STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

luni, 22 august 2011

Steaua favorita la calificare

In urma sondajului realizat de redactia site-ului nostru, cititorii ros-albastrii.tk au decis ca Steaua are cele mai mari sanse sa se califice in grupele Europa League(91%). La polul opus se afla Gaz Metan, doar 14% dintre cititori crezand ca ei vor reusi minunea. Cu sanse mai mici decat Steaua, Vaslui sau Rapid, dar mai mari decat Gaz Metan, 52% dintre cititori dau sanse dinamovistilor sa ajunga mai departe. Rapid si Vaslui sunt mult sub Steaua dar suficient peste cota de 50%. 61% au votat Rapid-ul si 64% Vaslui-ul.
Sa speram ca toate echipele se vor califica, sau macar Steaua, pentru renasterea fotbalului romanesc.

Intalniti-l pe Romelu Lukaku, atacantul Belgian care il idolatrizeaza pe Didier Drogba

Atacantul belgian explica in interviul de mai jos cum a uimit Belgia de la o varsta frageda si dorinta lui de a progresa sub aripa lui Didier Drogba, la Chelsea.

Reporter: Cand ai inceput sa joci fotbal serios?
Romelu Lukaku: Am inceput sa joc la 6 ani. La scoala jucam intotdeauna fotbal cu prietenii, dar acasa eram mereu plictisit. L-am intrebat pe tatal meu daca puteam incepe sa joc intr-o echipa de fotbal. M-a dus la un club numit Rupel Boom, care evolua in a patra divizie in Belgia si am stat acolo pentru patru ani. A trebuit sa ne mutam si m-am dus la o echipa de amatori numita Wintam. Cand nu ma antrenam cu Wintam, ma antrenam cu Lierse deoarece vroiam sa exersez in fiecare zi.

Reporter: Pe ce pozitie evoluai?
Romelu Lukaku: Am fost atacant de cand eram mic. Intotdeauna am vrut sa bag mingea in poarta si sa traiesc sentimentul marcarii unui gol.

Reporter: Cine era eroul tau cand cresteai?
Romelu Lukaku: Tatal meu juca pentru Congo si el era eroul meu cand eram inca un copil. M-a impresionat Cristiano Ronaldo si pe langa el, a fost intotdeauna Didier Drogba. Cu timpul, cand vedeam ca inteleg din ce in ce mai bine fotbalul, vedeam calitatile lui in mine. Eu am aproape aceleasi calitati ca si el si vreau sa ii urmez pasii.

Reporter: De ce te-ai transferat la Anderlecht?
Romelu Lukaku: M-am mutat la 13 ani deoarece era cel mai mare club din Belgia si echipa era foarte foarte buna. Echipa de tineret era si ea foarte valoroasa si ma puteam antrena mai mult. In loc de patru ori pe saptamana, ma puteam antrena de sase. Puteam juca de asemenea cu grupe de varsta mai mare. Inca de cand aveam 10 ani jucam cu tipi cu un an sau doi mai mari decat mine. Jucam frecvent cu rezervele pana la 15 ani si poate as fi jucat si pentru echipa mare dar in Belgia nu poti juca fotbal profesionist pana cand nu semnezi un contract oficial la 16 ani.

Reporter: Care e numarul cel mai mare de goluri pe care l-ai inscris intr-un sezon?
Romelu Lukaku: 72 de goluri in 36 de meciuri cand aveam 12 ani. Imi aduc aminte multe goluri inscrise in meciuri oficiale in fiecare sezon. Cand aveam 11 am inscris 54 in 34 de meciuri, cand aveam 13, 59 in 34 de meciuri, la 14 ani, 34 de goluri in 25 de meciuri, desi am avut o accidentare  la sold si nu am jucat ultimele 3 luni din acel sezon. Cand aveam 15 ani am marcat 25 de goluri in 17 meciuri Under-19 si 13 in 17 pentru rezerve. Pentru prima echipa am marcat 15 goluri in 30 de meciuri de campionat cand aveam 16 si in acest sezon am 17 ani si am inscris 10 in 20 de meciuri.

