STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

miercuri, 20 iulie 2011

Romania - Cehia (C.E. U19)

Astazi dupa cum a mentionat mai devreme si colegul meu, Romania infrunta selectionata U19 a Cehiei. Dupa evolutiile din fazele anterioare, dupa parerea mea, in grupa A din care face parte si Romania, Grecia este cea mai periculoasa echipa, nationala elena reusind sa treaca in Elite Round de campioana en-titre: Franta.
Dar sa revenim la adversara de astazi: Cehia. Formatia lor este una construita pe un schelet defensiv, cea mai probabila formatie cu care vor juca fiind un 4-4-2. Defensiva Cehiei este extrem de puternica, fundasii dar si inchizatorii evoluand la nume mari ale echipelor Europene(Kalas - Chelsea, Kaderabek - Slavia Praga, Fantis - Banik Ostrava). In schimb atacul sufera usor, asta deoarece Cehia nu are nici un golgheter pur-sange, in Elite Round golurile fiind marcate de jucatori diferiti. Un alt lucru interesant este ca cel mai batran antrenor implicat in acest turneu este Jaroslav Hrebik, selectionerul Cehiei avand 63 de ani in trecut antrenand nume mari precum Slavia Praga, Sparta Praga, Viktoria Plzen, Jablonec si Dinamo Moscova.
Astfel in finalul acestei postari dorim sa uram succes micilor tricolori si aratati-le cine e ROMANIA!

Echipe probabile:


Copa America... Cand buturuga mica rastoarna carul mare

Ediţia curentă a Copa America este una a marilor surprize. Asta deoarece ajunşi in faza semifinalelor, favoritele la trofeu: Brazilia şi Argentina sunt eliminate. Cum s-a întâmplat asta vedem în rândurile următoare.

Totul a început înca din grupe, acolo unde Brazilia şi Argentina, aveau în primele două etape doar cate două puncte cu echipe mult mai slab cotate cum ar fi: Bolivia, Columbia respectiv Venezuela şi Paraguay.
Nici pentru celalte favorite la turneu nu era mai bine, Paraguay cu 3 egaluri in 3 meciuri dar reuşind să treacă de grupe norocos şi Uruguay-ul caştigându-şi calificarea abia in ultimul meci din grupă.
Apoi, cu toţi favoriţii(aproape toţi, singura surpriză fiind Mexicul) la câştigarea turneului in faza sferturilor(unii mai uşor, alţii mai greu) şi-au început disputarea meciurile din faza sferturilor:
Columbia - Peru
Argentina - Uruguay
Brazilia - Paraguay
Chile - Venezuela

Prima partidă, după mine care o avea la început favorită certa pe Columbia , s-a încheiat cu o victorie dificilă în favoarea Peru-lui. Scorul final a fost 2-0, pentru Peruani marcând Lobaton ÅŸi Vargas în minutele 101’ respective 111’.
Următoarele două partide i-au avut ca protagonişti pe granzii compeţiei, Argentina întâlnind Uruguay-ul şi Brazilia, Paraguay-ul.
Primul meci a fost unul intr-adevăr disputat; încheiat dramatic la penalty-uri dramatic scor 4-5(dupa 1-1 la capatul primelor 90 de minute). Golurile au fost marcate de Higuain(17’ – Argentina) ÅŸi Diego Perez(5’), în timp ce la penalty-uri singurul care a ratat a fost Carlitos Tevez.
La Brazilieni eliminarea a fost tot pe muchie de cuţit însa odată ajunşi la penalty-uri, nici unul din brazilieni n-a reuşit să înscrie(au şutat: Elano, Thiago Silva, Andre Santos, Fred), de partea cealaltă la Paraguay ratând doar Edgar Baretto şi marcând Estigarribia şi Riveros.
ÃŽn sfărÅŸit am ajuns la ultimul sfert, acolo unde Venezuela a reuÅŸit să învingă naÅ£ionala statului Chile. Totul s-a decis pe final când în minutul 80’ la scorul 1-1(dupa golurile lui Humberto Suazo-Chile-69’ ÅŸi Vizcarrondo-Venezuela-34’), Gabriel Chichero a marcat pentru 2-1, făcându-i pe fanii Venezuelei prezenÅ£i la meci să ia foc.

Deci după rezultatele din sferturi s-a decis ca semifinalele să fie: PeruUruguay şi ParaguayVenezuela.
Prima finalistă este deja stabilită, Uruguay-ul învingând aseara scor  2-0 selecÅ£ionata Peru-ului. Pentru Uruguay a marcat jucatorul lui Liverpool: Luis Suarez o dublă.
Mâine se va desfaşura şi a doua semifinală, când se va decide, cine se va duela în marea finală de la Buenos Aires.

ÃŽncepe balul!

Astăzi, 20 iulie debutează Campionatul European la categoria U19, ce are loc în România. Primele partide vor avea loc de la ora 19.00 (ora României) şi se vor disputa meciurile Serbia-Turcia pe stadionul Berceni şi Spania-Belgia la Mogoşoaia.
La ora 21.00 "tricolorii" lui Lucian Burchel debutează pe stadionul din Chiajna în compania Cehiei. La aceeaşi oră se va disputa stadionul din Buftea partida Grecia-Irlanda.
Le urăm mult succes băieţilor în meciul de astăzi şi sperăm să facem o figură frumoasă la acest European pe care îl găzduim. HAI ROMÂNIA!

Mingea "inteligentă" - în curând în Premier League

Directorul executiv al Premier League, Richard Scudamore, a afirmat că aşa-zisa tehnologie a mingiei inteligente va fi introdusă în campionatul englez în sezonul 2012/2013. Astfel, Premier League ar deveni primul campionat din lume în care să se joace cu o minge ce beneficiază de nişte senzori care transmit poziţia exactă a mingii şi pot arăta dacă balonul a trecut cu toată circumferinţa linia porţii. Astfel s-ar rezolva multe din problemele de arbitraj de genul "a fost sau n-a fost gol".
Introducerea acestei tehnologii ar fi în totalitate benefică jocului şi tot odată un mare pas în evoluţia şi modernizarea jocului de fotbal.
Cel mai recent moment în care mingea a trecut în totalitate linia porţii, însă arbitrul nu a validat golul, a avut loc la Cupa Mondială de anul trecut, în meciul Germania - Anglia, când la scorul de 2-1 pentru nemţi, Frank Lampard a înscris un gol perfect valabil, ce putea egala situaţia pe tabela de marcaj şi chiar să schimbe întregul curs al jocului (Germania a învins cu scorul de 4-1).