STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

joi, 16 februarie 2012

Uefa Champions League, faza optimilor


De marti a inceput cea mai puternica competitie fotbalistica de pe planeta, indiferent ca vorbim de nivel de club sau de nationala, iar jocul spectaculos imi poate sustine afirmatia. Iata rezultatele primelor patru "optimi":

BAYER LEVERKUSEN - FC BARCELONA 1-3 (Kadlec/ Alexis x2, Messi)
OLYMPIQUE LYON - APOEL NICOSIA 1-0 (Lazazette)
ZENIT ST.PETERSBURG - BENFICA LISABONA 3-2 (Shirokov x2, Semak/ Pereira, Cardozo)
MILAN - ARSENAL 4-0 (Robinho x2, Ibrahimovic pen., K.P.Boateng)


Castigatoarea en-titre si-a asigurat calificarea in proportie de 99% marcand 3 goluri in deplasare. Pot sa spun ca nu am vazut de foarte mult timp o echipa care sa cedeze atat de mult terenul, catalanii avand o posesie de 78% la pauza! Nemtii au format o aparare ca la handbal, aparandu-se cu 8 oamenii in fata mingii si cu Schurlle la mijlocul terenului. Plusul mare al lui Bayer a fost jocul la off-side foarte bun si profitand de forma slabuta a Barcei a rezistat aproape fara ocazie o repriza. Dupa gol au reusit sa revina prin golul fundasului Kadlec, insa aceste reusite i-au dezorganizat si pentru baietii lui Pep a fost misiune simpla.
Alexis Sanchez i-a terorizat pe germani
Derby-ul din optimi a asigurat o noua calificata aproape sigura, Milanul fiind superioara clar celor de la Arsenal. Strategia lui Allegri a fost simpla, i-a luat tare pe englezi cu un joc mult mai "creativ" decat ce au aratat in campionat de cateva etape. Robinho, Ibra, Boateng mult mai in form si Arsenal a fost scoasa din ultima competitie in care mai aveau sanse. Pentru rosso-neri de la 1-0 misiunea a fost simpla, ca de altfel pentru orice echipa italieneasca si contraatacurile au avut mai multa viteza. Zlatan s-a instalat ca un ghimpe intre Koscelniy si Vermaleen, i-a debusolat pe acestia si a reusit sa paseze decisiv de multe ori.

Lyon are o sansa mare dupa 1-0 acasa cu APOEL, iar pe Benfica ii vad cu prima sansa dupa jocul complet pe care nu l-a mai practicat de mult timp, chiar daca a pierdut. (foto: goal.com)

Ibrahimovic, agresiv, ca si coechipierii sai