Reporter: Ce fel de educatie ai avut?
Romelu Lukaku: Foarte stricta. Tatal meu imi spunea: "In fiecare meci trebuie sa inscri un gol si fa orice sa reusesti.". De atunci, cand aveam 6 sau 7 ani am vrut sa fiu un fotbalist profesionist. Cand iti vezi tatal jucand in prima divizie si cand vezi jucatori ca Ronaldo cu multimea cantandu-le numele, vrei si tu asta. Acum imi pot indeplini visul si sunt foarte fericit de asta. Sunt un fotbalist profesionist si un student care face chestii normale in acelasi timp.
"Vreau sa demonstrez lumii ca am ceva in cap si sa le arat capacitatile mele intelectuale; ca nu stiu doar sa joc fotbal"
Reporter: Cum se imbina viata ta de student cu cea de fotbalist profesionist?
Romelu Lukaku: Merg la scoala 3 sau 4 zile pe saptamana. Restul fac acasa... Frecventez un liceu de 2 ani pentru a obtine diploma in turism si relatii publice. Sper sa promovez la vara. Vreau sa demonstrez lumii ca am ceva in cap si sa le arat capacitatile mele intelectuale; ca nu stiu doar sa joc fotbal. In acest sport orice se poate intampla. Tu te poti accidenta si nu vei mai putea juca la acelasi nivel. Daca nu ai o diploma, ce faci?...

Reporter: Arati extraordinar de puternic pentru cineva de varsta ta. Ridici multe greutati?
Romelu Lukaku: Niciodata nu ridic greutati. Fizicul meu? E un cadou de la Dumnezeu. Cand aveam 14 ani am mers o saptamana la sala, dar nu stiam ce fac atunci. Acum fac doar exercitii pentru picioare, spate si abdomen. Nimic altceva.

Reporter: Cine a avut cea mai mare influenta in cariera ta?
Romelu Lukaku: Tatal meu, Roger si asistentul meu personal Peter Smeets. Peter lucreaza pentru club si inainte de asta, noi lucram individual. El ma ajuta sa imi fac programul. Pot sa-i spun intotdeauna de am in minte. De asemenea ma ajuta si sa iau decizii.

Reporter: Se zvoneste ca ai vorbit cu Drogba si acesta te-a sfatuit sa alegi Chelsea. Este adevarat?
Romelu Lukaku: Am vorbit cu Drogba in ziua dupa ce am implinit 17 ani. Eram cu Vincent Kompany si nationala Belgiei. El vorbea cu Drogba si mi-a dat telefonul. A fost un moment foarte emotionant. I-am pus mii de intrebari: "Cum ai inscris golul ala?"; "Ce faci la antrenamente?"; "Cum te simti cand joci pe Stamford Bridge?". Am vorbit in jur de 20 de minute, jumatate de ora. Aceste oportunitati nu vin foarte des intr-o viata si trebuie sa profiti de ele.

Reporter: Ce crezi ca iti ofera viitorul?
Romelu Lukaku: Este in mainile tatalui meu, agentului si Anderlecht. Ma focalizez pe meciuri si antrenamente. Nu cred ca trebuie sa ma dedic pentru altceva. Daca o fac, nu ma pot concentra pe fotbal.

Reporter: Ai fost surprins intr-un tricou cu Chelsea si ai vizitat Stamford Bridge intr-o excursie scolara. Vrei sa joci pentru Chelsea?
Romelu Lukaku: Este echipa mea favorita. Intotdeauna am spus-o si n-am vrut niciodata s-o ascund. Dar daca Chelsea este echipa mea favorita nu trebuie neaparat sa merg acolo. Sunt de asemenea Manchester United, Liverpool, Arsenal si Manchester Shity. Acestea 5 sunt foarte interesante. Tottenham este de asemenea un club bun. De mic copil am visat sa joc in fiecare echipa mare. Nu e pentru ca Chelsea e echipa mea favorita si trebuie sa merg acolo.

