STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

vineri, 27 ianuarie 2012

Bine v-am gasit!

Dupa o experienta interesanta petrecuta scriind pentru Zport Blog, am fost inactiv ,din punctul asta de vedere, timp de mai bine de jumatate de an. Insa pasiunea pentru "sportul rege" si pentru scis a ramas, asa ca de astazi ma voi alatura echipei lui Andrei Angelescu, pe care l-am cunoscut intervievandul acum 8 luni, pentru Zport Blog. Sper sa nu dezamagesc, asa ca va urez vizionare placuta! 


P.S.: Sambata in zori puteti citi primul meu articol despre sferturile de finala ale "Coppa Italia".

Transfer

UPDATE: Echipa site-ului nostru a reuşit să-l facă să se alăture redacţiei şi pe Paul Ursachi. Paul este redactorul şef al site-ului sportulbaimarean.ro dar şi redactor ligab.ro şi reporter Gazeta Sporturilor. La fel ca lui Tudor, ii urăm şi lui Paul mult succes în activitatea sa, în echipa Roş Albaştrii

Astăzi echipei Roş Albaştrii se alătură un nou membru. Tudor Gheorghiu care în trecut a scris pentru Zport Blog, are o experienţă bogată în ceea ce priveşte fotbalul internaţional. Îi urăm bun venit şi sperăm să se bucure de o şedere plăcută în echipa noastră.
Urmăriţi în continuare ros-albastrii.tk pentru a-i citi articolele lui Tudor şi alte articole de calitate de la restul redacţiei!

Steaua: Viaţa în cantonament

Pregătirea de iarnă a început pentru stelişti la Poiana Braşov, unde a avut loc un cantonament care a avut ca scop principal pregătirea fizică a jucatorilor. Metoda este explicată într-un articol anterior. Totuşi decizia principalului Stelei, de a organiza această pregătire la munte, a fost criticată de un numar mare de antrenori. Eu doresc să spun decât că mai multe echipe vizibil superioare Stelei(AC Milan, Sahtior, etc.) de câţiva ani optează pentru pregătirea de iarnă la cantonamente în zona Orietenului Mijlociu, acestei regiuni fiind specifice alergările pe nisip care au ca scop întărirea din punct de vedere fizic a jucătorilor. Acestea sunt asemănătoare cu cele pe zăpadă(mulţi spun că mai dificile). Astfel metoda lui Ilie este asemănătoare cu a marilor cluburi Europene.
SteliÅŸtii au tras din greu la munte

Dar să revenim la a doua parte a pregătirii de iarnă a Stelei. Aceasta se desfăşoară în Antalya, mai precis în staţiunea turistică Lara. Royal Holiday se numeşte hotelul de 5 stele, situat la 15 kilometri de aeroportul din Antalya.
Acesta este hotelul de lux unde Steaua îşi desfăşoară cantonamentul

Primul antrenament de la sosirea în Turcia, a fost efectuat pe stadionul Mardan Palace, pus la dispoziţie special de cei care găzduiesc Steaua, pentru echipa românească. Jucătorii s-au antrenat normal şi au fost încântaţi de pregătirea cu mingea. Singrul din lot care s-a antrenat separat a fost Gabi Matei, accidentat, care în prezent efectuează alergări uşoare şi exerciţii cu mingea alături de preparatorul fizic Horea Codorean. Interesant este că Ilie a ales să se implice şi el în exerciţiile băieţilor, efectându-le şi el pe aproape toate.
Ilie Stan s-a antrenat cot la cot cu jucătorii

Din păcate în cantonamentul echipei au intervenit şi probleme, care au ţinut de locul de efectuare ale antrenamentelor. Asta deoarece vremea a fost din nou "duşman" pentru roş-albaştrii şi majoritatea terenurilor au fost inundate, devenind impracticabile în urma ploilor torenţiale.
Ploaia a fost un inamic năpraznic pentru Machado&co.

