STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

duminică, 4 decembrie 2011

S-au tras la sorti grupele EURO 2012!

Vineri, la "Palatul artelor" din Kiev a avut loc tragerea la sorti a grupelor Campionatului European de fotbal din anul 2012. La ceremonie a fost prezent si Mircea Sandu, ca delegat UEFA, dar si Alexandra Stan pentru a interpreta cateva melodii, pentru destinderea invitatiilor.

Iata cum arata grupele:


GRUPA A
-Polonia
-Rusia
-Grecia
-Cehia


GRUPA B
-Olanda
-Germania
-Danemarca
-Portugalia


GRUPA C
-Spania
-Italia
-Irlanda
-Croatia


GRUPA D
-Ucraina
-Suedia
-Franta
-Anglia
©Getty images

GRUPA A
Grupa A, este una extrem de surprinzatoare, pe care toti sperau sa nu o vada, inainte de tragerea la sorti. 4 echipe de nivele asemanatoare, insa acestea fiind extrem de scazute in comparatie cu restul echipelor prezente la acest European. Rusia pleaca ca favorita certa la casitgarea grupei, in timp ce favorita pentru locul 2 vad Grecia, care va avea o adversara foarte periculoasa: Cehia. Polonia nu are sanse reale la calificare.

GRUPA B
Grupa B, poate fi considerata grupa mortii la acest European. Olanda si Germania se intalnesc mai devreme decat ar fi vrut si finala dorita de multi la Mondialul din 2010, va fi jucata in Ucraina, pe 13 iunie, la Harkov. Bineinteles ca favorite pleaca a doua si a treia clasata la Mondialul din Africa de Sud, insa si Portugalia lui Cristiano Ronaldo, poate pune probleme. Danemarca pare parca lovita de ghinion, nimeni neacordandu-le vre-o sansa...

GRUPA C
Foarte interesanta este si Grupa C, care le pune fata in fata pe ultimele doua campioane mondiale. Acestea sunt favorite la califcarea in optimi, Spania fiind consacrata de stilul tiki-taka, iar Italia lui Cesare Prandelli fiind reconstruita din temelii si promitand multe. Croatia este si ea inclusa in ecuatia calificarii, in timp ce Irlanda poate pune probleme.

GRUPA D
Franta si Anglia au fost extrase in aceeiasi grupa, lucru foarte interesant, deoarece ultimul duel intre cele doua a fost disputat la finele lui 2010 si incheiat cu victoria Frantei, 2-1. Totusi Franta traverseaza o perioada grea si o vad batandu-se din greu cu Suedia pentru calificare. Anglia este favorita grupei, iar Ucraina este out-sider.

EUROPA LEAGUE - Continuare

Grupa E
Dupa incheierea etapei a cincea a fazei grupelor, in grupa E situatia este destul de clara. Stoke este califcata cu 11 puncte stranse pana acum, in timp ce Besiktas are cu 3 puncte mai mult, decat Dinamo Kiev, care are 6 puncte in 5 partide. Meciurile directe s-au incheiat 1-0, fiecare echipa adujudecandu-si meciul de pe teren propriu, insa Bjk are un golaveraj mai bun decat Dinamo cu 4 goluri. In ultima etapa, Maccabi Tel Aviv va face deplasarea la Kiev.
Quaresma celebreaza alaturi de coechipieri marcarea unui gol



Grupa F
In grupa F s-a inregistrat unul din cele mai neasteptate rezultate ale zilei de joi. Salzburg a reusit sa invinga scor 2-0 acasa pe PSG, egalandu-i pe parizieni la puncte si avand un rezultate directe favorabile. Astfel, Salzburg devine favorita la calificare, alaturi de castigatoarea grupei: Athletico, asta deoarece are si un meci usor in ultimul meci din grupa, cu codasa Slovan Bratislava.
Mathieu Bodmer(PSG) si Leonardo(Salzburg) au putrat un duel crancen tot meciul