Reporter: Unde crezi ca vei merge cand vei parasi Anderlecht?
Romelu Lukaku: Voi vedea. Este ceva pentru agentul si tatal meu. Sunt atatea cluburi mari si echipe bune. Un jucator tanar trebuie sa se relaxeze uneori si sa se concentreze pe echipa actuala. Sunt foarte bucuros de situatia de la Anderlecht. Am suportul clubului si al celorlalti jucatori. Este mediul meu inconjurator si am crescut acolo. Este cel mai bine sa ma focalizez pe obiectivele mele.
"Nu vreau sa fiu recunoscut ca Romelu Lukaku romanticul. Nu vreau sa fiu asa"
Reporter: Crezi ca stilul tau de joc se potriveste cel mai bine Premier League?
Romelu Lukaku: Da. Daca vezi jocuri si putina actiune din Premier League, cu calitatile mele eu cred ca pot juca acolo. Sunt foarte rapid, foarte puternic si muncesc foarte mult. Daca ma antrenez cu jucatori mai puternici, pot fi mai bun decat sunt aici. Vreau sa ma imbunatatesc. De mic copil vreau sa cresc in evolutii in fiecare zi. Trebuie sa muncesti sa fi gata. Trebuie sa ai grija de tine si sa nu te accidentezi. Trebuie sa te antrenezi foarte mult si sa devi mai bun, nu stand si uitandu-te la altii cum joaca.

Reporter: Jose Mourinho spune ca a vorbit cu tatal tau. Ai vrea sa joci pentru el la Real Madrid?
Romelu Lukaku: Tatal meu nu vorbeste niciodata cu mine despre zvonuri. Desigur, il admir pe Jose Mourinho si Real Madrid este un club mare. Dar Anglia ma atrage mai mult decat Spania.

Reporter: Cum te simti, sa fi curtat de atatea cluburi mari?
Romelu Lukaku: Acum cativa ani a fost o situatie similara. Erau cateva cluburi mari interesate de mine dupa primul meu an la Anderlecht. Chelsea si Arsenal au incercat sa ma transfere cand aveam 13, 14 ani. Daca joci bine, cluburile te vor curta intotdeauna. Tu sti asta dar nu lasi sa iti afecteze mintea. Daca sti ca scouterii urmaresc fiecare miscare pe care o faci si esti stresat cand mingea vine spre tine, e ceva ce nu vrei. Nu vrei sa citesti zvonuri sau sa le auzi. Ma antrenez si joc pentru echipa mea. Asta e singurul mod prin care scouterii te vor vedea.

Reporter: Cum e sa fi subiectul principal al presei si sa fi in atentia lor o mare parte a timpului?
Romelu Lukaku: Daca compari situatia mea din anii trecuti cu situatia din acest an, vezi ca ea devine din ce in ce mai mare. Tatal meu si asistentul ma ajuta enorm sa trec peste asta. Ei spun: "Tu esti Romelu Lukaku si esti dorit de cele mai mari cluburi din Europa. Ai un contract perfect si tot ce vrei". Ei ma ajuta sa imi tin ambele picioare pe pamant. La inceputul sezonului nu am inscris in opt jocuri si oamenii spuneau: "Nu esti Romelu de sezonul trecut". In fotbal ai urcusuri si coborasuri. Nu poti controla totul.

Reporter: Inca de la o varsta intr-adevar frageda, esti una din cele mai cunoscute personalitati sportive din Belgia. Esti vanat de domnisoare?
Romelu Lukaku: Da :)). Dar trebuie sa iti ti viata privata separat. Nu am o prietena in prezent dar am vorbit despre ea o data si apoi am vazut un articol mare in ziar cu prietena mea vorbind despre relatia noastra. Nu vreau sa fiu recunoscut ca Romelu Lukaku romanticul. Nu vreau sa fiu asa.

Reporter: Care sunt ambitiile tale in fotbal?
Romelu Lukaku: Sa ajung la cel mai inalt livel in fotbal si sa castig premii. Vreau sa castig Champions League si Europa League de asemenea. Vreau sa joc in Premier League si sa castig niste campionate sau niste titluri Primera Division. Asta este de asemenea un vis. De ce nu?...

Reporter: Ce imbunatatiri poti face in special jocului tau?
Romelu Lukaku: Sunt stangaci si trebuie sa imi imbunatatesc jocul cu piciorul drept, jocul aerian si cand protejez mingea cu spatele la poarta. Pot imbunatati totul. Am 17 ani. Sunt un copil.

Reporter: Inca locuiesti acasa?
Romelu Lukaku: Da. Nu pot sta departe de parintii mei. Daca parasesc Belgia, parintii mei vor veni cu mine, desi daca fratele meu sta, mama ar ramane probabil. Fratele meu Jordan are 16 ani si joaca pentru rezervele lui Anderlecht ca mijlocas sau fundas stanga.

