STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

luni, 30 ianuarie 2012

Primul test. Steaua 2-1 Levski Sofia

Steaua a debutat ieri cu victorie în stagiul de pregătire din Antalya, învingând-o pe echipa bulgară care în prezent se află pe poziţia a patra a primei ligi. Meciul a fost unul reuşit pentru echipa noastră care în prima repriză a dominat, însă Levski a marcat prima, la capătul unei faze în care defensiva noastră nu s-a sincronizat tocmai bine. În minutul 42, după doar 3 minute de la golul lui Tsvetkov, Brandan a fost faultat în careu, iar Cristi Tănase a bătut cu siguranţă făcând scorul de pe tabelă din nou egal. După gol Steaua a mai ratat două ocazii mari prin Machado, la una din ele brazilianul nimerind bara transversală cu capul
La pauză Ilie Stan a schimbat complet echipa, în timp ce bulgarii nu au facut decât o modificare, în teren păstrându-şi cei mai buni jucători. Totuşi jocul a fost dominat în continuare de roş-albaştrii, Florin Costea ratând de 2 ori ocazii mari. Scorul nu a rămas egal deoarece spre final Tibi Bălan a ştiut să cadă în careul bulgarilor, iar Rusescu a transformat a doua lovitură de la 11 metri a partidei, în minutul 75, scorul devenind 2-1 pentru Steaua.

Un lucru interesant este că lui Florin Costea i-a fost luat numărul 7, fiindu-i dat lui Chipciu. Noile achiziţii s-au descurcat bine, toate evoluând în prima repriză.

Iată cele două echipe pe care a mizat Ilie Stan:
Repriza I: Tătăruşanu - Dănănae, Chiricheş, Iliev, Pârvulescu - Chipciu, Brandan, Prepeliţă, Tănase - Tatu, Machado
Repriza II: Stanca - Martinovici, Gardoş, Geraldo, Lupu - Bălan, Bicfalvi, Răduţ, Fl.Costea - Rusescu, M.Costea

Steaua va disputa următorul amical în compania formaţiei Legia Varşovia, vineri 2 februarie de la 17:30 în direct la DigiSport.
Foto: gsp.ro

Matri aduce culoare intr-un derby blanco-nero



Matri, dubla pe ninsoare(newshopper.com)
Sambata seara s-a jucat un meci foarte important din Serie A, partida care pana acum 2 ani nu insemna mare lucru: Juventus-Udinese. Conti si Guidolin, cei doi antrenori, au reusit sa isi ridice extrem de mult echipele in ultimul an. Cu toate aste stilurile celor 2 echipe erau total diferite, torinezii bazandu-se pe posesie, pe soliditatea unui triunghi de mijlocasi centrali, in meciul acesta Vidal-Pirlo-Giaccherini si pe ultima pasa. Friulanii se bazeaza mult pe contraatacuri taioase, pe finalizarea lui DiNatale si pe venirile din linia a doua ale lui Armero, Isla sau Basta. De data asta Udine s-a prezentat destul de slab cu multe greseli pe contrele de care va spuneam mai sus.

Contra letala a lui Udinese aduce egalarea. Mauricio Isla recupereaza o minge la mijlocul terenului, gresita de Vidal, avanseaza si are oportunitatea de a pasa in drepta la capitanul Toto DiNatale, sau pe pozitie viitoare pentru Floro-Flores. Pasa penrtu ultimul vine cam in spate insa reuseste sa o plaseze pentru 1-1. Cu verde este traseul mingii.
Inspiratia trio-ului din atac, in special al incredibilului Matri, a adus inca 3 puncte, mai lejer decat o arata scorul si pozitia din clasament.Ocaziile lui Estigaribbia, Lichsteiner, Vidal si Matri s-au concretizat in "doppieta" ultimului. De altfel meciul a fost spectaculos, spre surpinderea mea, deoarece se infruntau doua module defensive 3-5-2 si 3-4-3, tot mai intalnite in "cizma". In imagini o analiza clasica ros-albastrii a golurilor.(click pentru a le mari)
Estigaribbia centreaza de pe stanga, Udinese se apara om-la-om, dar Quagliarella ii ia fara lui Danilo, Handanovici respinge in fata si Alessandro Matri se desprinde de langa Domizi:1-0!
Minge inaltata de Giaccherini, deviata de acelasi Quagliarella, pana la Matri, care poate scoate pentru Vidal sau Estigaribbia(cu rosu). El alege varianta atacantului italian, incerca sa scape de Danilo, care il tine bine pe piept, isi creeaza un mic culoar de sut si targe perfect pe langa Handanovici: 2-1!