STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

miercuri, 9 noiembrie 2011

Situatia grupelor din Europa League

Daca ieri a fost randul grupelor Ligii Campionilor, astazi a venit randul prezentarii situatie din fiecare grupa din cealalta competitie europeana, UEFA Europa League, unde sunt angrenate si trei echipe romanesti. Asadar, joia trecuta s-a jucat si etapa a 4-a a grupelor. Daca in Liga Campionilor, lucrurile sunt mai clare in privinta echipelor care vor merge mai departe, insa in Europa League lucrurile sunt putin mai complicate.


In Grupa A batalia pentru primele doua locuri care asigura calificarea in saisprezecimi se da in trei, fiindca Shamrock Rovers este scoasa din ecuatie, neavand niciun punct dupa primele 4 etape, iar diferenta de urmatoarele clasate este de 7 puncte. Echipa romanului Boloni i-a invins fara emotii pe irlandezii de la Shamrock, scor 3-1, in timp ce in derby-ul grupei dintre Rubin Kazan si Tottenham s-a terminat cu victoria gazdelor, 1-0. Vor urma doua etape grele, la finele carora se va stabili si echipele calificate. Greu de spus cine va merge mai departe, toate cele trei formatii au sanse egale. Timpul si rezultatelor vor decide care vor continua si la anul in Europa League.


In Grupa B lucrurile incep sa se clarifice cu Standard Liege si Hannover 96 aproape calificate. Standard a trecut fara probleme de formatia care i-a lasat in fata televizorului pe dinamovisti, Vorskla Poltava, scor 3-1. In timp ce in derbyul grupei, Hannover a invins, scor 2-1, in deplasare formatia FC Copenhaga, luand o optiune serioasa pentru calificare. Danezii nu au resuit sa repete evolutile si rezultatele excelente din sezonul trecut cand s-a calificat in optimile de finala ale Ligii Campionilor, fiind la un pas de a parasi competitile europene inca din faza grupelor. Este greu, dar nu imposibil ca danezii sa revina in aceste ultime doua etape si sa recupereze defictul de 4 puncte care-i desparte de ultimul loc calificabil. Parerea mea este ca se vor califica Standard si Hannover 96.


In Grupa C, din care face parte si Rapid Bucuresti, lucrurile sunt foarte clare, PSV si Legia Varsovia au obtinut biletele pentru fazele eliminatorii ale competitiei. Giulestenii au ratat orice sansa de a mai spera la calificare dupa ce a pierdut si in Polonia, 3-1 in fata Legiei. In celalat meci al grupei, PSV Eindhoven a smuls un punct in extremis, pe teren propriu in fata israelienilor de la Hapoel Tel-Aviv, scor 3-3. Astfel ca, ultimile doua etape se vor juca doar pentru palmares.


In Grupa D, din care face parte o alta echipa romaneasca, FC Vaslui, lucrurile sunt cam complicate. Daca Sporting Lisabona este cu un pas in saisprezecimi, in ciuda faptului ca au pierdut la Piatra Neamt, returul cu FC Vaslui, scor 1-0. Insa nu se poate spune acelasi lucru despre celelalte trei echipe. Lazio a invins tot cu 1-0 pe elevetienii de la Zurich, luptandu-se cu romanii pentru calificare. Situatia este foarte complicata. Trupa lui Hizo vor juca cu calificarea pe masa exact pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala A Romaniei, cand vor primi vizita "lazialilor". O victorie a moldovenilor le-ar asigura intr-o proprtie covarsitoare calificarea in fazele superioare ale competitiei. Sper si imi doresc ca FC Vaslui sa reuseasca calificarea! Succes!


In Grupa E, englezii de la Stoke City sunt aproape calificati, dupa victoria, 2-1 din deplasarea de la Tel-Aviv, fiind neinvinsa si este putin probabil ca englezii sa rateze calificarea in faza urmatoare a competitiei. Dueleul pentru ultimul loc care asigura calificarea se da, din nou, intre Besiktas si Dinamo Kiev (sezonul trecut cele doua formatii s-au intalnit in fazele eliminatorii ale competitiei, unde a avut castig de cauza ucrainienii). Turcii au reusit sa-i invinga pe "Inonu", scor 1-0 pe ucrainieni. Etapa viitoare ar putea decide si a doua echipa calificata, asa in cazul in care Besiktas castiga in Israel, iar Stoke City ii invinge pe ucrainieni. In acest caz, turcii ar avea 4 puncte peste Dinamo Kiev inaintea ultimei etape, ceea ce este sinonim cu calificarea.