Reporter: Mi s-a spus ca tu vorbesti mai multe limbi. Cate limbi cunosti?
Romelu Lukaku: Vorbesc engleza, olandeza, franceza si congoleza. Invat spaniola ca o parte din dimploma mea de liceu.

Interviu(tradus in limba romana de redactia site-ului) acordat de Romelu Lukaku pentru site-ul www.goal.com, inaintea plecarii la Chelsea.

Piata transferurilor Europene

Mata alaturi de Chelsea

Valencia a anuntat pe site-ul sau oficial ca a ajuns la un acord cu clubul englez Chealsea pentru transferul jucatorului sau: Juan Manuel Mata. Suma de transfer este aproximativ 30 de milioane de euro. In varsta de 23 de ani, internationalul spaniol(11 selectii si 3 goluri) va semna un contract pe cinci ani cu "The Blues" dupa trecerea vizitei medicale. Sosind la Valencia in 2007, Mata a marcat 36 de goluri in cele 4 sezoane. Spaniolul este a patra achizitie a verii dupa transferurile lui Courtois Thibaut, Oriol Romeu si Romelu Lukaku. Andre Villas Boas si-l doreste de asemenea de la Tottenham pe Luka Modric.

Raul ramane la Schalke!

Raul, 34 de ani, a declarat intr-un interviu ca vrea sa-si onoreze intelegerea cu Schalke si sa ramana in Gelsenkirchen, in continuare. Alegerea lui a fost luata "atat din motive sportive cat si personale". "Sotia si copii mei sunt integrate pe deplin in modul de viata german si faptul ca joc in Bundesliga ma face foarte mandru."


"TATA Forlan" il anunta pe fiul sau la Inter!

Pablo Forlan, tatal atacantului lui Atletico Madrid si al nationalei Uruguay-ului, a asigurat inca o data ca fiul lui este pe cale sa semneze cu Inter Milano. Intrebat de Sky Sport, acesta a raspuns ca el chiar crede ca transferul se va concretiza la sfarsitul saptamanii viitoare.

Osvaldo a semnat deja cu Roma

Conform cotidianului Catalan Sport, Pablo Daniel Osvaldo a semnat deja un contract un AS Roma. Curtat in trecut de PSG, se zvoneste ca jucatorul va ajunge la Roma petru 15 milioane de euro, suma la care se pot adauga 3 milioane.

Tottenham fara Diarra azi?

Conform L'Equipe, Las Diarra nu va fi introdus azi in meciul cu Manchester United de tehnicianul lui Totthenam, Harry Redknapp. Mijlocasul care nu mai intra in planurile lui Jose Mourinho pentru sezonul acesta, evolueaza acum la al treilea club londonez din cariera sa, dupa Chelsea si Arsenal.

Adebayor la Tottenham

Confrom Sunday Mirror, Emanuel Adebayor a primit liber de la Manchester City sa se transfere la clubul la care doreste. Internationalul Togolez ar trebui sa semneze zilele urmatoare cu Spurs.

Rezultate Franţa, etapa a 3-a

Franţa are şi ea o echipă surprinzătoare pe primul loc, Montpellier, care are număr maxim de puncte până acum. Această etapă a treia consemnează prima victorie a lui PSG în acest sezon, echipă de la care se aşteaptă multe. Iată rezultatele:

Sâmbătă, 20 august 
20.00  Bordeaux 1:1 Auxerre 
Marcatori: Goufrran '23 / Alain Traore '66
20.00  Brest 1:1 Olympique Lyon 
Marcatori: Lesoimier '12 / Gomis '69
20.00  Caen 1:2 Lille 
Marcatori: Nivet '90 pen. / Pedretti '69, Debuchy '88
20.00  Dijon 2:0 Lorient 
Marcatori: Thil '3, Jovial '88
20.00  Nice 1:1 Toulouse 
Marcatori: Mounier '31 / Regattin '90
22.00  Ajaccio 1:1 Evian 
Marcatori: Sammaritano '7 / Berigaud '75
Duminică 21 august 
18.00  Montpellier 4:0 Rennes 
Marcatori: Belhanda '31 pen., Dernis '51, Camara '72, '86
18.00  Nancy 1:2 Sochaux 
Marcatori: Hadji '67 pen. / Peybernes '53, Privat '64
18.00  PSG 2:1 Valenciennes 
Marcatori: Gameiro '39, Nene '64 pen. / R. Gomis '45 + 1
22.00  Olympique Marseille 0:0 Saint-Etienne 
Marcatori: -

