STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

duminică, 17 iulie 2011

Ei nu renunta la culori! Echipament AC Milan: 2011-2012

La Adidas Brand Center din Monza AC Milan si-a prezentat noul echipament pentru sezonul care va urma. La eveniment au fost prezenti Adriano Galliani, alaturi de Clarence Seedorf, Mark van Bommel si Luca Antonini, cei trei din urma avand rolul de “manechine” pentru noul echipament.
Noul echipament rossonero este format din tricouri cu traditionalele dungi verticale rosii si negre, mult mai subtiri decat cele din ultimii ani (asemanator cu echipamentul din sezonul 2007-2008); cu guler si baza manecilor albe si cu trei dungi,  caracteristice pentru Adidas, de culoare alba  care se desfasoara din lateralul gulerului de-a lungul uimerilor si a manecilor. Ca de obicei, sorturile sunt albe, cu dungi rosii verticale.
Iata cuvintele lui Adriano Galliani cu privire la noul echipament : ” Ne-a placut ideea de a prezenta  echipamentul nostru pentru sezonul 2011-2012 in cadrul unui eveniment, care datorita  faptului ca a fost difuzat online ajunge la Milanisti in acelasi timp. Aceasta initiativa este in plina concordanta cu strategia clubului de comunicare la nivel mondial, puternic orientata pentru exploatarea noilor mijloace mass-media, fiind prezenta si pe cele mai importante platforme de social networking. Le multumesc celor de la Adidas pentru ca au creat din nou un tricou foarte frumos, care combina cele mai moderne tehnologii folosite in designul echipamentelor sportive cu traditia Milanului. ”
Daca privim noul echipament, observam ca acesta se aseamana cu echipamentele Milanului din primii ani ai secolului 20, cu echipamentele din anii ’80 sau ’90, cel mai recent echimapent cu care se aseamana fiind cel din sezonul 2007-2008.
sursa: www.acmilan.ro

Supercupa României: Steaua - Oţelul

Levvy îşi dă primul test oficial pe banca Stelei în această seară
Dacă spuneai cuiva acum câţiva ani că în Supercupă se vor înfrunta câştigătoarea cupei, Steaua şi campioana, Oţelul Galaţi, ţi-ar fi râs în nas şi ar fi venit cu două argumente destul de pertinente: 1. Steaua să ia Cupa?! N-a mai luat-o de nu-ştiu-când! şi 2. Oţelul campioană?! Cred că glumeşti!
Într-adevăr nu e cea mai tradiţională înfruntare posibilă, însă trebuie să recunoaştem că Oţelul a fost cea mai bună echipă în campionat şi Steaua evident în Cupă. Personal, nu cred că meciul va ajunge la lovituri de departajare, mai mult, cred că scorul va fi stabilit în 90 de minute. Sperăm cu toţii să fie în favoarea Stelei!
Iată şi echipele probabile:


Aşadar, îi ţinem pumnii strânşi echipei lui Ronny Levvy şi îi urăm mult succes şi un început de sezon cât mai bun.
FORZA STEAUA!


*sursă foto: www.gsp.ro, www.prosport.ro

La Liga - Isteria incepe

Pe 20 august va lua startul un nou sezon al campionatului considerat de multi cel mai bun din lume: LA LIGA. Perioada a trecut rapid iar multe lucruri extrem de interesante s-au petrecut.
Astfel, astazi doresc sa va prezint transferurile echipelor considerate favorite la titlu si posibile strategii pentru viitor.
Barcelona
Echipa catalana inca nu s-a miscat pe piata transferurilor, insa toata lumea vorbeste de o venire a lui Alexis Sanchez pe Nou Camp. Considerat unul din cei mai doriti jucatori din lume in momentul actual, vedeta lui Udinese, a declarat ca ar dori sa joace pentru Barca, insa nimic nu s-a concretizat.
Alexis Sanchez este unul din cei mai doriti jucatori din lume

O alta tinta este si brazilianul Neymar. Acesta este scanteia unui nou motiv de cearta intre Barca si Real, unde se pare ca Real este momentan favorita.
Pe langa achizitii, sefii Barcei sunt decisi sa si vanda jucatori. AS Roma al carui antrenor Luis Enrique a antrenat sezoanele precedente Barca "B", s-a interesat de o multitudine de jucatori catalani, insa tinta principala este Bojan Krkic.
Ziarele Spaniole l-au imbracat deja pe Bojan in tricoul Romei

Si popularitatea lui David Villa a scazut in ultima perioada, Barca dorind sa-l inlocuiasca pe acesta cu Sergio Aguero.

