STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

sâmbătă, 6 august 2011

Vă mai amintiţi de Steaua?...

Eu parcă da. Şi la acest lucru a contribuit şi minunea provocată aseară de Gaz Metan Mediaş, care a reuşit sa învinga la penalty-uri scor 4-3 după ce in timplul regulamentar, scorul a fost 1-1.
Meciul poate fi considerat unul din momentele marcante ale fotbalului romanesc, ţinând cont că Gazul a fost mult mai slab cotat decât adversarul său direct, echipa care a terminat pe locul 5 anul trecut in Germania: FSV Mainz.
Şi acum să descriem pe scurt cine este Mainz. Clubul German evoluează pe arena Bruchweg , de 20000 locuri. Sezonul trecut a fost revelatia anului pentru nemti, aflându-se pe prima pozitie mai multe etape la rând. Asta poate si datorita împrumutului lui Lewis Holtby(FC Schalke 04), care a fost unul din cei mai spectaculoşi, dar şi eficienţi jucători ai Bundesliga 2010/2011. Dar chiar şi cu plecarea lui Holtby, la finele anului trecut, au rămas destui jucători de valoare la gruparea din Mainz. Unul din ei este Choupo-Montitg, căruia i se alătura Austriacul de naţională Ivanschnitz, dar şi fundaşul Svenson şi atacantul Allagui.
Dar destul cu Mainz. Vouă nu vi se pare că meciul de aseara este o copie aproape fidela a partidei Steaua – Valencia(păstrând proporÅ£iile!!!)? Cu două echipe cu valori considerate iniÅ£ial total diferite(ne aducem aminte ca Valencia era unul din cele mai puternice cluburi din Europa ÅŸi Stelei, în ciuda faptului ca nu avea rival în România, nu i se dădea nicio ÅŸansă să caÅŸtige) ÅŸi cu două echipe RomâneÅŸti cu o determinare absolut fantastică, determinare care a dus partida până la penalty-uri, penalty-uri care la rând-ul lor au fost câştigate de Steaua, respectiv Gaz Metan.
Deci aseară Gaz-ul a demonstrat că se poate, a adus puncte importante pentru fotbalul românesc şi prin determinarea lor cu siguranţă au impresionat 23 de milioane de oameni.

FELICITARI GAZ METAN MEDIAÅž!


P.S. - Articolul a fost scris ieri dimineata, dar sunt din nou in vacanta si nu am reusit sa ajung sa public postarea, fiindca locul unde aveam WI-FI era destul de departat :D. Scuzati

Victorie fără drept de apel pentru Stuttgart

Duelul contra-performer-elor anul trecut a fost câştigat clar de Stuttgart, care a zdrobit-o pe Schalke cu un neverosimil 3-0. Băieţii lui Ralf Rangnick nu au reuşit nici de această dată să obţină o victorie pe terenul lui Stutgart.
După un început precaut din partea ambelor echipe, Stuttgart a avut două ocazii importante în minutele 14 şi 16. Tot Stuttgart a deschis scorul, prin lovitura de cap a lui Cacau, în minutul 37. Pauza i-a găsit pe gazde în avantaj. După pauză, Schalke a forţat prin introducerea talentatului Draxler în locul lui Matip, dar chiar şi aşa, Stuttgart au fost cei care au dat lovitura. În minutul 56, Molinaro centrează perfect pentru lovitura de cap a lui Martin Harnik, care duce scorul la 2-0 pentru echipa sa.
Schalke s-a aruncat în atac, dar fără rezultat, jucătorii din Gelsenkirchen întrecându-se în ratări. Pentru ca meciul să fie complet, noul-intrat Okazaki, a finalizat o acţiune în stilul lui Robben şi a închis tabela la scorul de 3-0 pentru Stuttgart.
Astfel, Stuttgart începe foarte bine campionatul, cu o victorie de moral. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Schalke, care, în opinia mea, a arătat ca o echipă obosită încă din prima etapă.

AC Milan cucereÅŸte Supercupa Italiei!