Iată cum arată echipa etapei:

 

Rezultate Bundesliga, etapa a 3-a

După trei etape Bundesliga are un lider suprinzător, Borussia Monchengladbach. Sigur este prematur să discutăm acest lucru, aÅŸa că iată rezultatele: 

Vineri, 19 august 
21.30  Monchengladbach 4:1 VfL Wolfsburg 
Marcatori: Reus '15, '67, Daems '32 pen., Bobadilla '45 / Hasebe '13 
Sâmbătă, 20 august 
16.30  VfB Stuttgart 0:1 Bayer Leverkusen 
Marcator: Kiessling '28 
16.30  FC Augsburg 0:2 Hoffenheim  
Marcatori: Babel '5, Salihovic '75 pen. 
16.30  Werder Bremen 5:3 Freiburg 
Marcatori: Fritz '30, Pizarro '34, Arnautovic '65, Hunt '87 pen., Wesley '90+3 / Papiss Cisse '7, '48, Reisinger '84
16.30  Borussia Dortmund 2:0 FC Nurnberg  
Marcatori: Lewandowski '50, Grosskreutz '80 
16.30  Bayern Munchen 5:0 Hamburger SV 
Marcatori: van Buyten '13, Ribery '17, Robben '34, Gomez '56, Olic '80 
19.30  FC Koln 1:1 FC Kaiserslautern 
Marcatori: Jajalo '19 / Ilicevic '17 
Duminică, 21 august  
16.30  Mainz 05 2:4 Schalke 04 
Marcatori: Ivanschitz '8, Soto '12 / Huntelaar '57, Howedes '64, Matip '81, Fuchs '90 
19.30  Hannover 96 1:1 Hertha Berlin 
Marcatori: Pinto '33 / Lasogga '83 

Această etapă a treia a fost foarte spectaculoasă, datorită numărului foarte mare de goluri. ÃŽn primul meci al etapei, Gladbach a zdrobit-o neaÅŸteptat pe Wolfsburg, în urma unui joc absolut extraordinar practicat de Reus ÅŸi compania. Ziua de sâmbătă a adus foarte multe goluri, capul de afiÅŸ în această privinţă fiind meciul dintre Bremen ÅŸi Freiburg, în care s-au marcat nu mai puÅ£in de 8 goluri. Tot sâmbătă, Bayern Munchen a zdrobit-o pe contra-performera debutului de sezon, Hamburg, cu un umilitor 5-0. Duminică am avut parte de încă un meci spectaculos. După ce era condusă la pauză 2-0 de Mainz, Schalke a revenit într-o singură repriză ÅŸi a întors scorul la 4-2 în favoarea oaspeÅ£ilor. Iată echipa etapei în opinia site-ului nostru: 

AC Milan castiga Trofeo Luigi Berlusconi! Boateng si Seedorf, apoi Vucinic

Golul lui Seeedorf a surprins pe toata lumea
2-1 scor final pe stadionul San Siro: in prima repriza ganezul marcheaza cu un voleu spectaculos, apoi olandezul inscrie si el dupa o lovitura libera. Muntenegrean-ul raspunde in repriza a doua. Boateng, Matri si Taiwo au iesit accidentati.

AC Milan a castigat a 21-a editie a Trofeo Berlusconi, multumita unei prime reprize in care a terminat-o pe Juventus si la joc si pe tabela de marcaj. Apoi in repriza a doua Torinezii si-au revenit o data cu efectuarea unor schimbari, printre care si introducerea lui Del Piero care a revitalizat echipa. Apoi un gol al lui Vucinic a redus din diferenta dar tot nu a fost de ajuns iar cele doua perle ale lui Seedorf si Boateng au condus Milan-ul catre victorie. In concluzie ne aflam la 6 zile de inceperea unui nou sezon de Serie A, cu un amical tare tocmai jucat, caldura torida si piata transferurilor inca deschisa - ale carei mutari de ultim minut pot schimba inclinarile balantelor. In orice caz cei de la AC Milan au fost mult mai placuti ochiului in ciuda absentei a 4 jucatori de baza: Pato, Ibrahimovic, Robinho si Thiago Silva, asta in comparatie cu Juve care inca nu si-a omogenizat bine lotul si poate intampina probleme in prima etapa cu Udine.

