STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

joi, 8 martie 2012

Liga Campionilor - optimi de finala (retur)

Liga Campionilor, cea mai importanta si spectaculoasa competitie europeana intercluburi, a revenit la mijlocul acestei saptamani cu meciurile retur al optimilor de finala.

Arsenal, aproape de a realiza miracolul foto: uefa.com

Arsenal Londra - AC Milan 3-0 (0-4) - Koscielny, Rosicky, Van Persie (penalty)
In tur, pe "San Siro" din Milano, Arsenal a fost de nerecunoscut, fiind invinsa cu scorul de 4-0 de campioana Italiei. Scor care-i asigura in mare masura calificarea in faza urmatoare a competitiei, fiind greu de crezut ca "tunarii" avea forta de a intoarce rezultatul. Cu toate ca erau cotati cu sanse minime la calificare, "tunarii" au facut o prima repriza de vis pe "Emirates Stadium". Dupa numai 7 minute de joc, Arsenal a trecut in avantaj, dupa reusita fundasului Koscielny, care inscrie cu o lovitura de cap. Forcingul londonezilor a continuat si Rosicky duce scorul la 2-0 la jumatatea primei reprize, inscriind cu un sut la coltul scurt. Fanii "tunarilor" incepeau sa spere intr-un miracol. In finalul primei reprize, capitanul englezilor, transforma elegant un penalty. Italienii, care aveau un avantaj de patru goluri dupa prima mansa, au intrat tremurand la cabine. Dupa pauza, italienii s-au trezit, reusind sa echilibreze putin jocul, tinandu-i departe pe englezi de poarta lui Abiatti, reusind la capatul unui joc greu sa se califice in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. In ciuda ratarii calificarii, Arsenal a aratat marti seara ca o echipa care nu merita sa fie eliminata, insa diferenta din meciul tur si-a spus cuvantul in aceasta dubla mansa.

Benfica, fosta adversara a Otelului in grupe s-a calificat in sferturi foto: uefa.com

Benfica Lisabona - Zenit Sankt Petersburg 2-0 (2-3) - Maxi Pereira si Oliveira
In celalalt meci al zilei de marti, Benfica Lisabona primea vizita campioanei Rusiei, Zenit St. Petersburg, care venea pe "Da Luz" sa-si apere rezultatul din tur, cand au reusit sa se impuna in Rusia, cu scorul de 3-2. Defensiva rusilor au rezistat pana la finalul primei reprize, atunci cand Maxi Pereira ii aduce pe "vulturi" in avantaj, inscriind cu un gol din interiorul careului. Scorul inregistrat pe tabela i-a determinat pe rusi sa iese la joc in partea a doua a meciului, insa fara niciun rezultat pe tabela de marcaj. Tot in minutele de prelungi ai celui de-al doilea mitan, Oliveira pune capat jocului, calificand-o astfel pe Benfica in faza urmatoare a competitiei.

Barcelona a facut spectacol pe Camp Nou, invingand cu 7-1 pe Leverkusen foto: uefa.com

FC Barcelona - Bayer Leverkusen 7-1 (3-1) - Messi (5), C. Tello (2), respectiv Belarrabi
Dupa victoria din tur, 3-1 pe "BayArena" din Leverkusen, Barcelona era ca si calificata in sferturi. Probabil, multi se astepta ca Pep Guardiola sa trimita in primul 11 mai multi jucatori de la echipa secunda a Barcelonei, dar nu a fost asa, trimitand tot ce avea mai bun inca din primul minut. Pe un "Camp Nou" plin pana la refuz, trupa "blau-grana" a dat de pamant cu vicecampioana Germaniei, Bayer Leverkusen, in mansa retur a optimilor de finala ale Ligii Campionilor, invingandu-i cu un scor rar intalnit in fotbal, 7-1. La pauza, Barca conducea doar cu 2-0, dupa golurile argentinianului Leo Messi, care avea sa mai puncteze de alte trei ori in mitanul secund, intrand astfel in istoria Ligii Campionilor ca fiind primul jucator care inscrie 5 (cinci) goluri intr-un meci. Celelalte doua goluri al catalanilor au fost inscrise de pustiul Tello, in minutele 55 si 62, in timp ce pentru nemtii a punctat Belarrabi, in ultimul minut al jocului. Astfel, dupa cum era de asteptat, Barcelona se califica fara probleme in faza sferturilor de finala ale Ligii Campionilor.

APOEL, revelatia Ligii Campionilor a eliminat Lyon-ul dupa penalty-uri foto: uefa.com

APOEL Nicosia - Olympique Lyonnais 1-0, 4-3 d.p. (0-1) - G. Manduca
APOEL Nicosia, campioana Ciprului, revelatia actualei editii a Ligii Campionilor, a reusit ceea ce putini credeau - sa se califice in sferturile competitiei. Dupa ce in tur, pe "Stade de Gerland" din Lyon, francezii s-au impus la limita, scor 1-0, anuntand un retur de foc in Cipru. Fanii cipriotilor au luat cu asalt "GSP Satdion" pentru a fi martori la un miracol. Nici nu s-au incalzit bine, si francezii s-au vazut condusi, dupa reusita lui Gustavo Manduca, din minutul 9. Cu toate ca francezii au dominat, cipriotii au rezistat eroic, iar la capatul a 90 de minute de joc, scorul a fost 1-0 pentru ciprioti, acelasi cu cel inregistrat in tur, la Lyon. In prelungiri nu s-a intamplat nimic important, cu exceptia eliminarii autorului singurului gol al meciului, Manduca, in minutul 115. La penalty-uri, portarul cipriotilor, Dionisios Chiotis, a parat suturile francezilor Alexandre Lacazette si Michel Bastos, trimitand-o pentru prima data in istorie in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, devenind erou national.

AC Milan, Benfica Lisabona, FC Barcelona si APOEL Nicosia sunt primele echipe calificate in sferturile Ligii Campionilor, urmand ca saptamana viitoare sa se stabileasca si ultimele 4 echipe calificate. Iata programul si rezultatele din mansa tur a celorlalte meciuri ale optimilor Ligii Campionilor:

Marti, 13 martie 2012:
Bayern Munchen - FC Basel (0-1, in tur)
Inter Milano - Olympique Marseille (0-1, in tur)

Miercuri, 14 martie 2012:
Real Madrid - CSKA Moscova (1-1, in tur)
Chelsea Londra - SSC Napoli (1-3, in tur)