"Rosso-nerri" au câştigat Supercupa Italiei, disputată la Beijing, împotriva lui Inter cu scorul de 2-1. Meciul a fost unul alert, spectaculos, în care schimbările de situaţie au fost la locul lor.
Echipa lui Cristi Chivu, cu românul titular, a început mai bine partida, iar jucătorii lui Inter păreau să îi domine tactic pe rivali. Sistemul inedit 3-4-1-2 folosit de Gasperini i-a adus superioaritate la mijloc în faţa celor 3 mijlocaşi centrali milanezi. Acest lucru s-a reflectat şi pe tabelă. În minutul 22 Sneijder execută perfect o lovitură liberă şi, ajutat şi de greşeala lui Abbiati, înscrie poate ultimul gol pentru Inter.
Pauza i-a găsit în avantaj pe interiÅŸti, iar Milan spera să poată reveni în repriza a doua. Acest lucru s-a ÅŸi întâmplat. Milanezii au început să domine jocu ÅŸi să caute golul egalizator, iar Interul nu a mai ajuns la poarta lui Abbiati. Inevitabilul s-a produs în minutul 60, când Zlatan Ibrahimovic marchează cu capul din centrarea lui Seedorf. Pe final, Interul nu a mai arătat nimic, în timp ce Milanul a forÅ£at victoria. Acest lucru s-a ÅŸi întâmplat în minutul 69, când, după un ÅŸut în bară al nou-intratului Pato, mingea ricoÅŸează în gheata lui Boateng, iar scorul devine 2-1. Revenirea Milanului este completă. Gasperini îşi arată limitele - după ce a trecut la o partitură mai defensivă la 1-1, a fost nevoit să schimbe din nou totul după al doilea gol al Milanului. Iar acest lucru nu a ajutat-o pe Inter, care s-a văzut înfrântă de marea rivală. Astfel, AC Milan a câştigat Supercupa Italiei pentru a ÅŸasea oară. 

Germania, locul unde fotbalul întâlneşte spectacolul...

Aseară s-a disputat prima etapă din campionatul Germaniei. Campioana Borussia Dortmund a zdrobit-o pe Hamburg cu scorul de 3-1 şi a lăsat o impresie generală de echipă cu mari pretenţii şi în acest sezon.
Dar pentru început, să discutăm despre spectacolul oferit de germani. Sezonul acesta Bundesliga este transmisă în peste 149 de ţări, iar nemţii s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. Ştiu că este un clişeu chestia cu "calitate germană", "seriozitate germană" ş.a.m.d., dar aseară am înţeles de unde provin aceste "legende". Organizatorii au creat un adevărat show înainte de începerea partidei, cu o coregrafie impresionantă, un colaj cu cele mai frumoase momente din sezonul trecut şi culminând cu intonarea imnului de stat cu multă ardoare de un artist din Hamburg. Să nu mai vorbim de spectacolul din tribune. Fanii lui Dortmund au umplut la propriu stadionul, creând o atmosferă absolut fabuloasă. Când vezi asemenea momente şi faci paralela cu Liga I, unde startul de sezon e dat într-un meci cu tribune goale, pe un stadion mediocru, de nişte jucători toropiţi de căldură, începi să te gândeşti că şi prestigiul şi grandoarea joacă un rol în fotbal. Dar să revenim la Bundesliga...
Aşadar toată lumea îşi jucase rolul excelent, organizatorii, suporterii, coregrafii... Urma momentul mult aşteptat, spectacolul oferit de jucători. Iar aceştia nu au dezamăgit. Trebuie să vă spun că demult nu am mai văzut un fotbal atât de bun într-o etapă inaugurală. Ritmul partidei era extraordinar, execuţiile tehnice minunate, iar presiunea exercitată de Borussia Dortmund te uimea. Nici nu am simţit când au trecut 17 minute, când Kevin Grosskreutz a marcat primul gol din acest sezon al Bundesligii şi a adus-o pe Dortmund în avantaj. Borussia arăta ca o adevărată campioană. Practica un joc minunat şi, uimitor aş zice, jucătorii păreau să fie în formă maximă din prima etapă. Pentru ei parcă nici nu a existat o vacanţă de 3 luni. Luaseră totul de unde îl lăsaseră sezonul trecut. Ce a urmat nu a surprins pe nimeni. Gotze a majorat scorul în minutul 29, după o combinaţie minunată cu Lewandowski, iar echipele intrau la pauză după o primă repriză de fotbal total.
În repriza secundă, tot Dortmund e la conducerea jocului, iar Grosskreutz marchează golul al treilea, după ce Gotze şi Kagawa dădeau impresia că vor să intre cu mingea în poartă din pase. Aproape că au reuşit... Jocul a continuat într-o manieră liniştită. Dortmund s-a mulţumit să conserve rezervele de energie, iar Hamburg a alergat haotic după... ceva, nici ei nu ştiau ce. Pe acest fond de năucire al "hanseaticilor", a venit un gol parcă de nicăieri al lui Tesche, în minutul 79. Scorul era 3-1, dar nici măcar jucătorii lui Hamburg nu mai sperau la nimic din această partidă. Totuşi, la un minut după, Hamburg a avut singura acţiune de fotbal adevărat din tot meciul, încheiată, însă, cu o paradă a lui Weidenfeller. Meciul s-a încheiat cu victoria clară a Borussiei, echipă care îşi propune să demonstreze în acest sezon că titlul de anul trecut nu a fost o întâmplare. După ce a arătat aseară, tind să cred că va reuşi.