Statisticile partidei:
AC Milan 2-1 Juventus Torino(La pauza 2-0)
Marcatori: Boateng 9', Seedorf 23'/Vucinic 57'
AC MILAN(4-3-2-1): Abbiati; Abate(Oddo 89'), Nesta(Ely 58'), Bonera, Taiwo(Zambrotta 47'), Gattuso(K.P. Boateng 65'), Ambrosini, Seedorf(Antonini 85'), K.P. Boateng(Flamini 30'), Emanuelson, Cassano; Rezerve neutilizate: Amelia, Ganz; Andrenor: Allegri.
JUVENTUS(4-2-4): Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, De Ceglie(Ziegler 85'), Marchisio(Pazienza 72'), Pirlo, Krasic(Quagliarella 85'), Matri(Del Piero 44'), Vucinic, Vidal(Pasquato 54'); Rezerve neutilizate: Storari, Sorensen; Antrenor: Conte.
ARBITRU: Brighi
NOTE: 41,302 spectatori si-au achizitionat bilete. Venituri din vanzarea biltetelor: 687,805 euro
Jucatori avertizati: Marchisio. Timp suplimentar: 2 min. + 4 min.

Astra PloieÅŸti - Steaua 2-1

Steaua a înregistrat aseară prima înfrângere din acest sezon în Liga I. Meciul de aseară de la Ploieşti a arătat o evoluţie slabă a Stelei, dar nu una fabuloasă a Astrei aşa cum s-a spus. Vreau să fie clar. Nu sunt deloc de acord cu cei care spun că Steaua şi până acum a jucat prost, dar a avut noroc. Nu, în niciun caz. Cu U Cluj şi ŢSKA a jucat solid, PRAGMATIC, şi beneficiat, ca orice echipă mare, şi de şansă. Dacă nu dai 4 goluri pe meci dintre care trei din foarfecă laterală nu înseamnă că joci prost. Dacă a juca pragmatic înseamnă a juca prost, atunci Mourinho ar trebui să se lase de fotbal. Dar destul cu asta, n-are rost să mai insist.
După cum am spus Steua a jucat prost aseară, într-adevăr, şi toată lumea motivează acest lucru prin prisma oboselii după meciul cu ŢSKA. Personal, nu pot să înţeleg această oboseală, care apare an de an la echipele româneşti angrenate în meciuri din trei în trei zile. Toată lumea dă vină pe oboseală când joacă pe mai multe fronturi. Asta vine din lipsa de profesionalism generală a fotbalistului român sau "românizat". Dacă îmi permiteţi să întreb, de ce fotbaliştii din alte campionate puternice, care beneficiază de acelaşi program draconic, nu se plâng de oboseală. Şi pot să merg şi mai departe: de ce fotbaliştii de la Rapid şi Dinamo au reuşit, cu chiu, cu vai, ce-i drept să învingă în meciurile disputate tot ieri? Dar mă rog, sincer sper să fie doar oboseala lucrul care a afectat jocul Stelei ieri şi să treacă peste asta până la meciul de joi cu ŢSKA. Acela e cu siguranţă meciul crucial al sezonului. Dacă pierdem calificarea, patronul cu siguranţă va începe să facă declarţiile cu care ne-a obişnuit, poate chiar îl va demite pe Levy, iar sezonul Stelei va fi compromis după patru etape. Anul trecut au fost trei, e o îmbunătăţire totuşi...
Cât despre adversara Stelei, Astra, nu pot să spun decât că sunt o echipă mediocră, de mijlocul clasamentului, care a beneficiat de conjunctura favorabilă, de arbitrajul infect al lui Haţegan şi cam atât. Să nu uit... nu pot să înţeleg cum penibili precum Haţegan pot arbitra în fotbalul ăsta, mama ei de treabă. Nu pot să înţeleg cum se fac delegăriile astea. A văzut cineva cum a arbitrat Haţegan aseară?! Fluiera la orice atingere, chiar când micul Tatu îi dădea un ghiont uriaşului Goian, iar acesta începea să se tăvălească pe jos. Nu mai zic de penalty-ul acordat gratis Astrei şi de henţul în careu al unui ploieştean, pe care acelaşi Haţegan l-a trecut cu vederea. Mai rău este că Haţegan face parte dintr-o galerie de arbirtrii care arbitrează în acelaşi stil, fără să lase pic de cursivitate în joc, de frică să nu scape meciul din mână. Şi ca să nu-l scape, îl fac praf. Chiar etapa trecută am văzut un alt "Haţegan", nici nu mai ştiu cum îl cheamă, dar puţin contează, care a făcut praf meciul Dinamo - Pandurii. Şi ne mai mirăm că abia avem o brigadă în meciurile europene...
Sfârşit abrupt.

