STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

luni, 14 noiembrie 2011

Festival de goluri in campionatele din Europa

In ultima etapa din cele mai importante campionate ale "Batranului Continent" s-a inregistrat un festival de goluri pe stadioanele Europei. S-au dispuat o multime de meciuri interesante din Romania pana in Italia si din Germania pana in Anglia.


Spania
In Primera Division, "galacticii" si "extraterestrii" isi continua traditionala lupta pentru suprematia in peninsula. Daca in ultimele sezoane, Barcelona si-a surclasat marea rivala, castigand ultimele doua editii de campionat, insa lucrurile s-au schimbat in actuala editie de campionat, unde vicecampionii Spaniei s-au instalat pe prima pozitie in urma cu cateva cuvinte si isi continua excelent drumul spre mult ravnitul titlul. "Galacticii" au facut spectacol, in ultimul meci din Spania, umilind Osasuna cu scorul de 7-1. In schimb, catalanii nu au reusit sa treaca in "tara bascilor" de Athletic Bilbao, terminand doar la egalitate, 2-2. Nici celelate echipe mari ale Spaniei nu au reusit sa se impuna, cu exceptia Valenciei, care a castigat in deplasarea de la Levante. Villarreal, surpriza neplacuta a acestui an, a dezamagit din nou, facand doar 0-0 cu Espanyol, continandu-si perioada proasta din ultimul timp.

In campionatul spaniol, lucrurile sunt cat se poate de clare, batalia pentru titlu se da intre "colosii" Real Madrid si Barcelona, lupta ce dureaza de cativa ani incoace. Mourinho a schimbat total fata albilor in acest sezon, practicand un fotbal spectaculos, in timp ce in tabara balu-grana, lucrurile nu mai sunt la fel de roz ca inainte. Numeroasele accidentari, oboseala si lipsa concentrarii poate si-a spus cuvantul pana acum. In mai putin de o luna, Spania ne ofera duelul gigantilor: El Clasico, meci care ar putea decide intr-o mare parte castigatoarea campionatului.


Italia
Campionatul italian a oferit microbistilor un inceput de sezon surprinzator. Italia are un lider surpriza, Udinese, care a invins, scor 2-1 pe Siena. Nici fortele Italiei nu au stat cu mainile in san, castigand in ultima etapa. Adversarasara Vasluilului din Europa League, Lazio Roma a invins cu 1-0 pe Parma, Milan a zdrobit Catania cu 4-0, iar AS Roma a invins in deplasare cu 2-0 pe nou-promovata Novara. Daca in fruntea clasamentului, avem parte de o mare surpriza, Udinese, nici la polul opus nu ducem lipsa de surprize. Campioana Europei de acum doua sezoane, Inter Milano este de nerecunoscut, aflandu-se pe prima pozitie deasupra echipelor retrogradabile. Nu stiu daca formatia la care activeaza si romanul Torje va reusi sa-si mentina pozitia pana la final avand in vedere ca Lazio, Milan, Juventus, Napoli, Roma si cine stie, poate chiar Inter vin din urma. Ca in ultimii ani, Italia ne ofera o lupta crancena pentru "La Scudetto".


Anglia
Ultimele sezoane, campionatul englez ne-a dat o lupta intre Chelsea si Manchester United, impartind intre ele trofeul suprem. Insa, de aceasta data, pe langa echipele obisnuite an de an cu lupta pentru titlu, Anglia ne-a mai dat un nume care se pare ca va fi o contracandidata serioasa pentru titlu, Manchester City, dar si o echipa surprinzatoare, Newcastle United. Arsenal da senzatia ca isi revine dupa inceput slab de campionat, invingand, scor 3-0 pe West Bromvich Albion. Favoritele la titlu au castigat si ele fara prea mari emotii. City, a invins, greu, scor 3-2 pe QPR in deplasare, in timp de rivala de-o viata, United a castigat cu 1-0 in fata lui Sunderland, iar Chelsea a trecut cu acelasi scor ca si United de Blackburn. Tottenham a invins si ea, cu 3-1 pe Fulham. Liverpool n-a reusit decat un egal pe Anfield cu Swansea. Eu vad o lupta pentru titlu dusa intre fortele orasului Manchester, United si City. Cu toate ca seicii de la City au un avans de 5 puncte de marea rivala, United, dar nici Chelsea nu predau armele prea usor. Cred ca vom avea parte de o lupta foarte interesanta.