Grupa F da o echipa ca si calificata, Athletic Bilbao, dupa ce ibericii au castigat in deplasarea de la Salzburg, scor 1-0, avand cu doua etape inainte de incheierea grupelor sase puncte peste adversara de joi. PSG au invins si ei, tot cu 1-0, formatia Slovan Bratislava, care nu mai are nicio sansa de calificare mai departe. Astfel ca, PSG se lupta cu austriecii de la Red Bull Salzburg pentru calificarea in fazele superioare, insa, parerea mea este ca "milionarii" de la PSG vor obtine biletele pentru saisprezecimile de finala, avand un avans de 3 puncte peste Salzburg, pe care/i intalneste etapa viitoare in Austria, iar in cazul unei victorii totul s-ar lamuri.


In Grupa G se cunoaste deja o echipa care este scoasa din cartile calificarii, Malmo FF, care a pierdut si ultimul meci, scor 3-1 cu Metalist Harkov, care este cu un pas in faza urmatoare a competitiei. In celalalt meci al grupei, Austria Viena a remizat cu acelasi scor ca si in urma cu doua etape, 2-2, impotriva olandezilor de la AZ Alkmaar. Batalia pentru ultimul loc ramas calificabil se da intre AZ si Austria Viena. Vor fi dueluri interesante in aceste ultime doua runde. Rezultatele si timpul vor decide echipa care va merge alaturi de ucrainienii de la Metalist in saisprezecimi.


La fel ca in grupa precedenta, Grupa H da o echipa deja eliminata, pe slovenii de la NK Maribor, care au fost spulberati, scor 5-1 de vicecampioana Europa League din sezonul Trecut, Braga. Birmingham si Club Brugge au dat-o la pace, 2-2, in celalalt meci al grupei. Trei echipe se lupta pentru cele doua locuri care asigura calificarea mai departe, avand 7 puncte fiecare. Se anunta 4 jocuri foarte interesante, iar NK Maribor ar putea dirija, coordona lupta pentru calificare.


Grupa I, una din cele mai grele grupe din acest sezon de Europa League, lucrurile sunt departe de a fi lamurite, nu mai putin de 3 echipe se lupta pentru ocuparea celor doua locuri care asigura calificarea in saisprezecimi. Celtic Glasgow, echipa ce i-a luat locul echipei FC Sion, echipa care a fost exclusa din competitie dupa ce nu a respectat o sanctiune dictata de forul suprem european, a invins pe teren propriu, scor 3-1 echipa franceza Rennes. In timp ce in derby-ul grupei, Atletico Madrid a surclasat formatia italiana, Udinese cu scorul de 4-0, luandu-si astfel revansa dupa infrangerea din Italia, 2-0, din urma cu doua etape.


Iata-ne ajunsi si la ultima grupa, Grupa J, in care este angrenata o echipa din Romania, Steaua Bucuresti (echipa mea de suflet). La Gelsenkirchen, Schlake 04 nu a reusit sa castige in fata cipriotilor de la AEK Larnaca, scor 0-0. Cel mai interesant meci al grupei s-a jucat la Bucuresti, pe "National Arena", unde Steaua a incercat sa spele rusinea infrangerii cu 5-0 in fata formatiei Maccabi Haifa, izbutind sa-i invinga intr-un meci spectaculos, cu 4-2. Mai mult, a obtinut victoria care-i pastreaza pe ros-albastrii in cartile calificarii in inferioritate numerica, dupa ce Florin Costea a fost eliminat dupa o ora de joc. Pentru formatia noastra urmeaza doua jocuri extrem de grele, din care este obligata sa obtina cel putin 4 puncte din dubla cu Schalke si AEK Larnaca. La fel ca FC Vaslui, Ziua Nationala a Romaniei poate insemna o dubla sarbatoare. Fiind stelist, imi doresc enorm sa mergem mai departe si cred in acest lucru. Jucatorii trebuie sa joace in ultimele doua meciuri cu aceiasi determinare, daruire si atitudine ca in meciul cu Maccabi. Haideti, baieti! Luptati! Faceti romanii fericiti!


In Grupa K, lucrurile sunt aproape lamurite, Twente si Fulham sunt aproape de a se califica in faza urmatoare a competitiei. Twente a invins, pe teren propriu, scor 3-2 formatia daneza OB Odense, iar Fulham a trecut fara probleme, tot in fata proprilor suporteri de Wisla Cracovia, scor 4-1.


In ultima grupa, Grupa L, lucrurile sunt deja lamurite. Anderlecht a obtinut a patra victorie consecutiva dupa ce a invins cu scorul de 3-0 formatia Sturm Graz, obtinand deja biletele pentru saisprezecimi. Acelasi lucru se poate spune si despre Lokomotiv Moscova, care a invins, in deplasare cu scorul de 3-1 formatia elena, AEK Atena. Surprinzator este faptul ca elenii nu au niciun punct in aceasta grupa. Asadar, ultimele patru meciuri ale grupei sunt doar pentru palmares si onoare.

Ramaneti pe www.ros-albastrii.tk pentru a citi cum stau lucrurile in cele mai importante campionate ale Europei.