Fantasy kits: Juventus Torino 2011-2012 / Adidas Version

Urmatoarea echipa pe lista noastra a fost Juventus Torino. Prima versiune de echipament propusa de noi este una a firmei Adidas. Cu 3 randuri de echipament(acasa, deplasare si echipamentul pentru cupele europene), tricourile imbina stilul clasic torinez cu un design revolutionar.

Echipamentul de acasa imbina culorile folosite de Juve in perioada de istorie recenta: alb si negru. Fata este predominant neagra la fel ca spatele, o forma nedeterminata facandu-si aparitia si schimband surprinzator tot design-ul echipamentului. O alta pata de culoare este si gulerul, galben. Numarul si numele de pe tricou sunt si ele de aceeiasi culoare ca a gulerului.

Nici portarii nu au fost uitati, echipamentul de acasa al acestora fiind dupa parerea mea cel mai reusit. In culorile tricolorului Italian, de culoare alba si cu manecile, una de culoare rosie, alta verde. Pe langa alb nici cealalta culoare a lui Juve nu este uitata, gulerul avand culoare neagra. Desigur pe partea din fata se regasesc si sigla sponsorului Adidas(si ea neagra), emblema lui Juve si sponsorul BetClic. Spatele este asemanator cu fata, alb, cu manecile de culori diferite, pe el isi mai fac aparitia doar numele si numarul jucator-ului.

Echipamentul de deplasare aduce aminte de istoria clubului, el continand culoarea primelor tricouri purtate de Torinezi. Alb, cu carouri roz si cu cele 3 dungi de pe umeri, marca a firmei Adidas, echipamentul atrage prin stilul clasic. Obisnuitele insemne se regasesc si ele evident, iar gulerul are aceeiasi culoare ca sigla Adidas: neagra. Spatele este predominat de aceeleasi carouri, iar numarul si numele jucatorului, scrise cu niste caractere extrem de interesante, sunt la fel ca gulerul negre.

Echipamentul portarului pentru deplasari este de departe extrem de simplist, opus tricourilor jucatorilor. Aproape complet alb, singurele pete de culoare sunt dungile verzi de la nivelul umerilor, tot niste dungi rosii subtiri care se afla la capatul manecilor, iar gulerul, asemenea tricoului jucatorilor este negru, din nou la fel ca sigla Adidas. Pe spate dungile verzi dispar, si isi fac aparitia numarul si numele jucatorului.

Al treilea echipament, ce ar putea fi folosit probabil pentru meciurile de cupe europene, este alb, iar lui i se adauga niste modele negre foarte interesante. Sigla Adidas este si ea neagra iar sponsorul BetClic si sigla lui Juve se incadreaza perfect in design-ul tricourilor. Spatele este alb-negru asemenea fetei si numarul&numele jucatorului sunt galbene.

Ultimul echipament de portar este tot unul inspirat de nationalismul italienilor. Predominant verde, cu maneci rosii si guler, nume si numar albe, echipamentul e perfect.

Colectia arbitri 2011-2012... S-au lansat tricourile Hategan!

Dupa prestatia jalnica si umilitoare pentru sine si fanii Stelei, redactia ros-albastrii s-a decis sa lanseze tricourile Hategan. De la o firma purtata in trecut de Roberto Carlos, cu numarul 0, echivalent cu valoarea arbitr-ului si bineinteles cu fata talamba a acestuia, noile tricouri se anunta a fi lovitura anului in lumea modei. Se zvoneste ca si Regina Angliei ar fi intrat pe fir pentru unul.
Pentru cronica meciului din aceasta seara: Astra - Steaua, intrati maine pe www.ros-albastrii.tk