Real Madrid
Sefii Realului din Madrid au demonstrat-o inca o data ca pentru ei banii nu sunt o problema, lucru confirmat de suma totala de 55.000.000 de euro cheltuiti pe transferuri vara aceasta. Cel mai bun jucator adus, privind raportul calitate/pret este dupa mine Nuri Sahin, care a reusit un sezon magnific anul trecut in 1.Bundesliga la Borussia Dortmund. Costul transferului acestuia a fost 10.000.000 de euro.
Sahin e gata sa dea totul pentru Real

Tot pe aceiasi suma a fost adus si pustiul teribil al lui Lens, Raphael Varane. Acesta a reusit la randul lui un an foarte bun care l-a adus in atentia lui Jose Mourinho.
Cea mai mare suma a fost cheltuita cu fostul jucator al Benficai, Fabio Coentrao care a devenit galactic pentru 30.000.000 euro.
Coentrao a fost deja prezentat de oficialii Realului

Juan Maria Callejon a ajuns si el la Madrid dupa un transfer de la rivala Barcei, Espaniol. Afacerea a costat 5.000.000 euro.
Totusi in ciuda politicii pe care Real a abordat-o in ultimii ani, fara prea multe transferuri gratis sau pe sume mici, anul acesta un nume sonor a ajuns la Madrid liber de contract: turcul Hamit Altintop.
Lista plecarilor are prezente doua nume cu greutate, Ezequiel Garay parasind Madridul pentru Lisabona, el intrand in afacerea Coentrao. Alaturi de Garay se afla si Emanuel Adebayor care s-a intros la City dupa imprumutul din partea a doua a sezonului trecut.

Villarreal
Chiar daca in fiecare an lupta pentru titlu in Spania s-a dat in doi, intre cele doua echipe prezentate mai sus, in fiecare sezon au fost lupte interesante si pentru locul 3, lupte la care aproape in niciun an Villareal nu a lipsit. O echipa interesanta cu jucatori si mai interesanti. Aceasta pare descrierea ideala pentru clubul de pe El Madrigal. Dupa ce in sezonul trecut de Europa League, Nilmar si G. Rossi au surprins intreaga Europa cu golurile lor, cei doi au atras nenumarate oferte la adresa clubului, insa conducatorii "submarinului galben" au reusit sa-i pastreze. Deci putem spune ca lotul echipei este unul extrem de omogen singura plecare(pe bani) fiind cea a lui Javier Mattila la Betis Sevilla pentru 1.350.000 de euro. De asemenea de la Villarreal au plecat si Cicinho, Ivan Marcano si Jefferson Montero, primul reintors la AS Roma dupa un imprumut si ceilalti doi imprumutati la Olympiacos respectiv Betis Sevilla.
Giuseppe Rossi este una din tintele principale ale Barcei

La capitolul sosiri, avem doar 3 jucatori, cel mai cunoscut dintre ei fiind deja cunoscutul Cristian Zapata de la Udinese, ajuns pe El Madrigal pentru 6.000.000 de euro. Ceilalti doi sunt Jozy Altidore revenit dupa un imprumut in Turcia la Bursaspor si Cesar Sanchez, venit dupa ce acesta si-a incheiat contractul cu Valencia.

Atletico Madrid
Atletico Madrid a dat o super-lovitura prin transferarea lui David De Gea la Manchester United pe 20.000.000, bani cu care au reusit sa faca cateva transferuri interesante.Cele mai importante sunt ale lui Silvio(venit pe 8.000.000 euro de la Braga) si al lui Gabi ajuns la Madrid pentru 3.000.000 de euro de la Zaragroza. Pe langa acestia, pe Vicente Caldeorn au ajuns si Miranda(Sao Paulo) si Jorge Pulido(promovat de la echipa a doua) si trei jucatori imprumutati. La plecari pe langa De Gea, Atletico a renuntat si la cehul Ujfalusi, plecat pe 2.000.000 de euro la Galatasaray si la Ibrahim Balde ajuns la Osasuna.
De Gea a facut minuni in poarta lui Atletico si a nationalei Spaniei U21


