STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

miercuri, 16 noiembrie 2011

Portugalia a maturat pe jos cu Bosnia

Ieri au avut loc si returul meciurilor din play-off-ul de calificare la Campionatul European de anul viitor, meciuri ce aveau sa clarifice situatia echipelor ce vor urma sa se intalneasca vara viitoare in Polonia si Austria. Cum Cehia, Irlanda si Croatia erau aproape calificate la EURO, doar Portugalia mai avea de tras pentru a obtine biletele pentru EURO.


Croatia - Turcia 0-0
La adapostul a trei goluri inscrise in deplasare si cu calificarea in mare parte asigurata, croatii mai aveau de jucat 90 de minute pentru a fi siguri de calificare. Turcii au venit in capitala Croatiei cu moralul la pamant, fara prea mari sperante pentru calificare. Ca si in partida de acum trei zile, croatii au fost la conducerea jocului de la un capat la celalalt, insa ieri, portarul turcilor nu a putut fi invins. Astfel, croatii merg fara emotii la turneul final din Polonia si Ucraina.


Portugalia - Bosnia & Hetegovina 6-2
Cel mai interesant meci al acestui play-off s-a petrecut in capitala Portugaliei, Lisabona, acolo unde Portugalia a primit vizita Bosniei pentru un duel incins pentru calificarea la turneul final. Dupa un meci strans in tur, incheiat 0-0, bosniecii au venit in capitala Portugaliei cu ganduri de calificare, insa la final, Portugalia a fost net superioara, provocandu-i o umilinta care va fi greu de digerat de oaspeti. Cu un Cristiano Ronaldo in mare forma, reusind doua goluri, Portugalia a trecut in stil de mare echipa de fosta adversara a Romaniei in grupa D de calificare. La pauza, scorul a fost 2-1 in favoarea lusitanilor, goluri: Ronaldo (8) si Nani (24), iar pentru oaspeti Misimovici (41). Dupa pauza, portughezii s-au dezlantuit si au mai punctat inca de patru ori prin: Ronaldo (53), Postiga (72, 82) si Miguel Veloso (80), iar pentru oaspeti a punctat Spahic (65).


Muntenegru - Cehia 0-1
Dupa un joc bun facut in tur si doar neatentile au facut ca muntenegrenii sa piarda partida tur cu scorul de 2-0. La adapostul a doua golurii, cehii si-au permis sa se relaxeze la Podgorica. Startul partidei i-a gasit in atac pe gazde, insa oaspetii au rezistat cu brio atacurilor muntenegrene. Pe finalul unei dominari a gazdelor, cehii au reusit sa de-a lovitura pe finalul meciului prin Jiracek (81). Desi selectionata Muntenegrului a aratat o figura frumoasa in aceasta dubla mansa, Cehia s-a dovedit o nuca prea tare pentru micutul stat.


Irlanda - Estonia 1-1
Cu calificarea asigurata inca din mansa tur, cand irlandezii s-au impus cu scorul de 4-0 in fata Estoniei, viitoarea adversara a Romaniei in drumul spre calificarea la Campionatul Mondial din 2014, ce va avea loc in Brazilia. Fara presiune pe umeri, irlandezii nu au supraincarcat motoarele, in timp ce estonienii au incercat sa spele din pacatele primei manse au incercat sa paraseasca "competitia" cu capul sus, reusind sa plece din Dublin cu un egal, 1-1, dupa reusitele lui Ward (32) si Vassiljev (57). Conform asteptarilor, Irlanda s-a calificat la turneul final fara emotii, avand avantajul ca a intalnit cel mai accesibil adversar din cele 8 nationale care s-au aliniat la start in play-off-ul de calificare.

Ramaneti in continuare pe ros-albastrii.tk pentru a citi cele mai noi stiri despre fotbalul international.