Grupa G
Metalist Harkov a prestat unul din cele mai bune jocuri ale acestei editii a Europa League si a reusit sa castige grupa, cu o etapa inainte de final. Pentru al doilea loc care duce in primavara europeana, se bat olandezii de la AZ cu 7 puncte si Austria Viena cu 5 puncte.
Marko Devic(Dreapta) si Fininho(Stanga) sunt noile senzatii ale campionatului Ucraniei



Grupa H
Situatia grupei H este una extrem de interesanta. Inainte de ultima etapa, 3 echipe au sanse la calificare si nici una nu este sigura de accederea in primavara europeana. Asta deoarece Birmingham are 7 puncte, cu 3 mai putin decat Brugges si Braga si va avea un meci considerat usor in ultima etapa, importriva lui Maribor. In cazul unei victorii in Anglia si a unei victorii a lui Braga, in fata lui Brugges, Birmingham si lustinienii merg mai departe. In cazul altor rezultate, echipele calificate sunt Braga si Brugges.
Hugo Viana a marcat golul victoriei pentru Braga, impotriva lui Birmingham


Grupa I
In sfarsit s-a decis prima echipa califcata si in grupa I. Primii castigatori din istorie ai Europa League, Atletico, s-au asigurat de calificare dupa victoria 0-1 din Scotia, impotriva lui Celtic, in timp ce Rennes si Udinese au remizat alb in Franta. Pentru locul 2 se bat Udine si Celtic, care vor avea meci direct in ultima etapa.
Ultimele transferuri ale lui Atletico: Diego(stanga) si Arda Turan(dreapta) celebrand marcarea golului celui din urma



Grupa K
Fosta adversara a Stelei, din Europa League: Twente s-a calificat in primavara europeana. Acestia au invins-o pe Fulham acasa 1-0 in ultimul meci, in timp ce polonezii de la Wisla au castigat cu 1-2, in Danemarca, impotrvia lui OB. Fulham are nevoie ca Wisla sa nu o invinga pe Twente pentru a se califica mai departe. Totusi in cazul unei victorii a polonezilor, englezii vor fi nevoiti sa castige impotriva lui OB.
Luuk de Jong(Twente) castiga un duel aerian



Grupa L
Grupa cea mai dezechilibrata a acestei editii a Europa League, si-a decis deja castigatoarele. Anderlect si Lokomotiv Moscova se vor duela pentru primul loc in ultima etapa in timp ce pentru pozitia a treia vor juca Sturm Gratz si AEK Atena.
Gillet(Anderlecht,stanga) si Georgeas(AEK,dreapta) poarta un duel pentru castigarea balonului


Grupa D
Grupa Vasluiului este una cat se poate de interesanta. Zurich si-a pierdut orice sansa la calificare, dupa infrangerea 2-0 impotriva lui Sporting, in timp ce Vasluiul a ratat sansa de a se califica in saisprezecimile Europa League, ratand la mustata o victorie cu Lazio in Moldova. Totusi echipa lui Adrian Porumboiu poate accede in faza urmatoare, si daca nu va mai obtine un nou punct in partida din Elvetia, cu Zurich, asta deoarece sta mai bine decat Lazio la meciurile directe. Totusi Lazio are toate motivele sa creada in calificare, deoarece va disputa ultima partida acasa si Sporting isi poate menaja jucatorii, fiind la diferenta mare de puncte de a doua clasata.
Senad Lulic(Lazio) incearca sa treaca de Vasile Buhaescu(Vaslui)



Grupa J
In grupa Stelei, Schalke este singura sigura de calificare, dupa victoria 2-1 de pe Ventpilis Arena impotriva Stelei. AEK Larnaka a produs cea mai mare surpriza, castigand 2-1 acasa cu Maccabi, si dand Stelei o sansa majora la calificare. Totusi ultimele 3 clasate in prezent au sanse la locul 2. Solutia castigatoare pentru ros-albastrii este o victorie pe National Arena, si meci castigat al lui Schalke in Israel, impotriva lui Maccabi.
Raul Rusescu a marcat cu o finalizare frumoasa in poarta lui Schalke
sursa foto: uefa.com