Valencia
Chiar daca au renuntat la David Villa sezonul trecut, cei de la Valencia tot au reusit sa incheie cu bine ultima editie de campionat. In orice caz, cert este ca le-au ramas inca destuli bani de la afacerea "Villa". Asta deoarece intre banii primiti si banii cheltuiti pe transferuri este o diferenta de 16.300.000 de euro.
Achizitiile sunt nume extrem de cunoscute pentru cunoscatorii fotbalului mondial, pentru mine cea mai interesanta fiind achizitionarea lui Dani Parejo de la Getafe. Dani este un jucator in varsta de 22 de ani care probabil incepand din acest sezon va incepe sa fie convocat in nationala Spaniei. Un alt transfer reusit este cel al lui Adil Rami, ajuns pe Mestalla de la Lille. Ultimele doua achizitii sunt cele ale lui Pablo Piatti si Diego Alves, de la Almeria pe 7.5 respectiv 3 milioane de euro. Lista plecarilor este foarte mare aceasta continand nu mai putin de 12 jucatori, printre care fostul idol de pe Mestalla: Vicente, tanarul Sunny, fostul adversar al Stelei: Joaquin, Asier Del Horno, David Navarro si Manuel Fernandes.
Joaquin a fost un cosmar pentru adversarii sai directi

Malaga
La Malaga, banii sunt chiar ultima problema. Cu 37.000.000 de euro bagate in transferuri, seicii din actionariatul Malagai conduc la capitolul transferuri in Spania. Ca sa nu mai lungim si aici acestia au adus 8 jucatori valorosi(Jeremy Toulalan - Ol. Lyon, Sergio Sanchez - Sevilla, Joris Mathijsen - HSV, Ruud van Nistelrooy - HSV,  Diego Bunanotte - River Plate, Isco - Mestalla, Nacho Monreal - Osasuna, Joaquin - Valencia) cel mai scump, Toulalan, fiind adus pe 11 milioane.

Toulalan s-a despartit cu greu de OL, unde a petrecut 5 sezoane 



*Sumele de transfer sunt luate de pe site-ul www.transfermarkt.co.uk

Capat de drum pentru Stefan Sames

Fosta glorie a Stelei, Stefan Sames, s-a stins din viata in noaptea de sambata spre duminica (16-17 iulie), la varsta de 60 de ani. Ex-"capitanul" "ros-albastrilor", produs 100% al clubului "militar", suferea de cancer nazo-faringian.

Fostul fotbalist s-a luptat in ultima jumatate de an cu boala, dupa ce a descoperit o tumoare nezo-faringiana de patru centimetri, insa care nu putea fi operata. Primele simptome au aparut dupa ce Stefan Sames a fost dat afara de la Centrul de Copii si Juniori al echipei Steaua, la inceputul acestui an. Boala a avansat rapid, iar cel care a fost desemnat cel mai bun jucator roman al anului 1979 nu a putut incepe imediat tratamentul, din lipsa de bani.

Patronul stelist Gigi Becali, din al carui ordin s-au facut si restructurarile la nivelul Centrului de Copii si Juniori, a afirmat in dese randuri ca va suporta toate costurile de spitalizare ale fostei glorii steliste, insa nu s-a tinut de promisiune. Banii pentru tratament - in jur de 25.000 de euro, potrivit "Gazetei Sporturilor" - au fost stransi de Cosmin Olaroiu, Mirel Radoi si de componentii generatiei care in '86 a cucerit Cupa Campionilor Europeni. Toate incasarile prilejuite de aniversarea a 25 de ani de la cucerirea celei mai importante competitii inter-cluburi i-au fost donate fostului "capitan". Dupa spusele sotiei lui Sames, Lorena, nimeni din actuala conducere a Stelei nu a dat macar un telefon pentru a se interesa de soarta acestuia.

Dupa ce s-au strans banii necesari, Stefan Sames a mers la o clinica din Austria, insa radioterapia nu a avut efect asupra tumorii. In cele din urma, fosta glorie stelista a pierdut lupta cu boala si s-a stins in noaptea de 16 spre 17 iulie, in jurul orei 2:00 AM.

