sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Manchester out, Liverpool in

goal.com

Dupa "Clasico"-ul Spaniei, l-am putut urmari si pe cel englez: Liverpool-Manchester. Partida a avut loc in FA Cup intr-o faza nu atat de avansata, 16-imile de finala ale competitiei. Forma slaba a "cormoranilor" se accentua din ce in ce mai tare, dupa meciul cu Bolton din campionat, unde au fost dominati autoritar. Sigura licarire de speranta a venit din meciul de miercuri disputat impotriva celor de la Man.City, terminat la egalitate. Nici baietii lui Ferguson nu au rupt gura targului anul acesta, iesind din ambele cupe si din Liga Campionilor. Sansa gazdelor a fost inspiratia lui Dalglish si accidentarile celor mai importanti "diavoli", Rooney si Nani. Asezarile celor doua mari rivale au fost foarte interesante, si greu de nimerit de pe foaie, pana nu ii vezi asezati pe teren. Primul dubiu l-a constituir linia de aparare a lui Sir Kenny Dalglish, aparent foramata din 5 oameni: Jose Enrique, Skrtel, Agger, Carragher si Kelly. Multi au presupus ca Jose va juca mijlocas stanga, sau Martin Kelly pe dreapta, un posibil 5-4-1... Adevarul a fost pe undeva pe la mijloc, ecuatiile simplificandu-se cand am vazut ca Jamie Carragher evolueaza inchizator si Caroll va fi unic varf. Antrenorul lui Liverpool a realizat ca nu poate opri sarjele laterale ale lui Valencia, Giggs sau Evra asa ca betonat centrul cu Jamie, mai degraba libero. Astfel posesia lui Manchester a  fost sterila, iar gazdele s-au concentrat pe contraatacurile initiate de Gerrard, in prima repriza. Din pacate Maxi a prins o zi slaba si Downing este un jucator mult prea liniar. 1-1 la pauza a fost un scor corect cu ce s-a jucat.
In schema prezentata vedem perechile de marcaj foarte bine realizate de oaspeti, insa Liverpool a surprins prin cei doi din fata portrului, Caroll si Kelly, care l-au blocat pe DeGea sa iasa. Dupa aceea se vede de ce Evans nu este titular de drept, neprotejandu-l pe portar, iar Agger se desprinde foarte bine de langa Carrick printr-o plecare spre coltul scurt falsa (se vede si in captura, a treia pereche de la stanga la dreapa) si o schibare de directie brusca: 1-0!

Partea a doua a adus un fotbal mai putin spectaculos, cu Liverpool atacand mai mult si cu "diavoli" modesti pe contraatac. Schimbarile din joc s-au cauzat schibarilor dintre jucatori, iar scorul aratat 2-1 la final dupa golul lui Kuyt din minutul 88, faza analizata mai jos.(click pe imagini pentru a le mari)
Echipele de start(zonalmarkink.com)
Reina degajeaza pentru Caroll, care isi arata calitatiile de pivot si ii ia fata lui Evans. Greseala elevilor lui Alex Ferguson este ca si-au pierdut concentrare, fapt cauzat de monotonia in care intrase meciul, si nu au "strans", cum se procedeaza la out-uri de poarta, de obicei, lasand axul central descoperit. Astfel atacoantul lui Liverpool are 2 posibilitati de deviere: pentru Bellamy(stanga) si pentru Kuyt(dreapta) scapati de marcajele lui Rafael si Evra.

1 comentarii:

Bravo Liverpool ;)