STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

marți, 2 august 2011

Cum va arata Romania cu Uzbekistan?

Djeparov este capitanul Uzbekistanului

Dupa cum bine stiti, in urma deciziei Federatiei Argentiniene de Fotbal, de a anula meciul amical cu Romania, solutia de avarie gasita de FRF a fost programarea unui meci amical cu Uzbekistan(sansele ca acesta sa se joace fiind de 80%).
Victor Piturca a facut deja convocarile, printre ele intalnind si surprize, cea mai neasteptata decizie fiind chemarea a 4 jucatori din lotul Romaniei U19, pentru Campionatul European la aceeiasi categorie de varsta. Numele lor sunt: Ionut Nastasie(Steaua Bucuresti, capitan al nationalei U19), Adrian Avramia(Politehnica Iasi), Nicusor Stanciu(Rapid Bucuresti) si Florin Ilie(Politehnica Timisoara).
Lotul nationalei pentru aceasta partida amicala este format din urmatorii 25 de fotbalisti din campionatele Romanesti si urmatorii 10 stranieri:


Portari: Ciprian Tătăruşanu (Steaua Bucureşti), Costel Pantilimon (FC Timişoara)
Fundaşi: Cristi Săpunaru (FC Porto), Bănel Nicoliţă, Florin Gardoş, Iasmin Latovlevici (toţi Steaua Bucureşti), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Ştefan Radu (Lazio Roma), Dorin Goian (Glasgow Rangers), Florin Ilie, Srdjan Luchin (ambii FC Timişoara), Vlad Chiricheş (Pandurii Târgu-Jiu), Paul Papp (SC Vaslui), Adrian Avrămia (Poli Iaşi), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk)
Mijlocaşi: Gabriel Torje (Dinamo Bucureşti), Viorel Nicoară, Gabriel Mureşan (CFR Cluj), Răzvan Cociş (FK Rostov), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Ciprian Brata, Mihai Pintilii (ambii Pandurii Târgu-Jiu), Nicolae Stanciu (Rapid Bucureşti), Ionuţ Năstăsie (Steaua Bucureşti), Sorin Daniel Strătilă (Astra Ploieşti), Mircea Cristescu, Alexandru Chipciu (ambii FC Braşov), Ovidiu Herea (Rapid Bucureşti), Cristi Tănase (Steaua Bucureşti)
Atacanţi: Marius Alexe (Dinamo Bucureşti), Costin Curelea (Sportul Studenţesc), Bogdan Stancu (Galatasaray Istanbul), Adrian Mutu (Cesena), Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev)
Banel una din mariile surprize!
Banel a fost unul din oamenii de baza ai nationalei in precedentul mandat al lui Piti
Printre cei 6 jucatori Stelisti convocati de Piti se afla si Banel Nicolita, cel mai longeviv jucator din lotul actual al gruparii din Ghencea. Jucatorul cu 30 de selectii in nationala mare a Romaniei, a fost reconvocat de Piturca, pentru a fi reinventat, acesta urmand sa fie unii din vitorii fundasi dreapta ai nationalei. Concurenta pe acest post ar urma sa fie una intr-adevar serioasa, deoarece detinatorul Europa League: Cristian Sapunaru, este si el jucator pe acelasi post.
Febletiile lui Piti revin la nationala!
Razvan Cocis este unul din cei mai fericiti tricolori, din cauza numirii lui Piti ca selectioner
Printre jucatorii convocati pentru meciul cu Uzbekistan se numara si jucatori promovati de Piturca la nationala in precedentele mandate. Printre ei Razvan Cocis(FK Rostov), Ionut Mazilu(Arsenal Kiev) si Stefan Radu(Lazio Roma). Cocis a fost unul din cei mai contestati jucatori dupa Campionatul European din 2008 din Austria si Elvetia iar pentru selectionarea lui, Piturca a fost crititcat dur de toata presa din Romania, dar si de o mare parte a suporterilor. Totusi selectionerul a declarat ca vrea sa ii testeze, pe Mazilu, Cocis si Radu Stefan, pentru a verifica nivelul la care se afla si poate pentru a-i selectiona si la urmatoarele partide ale nationalei.