Stefan Sames s-a nascut pe 14 octombrie 1951 si a crescut in clubul Steaua, inca de la varsta de 14 ani. Fundasul central a debutat in prima liga in tricoul Universitatii Craiova, insa, in anul 1971. Revenirea al Steaua s-a produs in 1973, iar de atunci a petrecut noua sezoane in Ghencea. A mai jucat la Farul Constanta (1982-1983(, Rapid Bucuresti (1983-1985), ROVA Rosiori (1986-1987) si Siretul Pascani (1988-1989). Are in palmares doua titluri de campion (1976, 1978) si doua Cupe ale Romaniei (1976, 1979), toate cu Steaua. De asemenea, Sames a fost declarat si cel mai bun fotbalist din Romania, in anul 1979. Dupa retragerea din activitate, fosta glorie "ros-albastra" s-a dedicat muncii de antrenor si prin mana i-au trecut generatii intregi de tineri fotbalisti ai clubului Steaua Bucuresti. Sames si-a inceput munca de tehnician in anul 1992 si a fost demis la inceputul anului 2011 de la Centrul de Copii si Juniori al clubului la care a scris istorie.

MULTUMIM STEFAN SAMES PENTRU TOT CE AI FACUT PENTRU NOI. SA STI CA NU TE VOM UITA NICIODATA SI CA VEI RAMANE PENTRU NOI UN SIMBOL, UN IDOL, UN INGER!

Bundesliga - nebunia transferurilor

Continuăm astăzi analiza celor mai importante transferuri din fotbalul european şi ne îndreptăm atenţia către Bundesliga, un campionat consistent, care a crescut în ultimii ani "cât alţii în zece". De data aceasta nu ne vom mai orienta după clasamentul de anul trecut în ceea ce priveşte cluburile importante, pentru că ştim cu toţii surprizele ce au avut loc în ultimul sezon în Germania. Aşa că vom ignora clasamentul în care echipe precum Mainz sau Nuremberg sunt peste "granzii" Schalke sau Stuttgart (meritat, dacă e s-o luăm aşa) şi vom analiza transferurile făcute de echiple "de tradiţie":
BORUSSIA DORTMUND
Campioana de anul trecut a impresionat pe toată lumea cu jocul minunat prestat şi cu lotul fără vedete cu care a reuşit să câştige campionatul la o distanţă considerabilă de urmăritoare. Borussia a făcut totuşi câteva transferuri, în mare parte pentru a ocupa postul lăsat vacant de creierul echipei, Nuri Şahin, transferat la Real Madrid.
Sosiri:
- Ivan Perisic (Clube Brugge) 5.500.000 €
Ilkay Gündogan (FC Nuremberg) 4.000.000 €
- Mustafa Amini (Central Coast Mariners) 300.000 €
Chris Löwe (Chemnitzer FC) 200.000 €
Plecări: 
- Nuri Åžahin (Real Madrid) 10.000.000 €
- Tamas Hajnal (VfB Stuttgart) 1.000.000 €
- Markus Feulner (FC Nuremberg) 150.000 €
- Dimitar Rangelov (Energ. Cottbus) 200.000 € - împrumutat
Dedê (?) 0 € 
BAYER LEVERKUSEN
Leverkusen a arătat încă odată că este o echipă în creÅŸtere, clasându-se pe locul secund, în faÅ£a rivalei Bayern. Mai îmbucurător este jocul bun ÅŸi constant arătat în sezonul precedent, joc pe care cei de la Bayer speră să-l re-editeze cu ÅŸi mai mare succes în acest sezon. Tocmai de aceea echipa lui Robin Dutt a cheltuit până acum în jur de 11.000.000 € pe transferuri.
Sosiri: 
André Schürrle (Mainz 05) 8.000.000 €
Ömer Toprak (SC Freiburg) 3.000.000 €
- David Yelldell (Duisburg) 260.000 €
Karim Bellarabi (E. Braunschweig) 0 €              
Plecări: 
- Marcel Risse (Mainz 05) 800.000 €
- Burak Kaplan (BeÅŸiktaÅŸ) 650.000 €
- Constant Djakpa (E. Frankfurt) 500.000 €
- Richard Sukuta-Pasu (FC K'lautern) 280.000 €
Sami Hyypiä - final de carieră
- Tomasz Bobel - final de carieră
BAYERN MUNCHEN
Echipa bavareză a avut o clasare sub aÅŸteptări sezonul trecut, având în vedere lotul plin de vedete pe care van Gaal l-a avut la dispoziÅ£ie, de aceea Bayern începe sezonul acesta un nou proiect, cu un nou antrenor ÅŸi cu noi transferuri importante. 
Sosiri: 
- Manuel Neuer (Schalke 04) 22.000.000 €
Jérôme Boateng (Man City) 13.500.000 €
- Rafinha (Genoa) 5.500.000 €
- Nils Petersen (E. Cottbus) 2.800.000 €
- Takashi Usami (Gamba Osaka) 300.000 € - împrumutat
Plecări: 
- Mehmet Ekici (Werder Bremen) 5.000.000 €
- Hamit Altintop (Real Madrid) - 0 €
- Thomas Kraft (Hertha BSC) - 0 €
- Andreas Ottl (Hertha BSC) - 0 €
- Miroslav Klose (Lazio Roma) - 0 €
VfB STUTTGART
Fosta echipă a lui Ciprian Marica s-a întărit considerabil, dată fiind clasarea ruÅŸinoasă de sezonul trecut, pe un neverosimil loc 12. 
Sosiri: 
- William Kvist (FC Copenhaga) 3.500.000 €
- Maza (PSV) 1.800.000 €
- Tamas Hajnal (Borussia Dortmund) 1.000.000 €
- Ibrahima Traore (Augsburg) - 0 €
Plecări: 
- Daniel Didavi (FC Nuremberg) 300.000 € - împrumutat
- Patrick Funk (St. Pauli) 200.000 € - împrumutat
- Elson (?) - 0 €
- Ciprian Marica (fără club)
WERDER BREMEN 