Unul din nou-veniţii care l-au impresionat pe Stan este fundaşul dreapta Dănănae. Fostul jucator al lui Tom Tomsk a fost al doilea în pregătire după Bourceanu comform spuselor lui Becali, informat de staff-ul tehnic al Stelei. Unul din capitolele la care a excelat ex-Craioveanul a fost viteza.
Dănănae s-a integrat bine în lotul Stelei

Apoi au urmat alte antrenamente, fiecare cu câte o tema: fizic, joc cu mingea, tehnică, omogenizare. Un detaliu interesant este că Ilie a ales ca pentru stagiul de pregătire din Antalya să fie aduse 42 de mingii de fotbal Adidas, care sunt singurele folosite. Modelul utilizat este specific competiţiei Europa League, iar Steaua va juca cu ele în dubla cu Twente.
Antrenamentele cu mingea au fost cele mai savurate de steliÅŸti

În timpul mandatului lui Petrescu la Urziceni, a existat o situaţie similară, însă atunci liderii Unirii au fost cu greu convinşi sa achiziţioneze mingiile Uefa Champions League pentru pregătirea jucătorilor. Mai mult, în contractele încheiate pentru meciurile amicale din Antalya, există câte o clauză, care impune ca partidele sa se joace doar cu mingea celei de-a doua competiţii intercluburi ca importanţă de pe batrânul continet. Balonul este mai greu pe orice teren şi în orice condiţii de joc, faţă de cele cu care Steaua a jucat în turul campionatului. De asemenea mingea folosită în Europa League, oferă un control mult mai bun jucătoriilor. Twente dispută partidele în campionatul Olandez cu alt model de mingea Adidas: cu Speedcell, folosit la Euro U19, Euro U21, CM U17, CM Feminin, toate competiţiile desfăşurate în vara lui 2011 şi prezentate pe ros-albastrii.tk. Asemenea lui Ilie, şi Zenga în 2005 a dedicat întreaga pregătire de iarnă, dublei cu Valencia, explicându-le la fiecare antrenament jucătorilor detalii legate de spanioli.
Aceasta este mingea cu care se va juca dubla cu Twente

Un episod neplăcut în acest cantonament a fost creeat de furtul a două laptop-uri, două iPhone-uri şi două iPod-uri din camera lui Martinovic şi Iliev. Episodul s-a produs după ce Steliştii urmăriseră prima repriză a "El Clasico" în propria cameră, au decis să vizioneze actul secund din Real - Barca în camera lui Brandan şi Geraldo. Aici s-a produs greşeala, sârbul şi bulgarul lăsând uşa camerei uşor deschisă. Cel mai probabil cei doi fotbalişti vor fi despăgubiţi de hotel. În Turcia există o regulă care interzice amplasarea de camere de supraveghere pe holurile cu intrările în camere.
Latovlevici a răsuflat uşurat că nu a făcut parte din jucătorii prădaţi de hoţi

Încă o veste proastă care vine din Antalya este cea a accidentării lui Năstăsie. Acesta s-a accidentat în meciul pe care l-a disputat pentru nationala U21, cu Spartak Moscova U20, terminat 1-1. Încă nu s-a dat verdictul în privinţa sa însă cel mai probabil este vorba despre o ruptură musculară. Ionuţ s-a întors în cantonamentul Stelei pentru a face investigaţii amănunţite, însă aproape sigur, va rata pregătirea de iarnă.
Alergările uşoare nu au lipsit de la nici un antrenament de până acum

Un articol impresionant apărut astăzi în Gazeta Sporturilor descrie "bagajele" Steliştilor, luate în Antalya. Vă recomand cu încredere sa-l citiţi punându-l la dispoziţie aici.
Aici este geanta cu încălţările steliştilor. Fiecare jucător are câte 4 perechi

Acum Steaua aşteaptă meciurile amicale, ele fiind următoarele:
Steaua - Levski Sofia~Bulgaria(29 ianuarie, ora 19:00)
Steaua - Legia VarÅŸovia~Polonia(31 ianuarie, ora 17:30)
Steaua - Mlada Boleslav~Cehia(2 februarie, ora 19:00)
Steaua - Concordia Chiajna~România(4 februarie, ora nestabilită)
Steaua - Kuban Krasnodar~Rusia(5 februarie, ora nestabilită)
Steaua - FK Jablonec~Cehia(7 februarie, ora nestabilită)
Steaua - Debrecen~Ungaria(8 februarie, ora 19:30)
Toate amicalele vor fi transmise în direct pe DigiSport.
Rămâneţi în continuare alături de site-ul ros-albastrii.tk pentru detalii despre cantonamentul Stelei din Antalya dar şi alte informaţii legate de deţinătoarea Cupei României.

FOTO: Raed Krishan(gsp.ro)