Noi transferuri în Premier League

Cluburile din Anglia fac în continuare transferuri interesante. Fără îndoială capul de afiÅŸ este transferul lui Aguero de la Atletico Madrid la Manchester City pentru suma de 45.000.000 €. Clubul patronat de miliardarii arabi nu se lasă în ceea ce priveÅŸte cheltuirea unor sume exorbitatante pe transferuri.
O altă mutare interesantă este transferul viitorului nostru adversar în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014, maghiarul Zoltan Gera, la West Bromwich Albion, echipă la care va evoula alături de Gabi TamaÅŸ. 
Charles N'Zogbia a fost transferat la Aston Villa pentru 10.800.000 €. Cu siguranţă conducerea echipei din Birmingham îl vede pe francez ca fiind înlocuitorul perfect pentru Ashley Young, plecat la Manchester United. 
ÃŽn continuare se aÅŸteaptă mutări interesante pe piaÅ£a transferurilor din Anglia. Toată lumea doreÅŸte să vadă ce transferuri va face Chelsea ÅŸi care va fi rezultatul "războiului" dintre Barcelona ÅŸi Arsenal pentru semnătura lui Cesc Fabregas. 



CE U19: Impresii

Campionatul European U19, disputat în România, a luat final. Aseară, în meciul disputat la Chiajna, Spania a cucerit trofeul în faţa echipei Cehiei. Personal, consider că acestea au fost cele mai bune echipe de la acest turneu final, care au practicat cel mai bun joc şi au avut cei mai buni jucători din punct de vedere calitativ.
Să vorbim puţin despre prestaţia naţionalei noastre la acest turneu. Din punctul meu de vedere, băieţii lui Lucian Burchel nu au arătat chiar jalnic (nu tot timpul), dar nici nu s-au ridicat la nivelul competiţiei. Trebuie să recunoaştem că poate nici nu am fi fost la acest turneu, dacă n-am fi fost ţară gazdă. Totuşi, aceşti tineri jucători au talent, care trebuie şlefuit şi întreţinut. Mi-e teamă doar că acestea vor rămâne vorbe în vânt. Dar să privim România şi din alt punct de vedere, cel de ţară organizatoare. Eu cred că ne-am achitat foarte bine de acest rol şi ţin să-i felicit pe organizatori pentru profesionalismul pe care l-au arătat la acest nivel. Practic, nu cred că am avea ceva de reproşat. Terenurile s-au prezentat în stare foarte bună, chiar şi cu meciuri la două zile distanţă pe unele dintre ele, fanii români veniţi la meciuri au fost foarte entuziaşti şi mai ales, nu au creeat probleme şi mai este un lucru. Ora şi data de disputare a partidelor au fost alese foarte bine. Toate meciurile au fost disputate în timpul săptămânii, deoarece în weekend publicul ar fi fost mai mult atras de meciurile din Liga I. Orele au fost accesibile şi au oferit posibilitatea oamenilor să vină la stadion pentru a urmări meciurile. Încă odată, felicitări organizatoriilor!
Acum aş vrea să discutăm despre jucătorii care s-au remarcat la acest European. În primul rând, este clar că cei mai valoroşi jucători provin din naţionala Spaniei. De la mijloc în sus, Spania a venit cu nişte jucători foarte talentaţi, care în scurtă vreme se vor impune la echipele lor de club. Gerard Deulofeu este în opinia mea un jucător cu un talent imens, care va ajunge un fotbalist extraordinar în câţiva ani. Deasemenea Pablo Sarabia este un conducător de joc extrem de matur şi cu o luciditate impresionantă la vârsta sa. Vârful lui Real Madrid, Alvaro Morata, a arătat că are un simţ al golului incredibil şi nu degeaba cred că este asemănat cu Morientes în presa spaniolă. Să trecem acum la alte naţionale. În echipa cehă de remarcat este mai ales fundaşul central Tomas Kalas, şcolit la Chelsea. Acest lucru se vede. Este un jucător foarte bun, de netrecut, iar Chelsea cred că se va baza pe el în câteva sezoane de acum încolo. În atac, Krejci este un mijlocaş cu o luciditate şi o tehnică extraordinare şi cred că se va afirma în scurt timp la echipa sa de club, Sparta Praga. Vârful de atac, Prikryl este un jucător cu o tehnică extraordinară şi cred că Cehia nu ar fi ajuns atât de departe fără talentul lui. Alţi doi jucători pe care i-am remarcat au fost portarul irlandez Aaron McCarey şi talentatul mijlocaş sârb Andrei Mrekla. Şi acum, iată cei mai buni jucători de la acest turneu, în opinia mea:
- Golgeterul competiţiei: Alvaro Morata, Spania
- Cel mai bun pasator: Pablo Sarabia, Spania
- Cel mai bun fundaÅŸ: Tomas Kalas, Cehia
- Cel mai bun portar: Aaron McCarey, Rep. Irlanda
- Cel mai talentat jucător: Gerard Deulofeu, Spania
- Cel mai frumos gol: Gerard Deulofeu, Spania vs. Rep. Irlanda








