STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

miercuri, 7 decembrie 2011

S-au sfarsit grupele Champions League

Ieri s-a disputat ultima etapa din ultimile 4 grupe, stabilindu-se astfel echipele care vor accede in faza optimilor de finala. Surprizele au fost la ordinea zilei, mai ales calificarea cipriotilor de la APOEL Nicosia in optimile Ligii, dar si eliminarea lui Porto, care va juca in Europa League. Iata ultimele rezultate si clasamentul actual al grupelor din cea mai prestigioasa competitie inter-cluburi din lume.

Drogba a calificat-o pe Chelsea in optimi

GRUPA E
Ultima etapa din cadrul grupei E a Ligii Campionilor avea sa stabileasca echipele care merg mai departe. Daca Bayer Leverkusen era aproape calificata, doar o minune o putea scoate in afara competitie, insa nu acelasi lucru se putea spune despre Chelsea Londra, care era obligata sa invinga Valencia pe Stamford Bridge. Nemtii de la Leverkusen aveau o misiune usoara in ultima etapa, intalnind-o pe campioana Belgiei, Genk, echipa deja eliminata, care si-a vandut scump pielea in acest ultim joc in Liga Campionilor, parasind competitia cu o remiza, 1-1 cu Bayer Leverkusen. In celalalt meci al grupei, Chelsea a primit vizita Valenciei, intr-un meci care urma sa stabileasca echipa care va continua in Champions League. Drogba a batut-o de unul singur pe spanioli, reusind o dubla in poarta brazilianului Diego Alves. Chelsea s-a impus fara probleme in fata Valenciei, castigand cu 3-0.

Marseille a invins dramatic Borussia Dortmund

GRUPA F
In grupa F era cunoscuta o singura echipa calificata, Arsenal Londra, care si-a permis luxul de a juca cu echipa a doua in Grecia, partida cu Olympiakos Pireu, care i-a si invins de altfel cu scorul de 3-1. In celalalt meci al grupei, Mareseille era obligata sa castige in Germania, pe terenul Borussiei Dortmund pentru a obtine biletele pentru optimi. Partida de pe "BVB Stadium" a fost de-a dreptul dramatica, nemtii au intrat la cabine in avantaj, 2-1, scor la care francezii erau
eliminati. Fnalul intalnirii a fost unul de-a dreptul nebun, francezii reusind sa intoarca soarta meciului in doar doua minute, castigand cu 3-2 in fata campioanei Germaniei, obtinand astfel calificarea in fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor.

Porto n-a izbutit s-0 invinga pe Zenit pe Dragao

GRUPA G
Lucrurile erau departe de a fi incheiate in grupa G, o grupa a surprizelor, acolo unde fosta sfertfinalista a Ligii Campionilor, Sahtior Donetk era eliminata din Europa, nici macar nu a terminat grupa pe locul 3, care le asigura calificarea in saisprezecimile de finala ale Ligii Europa. La Nicosia, APOEL, echipa deja calificata, a primit vizita romanillor Rat si Mircea Lucescu, Sahtior, care s-a impus cu scorul de 2-0, spaland astfel din
rusinea acestei editii de Liga Campionilor. Derby-ul grupei s-a jucat pe "Dragao", acolo unde Porto si Zenit se luptau pentru calificarea in optimi. Daca rusilor le ajungea si un rezultat de egalitate pentru a se califica, portughezilor le trebuiau toate cele trei puncte puse in joc. Rusii au rezistat eroic pe "Dragao", intr-un meci in care FC Porto, detinatoarea Europa League a ratat o sumedenie de ocazii, insa goalkeeperul oaspetilor a facut minuni in poarta. Meciul s-a incheiat cu un scor alb, 0-0, care-i califica pe rusi in optimile Ligii, iar pe portughezii ii trimite in competitia a carui trofeu il detine.

Catalanii s-au impus cu rezervele in ultimul meci

GRUPA H
In grupa H, lucrurile erau clarificate inca de la startul competitiei, acolo unde BATE Borisov si Viktoria Plzen nu puteau emite pretentii la calificarea in fazele superioare ale competitiei. Asadar, cei doi granzi ai grupei AC Milan si detinatoarea trofeului, FC Barcelona s-au calificat fara emotii in optimi. Asa ca, Guardiola, care era cu gandul la "El Clasico" de sambata, cu Real Madrid, nu a riscat vreo accidentare a vreunui jucator de baza, trimitand in teren jucatori proveniti de la echipa a doua a catalnilor. Cu toate acestea, bielorusii nu a emis pretentii pe "Nou Camp", pierzand si acest ultim joc al lor in aceasta editie de Liga Campionilor cu scorul de 4-0. In celalalt meci al grupei, campioana Cehia urma sa-si ia ramas bun in fata proprilor suporteri de la Liga Campionilor, primind vizita campioanei Italiei, AC Milan. Cehii au reusit o partida foarte buna, terminand la egalitate, scor 2-2, partida cu diavolii milanezi, partida in care cehii au egalat in minutele de prelungiri.

RESTUL GRUPELOR VOR FI DEZBATUTE MAINE