STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

luni, 14 februarie 2011

SPORTUL ROMANESC LA PAMANT! INCERCAND SA NE INECAM CAT MAI REPEDE! ARTICOL IMPRESIONANT!

Dupa cum bine stiti, Romania nu a excelat in fotbal in ultima perioada, reusind sa pierdem cu echipe impotriva carora, in trecut eram favorite fara drept de apel. Insa acest regres al "Romaneiei sportive" nu este doar in fotbal. Este in marea majoritate a sporturilor, inclusiv in cele in care in trecut eram printre cei mai buni daca nu chiar cei mai buni.
Acest fapt se datoreaza mai multor factori dar cel mai important si socant sunt bazele de juniori.
La CNOES(Centrul National Olimpic de Excelenta Sighisoara) mai multi tineri extrem de talentati se antreneaza zi de zi in conditii dificile, depunand mult efort, pentru a deveni viitori campioni. Toti fac parte din lotul larigit al Nationalei Romaniei de handbal de juniori. Insa v-ati gandit vreodata cum ar fi sa primesti un telefon care sa-ti distruga toata munca depusa pana atunci? In Romania se poate, asfel o parte dintre componentii lotului prezent la CNOES au fost anuntati ca vor fi dati afara de catre FRH(Federatia Romana de Handbal) fara nici un motiv.
CNOES
Nimic... asta ramane de facut pentru tinerii carora le va fi foarte dificil sa gaseasca alte locuri unde sa beneficieze de antrenori de calitate si de conditii decente de antrenament(tinand cont ca unii provin din familii modeste).

De aia se duce de rapa tot sportul romanesc, sus-pusii la federatile de fotbal, handball, baschet, etc. nefiind de acord sa acorde privilegii sportivilor talentati, ci doar celor care le sunt rude sau care ofera M.I.T.A.


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Romania surclasata de nationala de fotbal din Somalia trece pe ultimul loc in clasamentul FIFA alaturi de Papua Noua Guinee, Bahamas, Afganistan, Brunei

In urma amicalului pierdut cu Maldive, scor 2-0, Romania a coborat pe ultimul loc FIFA, alaturi de tari care acum 35 de ani erau undeva la 160 de locuri sub noi. Dupa meci Robert Basescu(fiul prim-ministrei Elena Basescu), Alexandru Dragomir(nepotul lui Mitica Dragomir, fost sef LPF) si Ionut Patriciu(fiul celui de-al doilea cel mai bogat roman, Dinu Patriciu) au refuzat sa discute cu presa.

Totusi avem si romani campioni

Totusi in varful ierarhiilor mondiale avem si romani:
  • Alexandru Iancu si Ionut Ionescu facand parte din nationala de fotbal a Spaniei(actuala campioana mondiala) dupa ce in romania au fost refuzati de doua cluburi din Liga I;
  • Vlad Iosif si Eduard Alexe fiind componenti ai nationalei Frantei la handbal(actuala campioana europeana) dupa ce in romania amandoi au fost dati afara de la un centru de pregatire important, fara a li se explica vreun motiv;
  • Andrei Neagu si el respins de campioana en-titre a Romaniei este capitan al nationalei Spaniei la baschet(locul doi in clasamentul pe natiuni)

Bastian Schweinsteiger

Continuam seria de postari despre jucatorii marcanti ai Campionatului Mondial din vara trecuta. Astazi protagonist este un alt component al nationalei germane care a incantat la CM, Bastian Schweinsteiger.
                  