Finala CE U19: Cehia - Spania 2-3

Spania şi-a confirmat statutul de favorită de la începutul competiţiei şi a câştigat pentru a opta oară trofeul de campioană europeană la categoria U19.
Finala a fost mult mai disputată decât se aştepta toată lumea, iar Cehia a arătat că are o generaţie extraordinară, cu care poate reveni în prim planul fotbalului european. În prima repriză jocul a fost tacticizat, nici chiar entuziasta formaţie spaniolă neasumându-şi riscuri. După pauză, jocul părea să-şi ducă acelaşi curs, dar în minutul 52, talentatul Krejci deschide scorul pentru cehi, după o pătrundere solitară şi un şut bine plasat. Spaniolii încep să se precipite, măresc presiunea în atac, dar chiar şi aşa, nu pot să treacă de imperialul Kalas. Se profila o mare surpriză, Cehia era mai aproape ca niciodată să câştige trofeul. Însă Pardo este de altă părere. După o lovitură de colţ, mingea respinsă (evident) de Kalas, ajunge la marginea careului la Ruben Pardo, care şutează din voleu. Mingea care se ducea pe centrul porţii, în braţele portarului Koubek, este deviată decisiv, iar Spania egalează situaţia în minutul 85. Mai bine mai târziu ca niciodată... Meciul intră în prelungiri, cu spaniolii atacând, forţând victoria. Cehii par loviţi moral de egalare târzie a spaniolilor. "Am fost atât de aproape..." pare să se citească pe faţa lui Prikryl, rămas fără puteri. Dar în minutul 97 apare o rază de speranţă. Krejci ia din nou mingea la picior şi pătrunde pe partea stângă. Pare o acţiune identică cu cea de la gol. Dar nu, de data asta nu va şuta, spaniolii s-au învăţat minte, nu-i lasă niciun culoar. Dar mingea ajunge la Patrik Lacha, în centrul careului, rămas singur. Apărătorii Spaniei au uitat de el în goana nebună pentru a-l opri pe Krejci! Este gol! Lacha împinge mingea în poartă! Cehii din nou în avantaj, arată că au caracter. Dar nici spaniolii nu se lasă. Pornesc din nou în asalturi către poarta spaniolă. Dar par să nu mai aibă imaginaţia din celelalte meciuri. Lui Deulofeu nu-i mai ies driblingurile, Morata nu mai poate pătrunde prin apărarea cehă. Alt jucător iese la rampă. Paco Alcacer, introdus după pauză, finalizează cu un şut plasat un triunghi de pase al ibericilor. Spania egalează din nou! Meciul e departe de a se fi terminat. Echipele nu mai au suflu, dar parcă mai afectaţi sunt cehii. În minutul 115, Pardo înalţă o mingea peste apărarea cehă, Alcacer preia frumos pe piept şi înscrie al doilea său gol în acest meci, golul victoriei! Ce impact a avut acest jucător venit de pe bancă! Spania este campioană europeană! Şi aici, la categoria sub 19 ani... Spaniolii nu merită decât felicitări, pentru fotbalul pe care îl încurajează şi pentru jucătorii fenomenali pe care îi descoperă şi îi promovează. Dar totuşi, să nu uităm de Cehia. Merită felicitată, a ţinut piept Spaniei şi a prestat un joc foarte frumos pe întreg parcursul competiţiei. Să nu ne mirăm dacă vom vedea câţiva dintre aceşti jucători evoluând la cluburi precum Chelsea sau Barcelona peste câţiva ani. Deasemenea, să nu ne mirăm dacă jucători precum Stanciu sau Năstăsie vor lustrui banca de rezerve prin Liga I în acea perioadă...

*sursa foto: www.gsp.ro