manchester United avea ocazia sa rezolve calificarea inca din prima mansa. Pe val sub comanda lui Marcelo Bielsa, bascii au reusit o partida exceptionala si au reusit sa "detoneze bomba" si sa invinga trupa lui Sir Alex Ferguson chiar pe "Old Trafford". Inceputul de meci nu avea sa le dea sperante bascilor ca se pot intoarce in Spania cu un rezultat mare, dupa ce Rooney a reusit sa deschida scorul in minutul 22. Finalul primei partii le-a apartinut ibercilor, care aveau sa restabileasca egalitatea prin Llorente. In mitanul secund, de la cabine a iesit un United total schimbat. Bascii au pus stapanire pe joc, dominandu-i copios pe englezii chiar pe "Old Trafford", iar in minutul 72, De Marcos avea sa-i aduc pe spanioli in avantaj. Nici dupa primirea golului doi, Manchester United nu dadea senzatia ca poate revenii in joc, vazandu-se condusi cu 3-1 in minutul 90, dupa reusita pustiului teribil al Spaniei, Iker Muniain. Insa, meciul nu avea sa se termine aici, Rooney reduce din diferenta doua minute mai tarziu, dintr-un penalty, pastrand sansele intacte la calificare. Cu siguranta, bascii isi vor vinde scump pielea in returul de pe "San Mames".