                        


                   Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger.jpg
Date personale
Data naÅŸterii1 august 1984 (26 de ani)
Locul naÅŸteriiKolbermoor, Germania de Vest
ÃŽnălÅ£ime1,83 m
PoreclăBasti, Schweini
PostMijlocaÅŸ
Date despre club
Clubul actual Bayern München
Număr31
Cluburi de juniori
Până în 1992
1992–1998
1998–2002
FV Oberaudorf
TSV 1860 Rosenheim
600px Bianco e Blu a scacchi bordati di Rosso.png Bayern München
Cluburi de seniori
AniEchipăAp (Gol)*
2002–2004
2002–
600px Bianco e Blu a scacchi bordati di Rosso.png Bayern München II
600px Bianco e Blu a scacchi bordati di Rosso.png Bayern München
34 (2)
235 (24)
Naţionala
2004
2004–
Germania U-21
Flag of Germany.svg Germania
(2)
84 (21)
Ultima actualizare: 17 mai 2010
(NaÅ£ionala: 29 iunie 2010)


Background


Echipa de club


"Schweini" a debutat in fotbalul mare la Bayern Munchen, club care l-a depistat inca de mic ca fiind un mare talent al fotbalului german. El si-a uimit antrenorii prin capacitatea lui de adaptare-poate juca orice post in linia de mijloc si chiar in spatele varfului-dar si prin talentul sau si munca depusa. 
Un amanunt interesant este acela ca Schweinsteiger era in copilarie si un schior foarte talentat. A fost nevoit sa aleaga intre fotbal si ski si iata ca a facut alegerea corecta. In perioada adolescentei era cunoscut printre colegi ca fiind un rebel in ceea ce priveste viata extra-sportiva, insa in timp s-a maturizat iar acum este recunoscut pentru disciplina aratata in teren si in afara lui. 
Debutul sau pentru Bayern a fost unul fericit. Ottmar Hittzfeld l-a introdus in teren in ultimile minute ale partidei dintre Bayern si Lens in Uefa Champions League din noiembrie 2002. A avut un impact imediat asupra jocului, reusind sa creeze un gol. 
De atunci a reusit sa stranga in Bundesliga 238 de meciuri, 24 de goluri si 50 de assisturi, iar in Champions League 52 de meciuri, 7 goluri si 9 assisturi.


Schweinsteiger evoluand pentru Bayern in UCL

 Echipa nationala


A debutat pentru nationala Germaniei in 2004 intr-un meci amical impotriva Ungariei. De atunci a strans 97 de selectii in care a inscris 25 de goluri si a reusit 37 de assisturi. 
A atins apogeul carierei la echipa nationala in timpul Mondialului din Africa de Sud unde a jucat 7 meciuri, reusind 4 assisturi, cifre ideale pentru un mijlocas. Dupa turneul final a fost numit in "Cel mai bun 11" al Cupei Mondiale, fiind una dintre revelatiile turneului. Multe echipe s-au interesat de serviciile lui dupa CM, printre care Real Madrid si Manchester United, insa mijlocasul si-a prelungit de curand intelegerea cu Bayern pana in 2016. 


Schweinsteiger la Cupa Mondiala din Africa de Sud 2010



Stilul de joc


Schweinsteiger a jucat o buna parte a carierei in banda, fiind un jucator cu viteza si dribling, insa de in ultimele 2 sezoane s-a reprofilat, devenind unul dintre cei mai bine cotati mijlocasi centrali ai momentului. Ii place sa iasa cu mingea din aparare si sa ofere pase ideale colegilor sau sa suteze puternic de la distanta, un adevarat "playmaker". Deasemnea este recunoscut pentru executiile sale foarte precise cand vine vorba de faze fixe. 




Premii 




Echipa de club: 
 Campionatul Germaniei in 2003, 2005, 2006, 2008, 2010
 Cupa Germaniei in 2003, 2005, 2006, 2008, 2010

Echipa nationala:
 Locul 3 la CM 2006 
 Locul 2 la CE 2008 
 Locul 3 la CM 2010


Individual: 
 Cel mai bun 11 CM 2010
 Premiul Silbernes Lorbeerblatt (cel mai bun sportiv din Germania): 2006, 2010 




Video






NU UITATI MAINE SERIA "VEDETELE MONDIALULUI" CONTINUA CU SHANE SMELZ