Werder Bremen a fost destul de activă pe piaÅ£a transferurilor, cheltuind nu mai puÅ£in de 6.100.000 €. Thomas Schaff ÅŸi-a întărit echipa, dezamăgit fiind de clasarea slabă de anul trecut. 
Sosiri: 
- Mehmet Ekici (Bayern Munchen) 5.000.000 €
- Lukas Schmitz (Schalke 04) 900.000 €
- Tom Tyrbull (Hansa Rostock) 200.000 €
- Andreas Wolf (FC Nuremberg) 0 € 
Aleksandar Stevanovic (Schalke 04 U19) 0 €
Plecări:
- Peter Niemeyer (Hertha BSC) 700.000 €
John Jairo Mosquera (Union Berlin) 150.000 €
- Felix Wiewald (Duisburg) 100.000 €
Pascal Testroet (K. Offenbach) 50.000 € 
- Torsen Frings (Toronto FC) 0 €
- Daniel Jensen (?) 0 € 
- Petri Pasanen (RB Salzburg) 0 €
- Junica Vranjes (?) 0 € 
SCHALKE 04
Echipa din Gelsenkirchen se află în aceeaÅŸi situaÅ£ie cu celelalte două menÅ£ionate mai sus. TotuÅŸi, în ciuda clasării dezamăgitoare în campionat, "alb-albaÅŸtrii" au impresionat în Liga Campionilor, unde au ajuns până în semifinalele competiÅ£iei ÅŸi în Cupa Germaniei, unde a cucerit trofeul. Datorită situaÅ£iei financiare precară (atenuată totuÅŸi de transferul lui Neuer la Bayern), Schalke nu a făcut transferuri răsunătoare până în acest moment. 
Sosiri: 
- Christian Fuchs (Mainz 05) 3.800.000 €
Marco Höger (Alem. Aachen) 1.500.000 €
Ralf Fährmann (E. Frankfurt) 0 €
Plecări:
- Manuel Neuer (Bayern Munchen) 22.000.000 €
- Lukas Schmitz (Werder Bremen) 900.000 € 
- Hao Junmin (Shangong) 500.000 €
- Ciprian Deac (Rapid BucureÅŸti) 300.000 € 
Tore Reginiussen (Odense BK) 250.000 € 
- Nicolas Plestan (?) 0 € 
- Gerald Asamoah (?) 0 €
- Christian Pander (Hannover 96) 0 € 
- Angelos Charisteas (?) 0 € 
Acestea sunt principalele transferuri făcute în Germania până acum. Bayern Munchen pare să aibă cel mai consistent lot, însă experienÅ£a sezonului trecut ne-a arătat că nu cel mai valoros lot din punct de vedere financiar este ÅŸi cel mai bun. 






*Notă: sumele de transferuri sunt luate de pe site-ul www.transfermarkt.co.uk; la capitolul "Sosiri" nu s-au luat în calcul jucătorii împrumutaÅ£i reveniÅ£i la echipele de care aparÅ£ineau.