STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

sâmbătă, 20 august 2011

Scrie pentru ros-albastrii.tk!


De astazi, site-ul ros-albastrii.tk cauta ajutoare.
Ce inseamna asta? Aveti sansa sa intrati in redactia site-ului si sa scrieti pentru Ros-albastrii.
Ce trebuie sa faceti pentru asta? Trimiteti un mesaj pe facebook cu numele si adresa dvs. de e-mail sau un e-mail cu aceleasi date la rosalbastrii@yahoo.com si cu siguranta veti fi contactati.

Mutarile anului in Spania

Pe final de vara, un val de transferuri incendiare a lovit piata si ca si in precedentele dati din aceasta vara, toate pornesc sau se incheie cu Spania.

"Copilul pierdut"

Cesc Fabregas(in 2003): "Visul meu e sa ajung sa joc pe Camp Nou"
Primul episod poate fi numit si "Telenovela Fabregas". Dupa ce a crescut si si-a petrecut o mare parte din juniorat in echipele de juniori ale Barcei, Cesc Fabregas a fost ochit de francezul Arsene Wenger care nu a stat mult pe ganduri si l-a adus sa joace in Anglia pentru Arsenal. Acolo a petrecut 7 ani fericiti, in care a jucat si o finala de Champions League impotriva echipei care l-a crescut. Insa dorul de casa a fost mereu in spatele lui si visul pe care si-l pusese in tinerete inca nu i se indeplinise(sa joace pe Camp Nou pentru echipa de seniori a Barcelonei).Dupa Campionatul European din 2008 si Campionatul Mondial din 2010, acesta a intrat in vizorul unor cluburi mai mari decat Arsenal, printre care si Barcelona lui Pep Guardiola. Dupa aproape 3 ani in care ofertele pe directia Barcelona - Londra circulau zilnic, cele doua cluburi au ajuns la un acord care a zguduit lumea fotbalului. Cesc la Barca pentru 29 de milioane de euro. Iar acesta a si debutat implinindu-si visul de care v-am spus mai devreme si debutand in Supercupa Spaniei, impotriva eternei rivale Real Madrid.

"Domnul Gol"

A doua bomba este aducerea unuia dintre cei mai valorosi jucatori din sezonul 2010-2011, supervedeta nationalei Columbiei: Radamel Falcao, la Atletico Madrid. Afacerea a fost un real succes pentru fostul sau club: FC Porto care a iesit cu un plus de 34.5 milioane de euro, cumparandu-l in 2009 cu 5.5 milioane de euro de la River Plate si vanzandu-l acum cu 40.
Atacantul care a marcat 38 de goluri pentru Porto sezonul trecut, a declarat ca stie ca este o responsabilitate mare sa joace la Madrid, din cauza sumei extrem de mari platita pe el insa stie ca va reusi sa le arate Spaniolilor ce stie.

Cine urmeaza?

In ultimele zile, s-a vehiculat ca inca doua transferuri importante vor avea loc. Primul vizat este Thiago Alcantara de la Barcelona, caruia dupa venirea lui Fabregas la Barcelona ii va fi foarte greu sa se impuna in primul 11, astfel se vorbeste despre un imprumut al tanarului jucator Spaniol la AS Roma, unde manager este fostul lui antrenor de la Barca B, Luis Enrique.
Celalt jucator vizat este Juan Mata care este cerut insistent de Villas-Boas la Chelsea. Se vorbeste deja despre o suma de 30 de milioane de euro pentru care tanarul, component al nationalei U21 a Spaniei, va parasi Mestalla pentru Stamford Bridge.

Fantasy kits: FC Porto 2011-2012

Saptamana aceasta, redactia Ros-albastrii a decis sa surprinda cititorii printr-o noua metoda. Proiectul "Fantasy kits" presupune creearea unor noi echipamente pentru cluburile de elita din Europa, pe scurt imbunatatirea lor.
Prima echipa care intra in acest proiect este detinatoarea Europa League, FC Porto. Subiectul este echipamentul de acasa. Asta deoarece in ultima perioada primul rand de echipamente al echipei portugheze nu a suferit modificari majore, si noi credem ca este timpul pentru o schimbare.
Prima varianta propusa este un rand de echipamente Nike, sponsor actual al lui Porto.
Cu un design revolutionar, acesta ar putea marca inceputul unei noi ere la Porto. Tricoul are culoare albastra iar acesta este continuat de un semn in forma de cruce, alb, cu contur auriu. In plus tricourile mai sunt dotate si cu sigla echipei(in dreptul inimii), sigla Nike(in partea opusa) si intre cele doua, sigla Federatiei Portugheze de Fotbal. Gulerul aminteste de perioada Eric Cantona la Manchester United.

Spatele este presarat cu semnul Nike, de culoare rosie, sub guler, alaturi de numele si numarul jucatorului scrise cu alb. Sub numar se afla sponsorul formatiei.

Cealalta varianta este un produs al firmei Adidas, in cazul unei schimbari de firma furnizoare de echipament, a echipei. Modelul este unul simplu, oarecum similar cu actualele tricouri. Cu dungi alb-albastre, si cu umerii cu 3 dungi albe, marca a firmei Adidas, echipamentul atrage prin culoarea neobisnuita a gulerului, care este presarat cu o dunga rosu aprins, aceeiasi culoare care se afla si pe interiorul gulerului. Asemenea celuilalt echipament si pe acesta gasim sigla firmei, stema FPF si sigla lui FC Porto. Fata de "varianta Nike", aici sponsorul se alfa pe partea din fata a echipamentului.

Spatele tricoului este extrem de simplu, pe el regasindu-se doar numele si numarul jucatorului de aceeasi culoare ca dunga de pe guler.


Voua care varianta va place mai mult?

La Liga amanata

Barcelona este unul din putinele cluburi Spaniole neafectate de criza economica
Prima liga a campionatului Spaniol a fost amanata datorita grevei organizate de jucatorii cluburilor. Totul s-a petrecut datorita perioadei dificile pe care traverseaza Spania, pe latura economica.
Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania a declarat ca principalul obiectiv pentru perioada ce urmeaza este jucarea meciurilor din etapa a doua, dupa ce sindicatul fotbalistilor a transmis ca se intentioneaza "boicotarea" primelor doua runde.
In plus, in prima runda de negocieri, sindicalistii au cerut ca jucatorii sa aiba dreptul sa-si rezilieze contractele in cazul in care nu si-au primit banii pe 3 luni consecutive.
Cele doua parti se intalnesc si astazi la negocieri.