STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

duminică, 13 noiembrie 2011

Un singur semn de intrebare inaintea returului barajului EURO 2012

La finele acestei saptamani s-a disputat mansa tur al barajului pentru calificarea la Campionatul European din vara viitoare. Asadar pe langa cele 12 nationale calificate deja: Polonia si Ucraina, din postura de organizatori, iar Danemarca, Anglia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Rusia si Spania, din postura de castigatoare a grupelor de calificare, iar Suedia, din postura de cea mai buna echipa clasata de pe pozitia secunda din grupele de calificare. Doar 4 echipe nationale au mai ramas sa-si asigure biletele pentru Olanda si Polonia, acestea urmand a merge la EURO dupa disputarea unei play-off, in dubla mansa.

Va prezint in randurile de mai jos situatia dupa turul play-off-ului de calificare la EURO.


Bosnia & Hertegovina - Portugalia 0-0. De departe capul de afis al acestui play-off a fost duelul dintre Portugalia si Bosnia, fosta adversara a Romaniei in grupa D de calificare. La Zenica, acolo unde Romania a fost rapusa cu 2-1, Portugalia a incercat sa scoate un rezultat pozitiv, care-i sa-i confere un oarecare confort inaintea duelului de marti din Portugalia. Cu un Cristiano Ronaldo in mare forma, lusitanii au dominat jocul de la un capat la celalt, insa fara a concretiza vreo ocazie de gol. Rezultat final, Bosnia - Portugalia 0-0. Un rezultat multumitor pentru gazde, care in ciuda faptului ca nu au castigat, pastreaza in continuare sanse de calificare, dar Portugalia este o nuca greu de rapus, mai ales pe teren propriu. Ramane de vazut ce se va intampla in retur.


Turcia - Croatia 0-3. Un alt meci foarte interesant s-a petrecut pe "Turk Telecom Arena" din Istanbul, intre Turcia, viitoarea adversara a Romaniei in grupele de calificare la Campionatul Mondial din 2014 si Croatia. Intr-o atmosfera incendiara de suporterii turci, croatii nu s-au intimidat de atmosfera creata de fanaticii suporteri turci si au inceput cum nu putea mai bine, deschizand scorul dupa doar doua minute de joc prin Olic. Gazdele nu au reusit sa treaca peste socul golului si pana la pauza au mai incasat un gol prin Mandzukic. Reusita care au naruit sperantele turcilor. Nici in mitanul secund, turcii nu s-au trezit, iar dupa numai 6 minute de la reluare, Corluka a marit avantajul oaspetilor. Este o victorie cat se poate de clara si meritata a croatilor, dominandu-i fara drept de apel pe turci chiar in fata proprilor suporteri. In urma acestui rezultat, Croatia este in proportie de 95% calificata la Campionatul European, insa turcii nu trebuie subestimati in partida retur.


Cehia - Muntenegru 2-0. O alta partida destul de interesanta s-a petrecut la Praga, intre Cehia si Muntenegru, doua echipe bune. Meciul s-a jucat sub semnul echilibrului pe toata durata intalnirii, insa in final oaspetii s-au recunoscut invinsi dupa reusitele lui Pilar (63) si Sivok (92). Un rezultat care le da prima sansa de calificare cehilor. Din punctul meu de vedere, rezultatul inregistrat pe tabela a fost unul nemeritat pentru oaspeti, care s-au luptat de la egal la egal cu cehii, insa lipsa de experienta cred ca si-a spus cuvantul in aceasta intalnire.


Estonia - Irlanda 0-4. Poate cel mai dezechilibrat meci al play-off-ului s-a dispuatat la Tallinn, intre Estonia, surpriza acestor preliminarii si o viitoare adversara a echipei nationale a Romaniei in calificarile pentru CM 2014 si Irlanda. Din pacate pentru estonieni, figura frumoasa din meciurile de calificare nu s-a mai petrecut si in play-off, in fata irlandezilor, care au deschis socrul, rapid, in minutul 13 prin Andrews, stabilind si scorul pauzei. Dupa pauza, irlandezii s-au dezlantuit si au mai inscris de inca trei ori prin Edwards (67) si Keane (71 si 88 din penalty). Rezultat care-i califica, practic, in Polonia si Ucraina.

Ramaneti pe ros-albastrii.tk pentru ca va pregatim niste surprize in cel mai scurt timp.