Franta
Dupa o lunga perioada in care Olympique Lyon a dominat categoric campionatul francez, acum, situatia s-a schimbat. Lille a cucerit titlul de campioana anul trecut, iar acum o alta echipa surprinzatoare s-ar putea incorona campioana, PSG. Din echipele cu pretentii, doar Marseille a reusit sa castige in ultima etapa, 2-0 cu Nice, in timp ce Lyon a cedat pe terenul celor de la Sochaux cu 2-1. Ultima etapa din Franta ne-a adus si un derby intre Bordeaux si PSG, incheiat la egalitate, 1-1. Nici Lille, campioana en-titre nu a reusit sa castige in fata celor de la Evian. Nici surprinzatoarea Montpellier nu a izbutit sa castige, facand doar un egal, 1-1 in deplasarea de la Saint Etienne.


Germania
Dupa un sezon nu tocmai reusit facut de Bayern Munchen, bavarezii au inceput sezonul in forta, instalandu-se inca din start pe prima pozitie. In ultima etapa din Bundesliga, Bayern a trcut cu greu de o nou-promovata, Augsburg cu scorul de 2-1. Campioana en-titre, Borussia Dortmund, dupa un start ezitant de sezon, campionii au turat motoarele si a reinytrat in lupta pentru titlu, dupa ce a castigat pe propriul teren cu 5-1 in fata celor de la Wolfsburg. Werder Bremen, o echipa ce in ultimele sezoane a avut de suferit, acum insa au reintrat in mana si sunt aproape de lider, dupa ce a invins cu 3-2, pe teren propriu formatia FC Koln. Adversara Stelei din grupa J a Europa League, Schlake 04 nu a izbutit sa castige pe terenul celor de la Hannover 96. VFB Stuttgart a pierdut surprinzator la Mainz. Surpriza acestui inceput de sezon, Borussia M-gladback a invins in deplasare cu 2-1 pe Hertha Berlin, o nou-promovata.


Olanda
Asa cum ne-a obisnuit, campionatul olandez ne incanta in fiecare etapa cu o multime de goluri. Nici ultima etapa nu a facut exceptie de la aceasta r
egula. Campioana en-titre, Ajax a pierdut intr-un meci de-a dreptul nebun, cu 6-4 in deplasarea de la Utrecht, echipa fundasului roman, Mihai Nesu, care a fost prezent in tribunele stadionului dupa accidentul care cel mai probabil il va face sa se retraga din activitate. Acest rezultat confirma forma proasta prin care trece Ajax in ultima perioada, iesind practic din lupta pentru titlu dupa ce se afla la 11 puncte in spatele liderului AZ Alkmaar, care a invins cu 3-0 pe ADO Den Haag. Twente a trecut fara probleme de De Graafschap, iar PSV, adversara Rapidului in Europa League a invins fara emotii cu 4-1 pe Heracles Almelo. Cum Ajax Amsterdam a iesit din lupta pentru titlu, batalia pentru trofeul suprem se va da, dupa parerea mea, in trei, intre AZ, care porneste ca favorita avand nu mai putin de 6 puncte in fata rivalelor PSV si Twente.


Portugalia
Ultima etapa din Portugalia a produs doua mari surprize, Porto, detinatoarea titlului nu a reusit sa invinga in deplasarea de la Olhanense, 0-0, nici Benfica nu a reusit sa profite de pasul gresit al rivalei, facand si ea doar egal, tot in deplasare, 1-1 cu Sporting Braga. Singura formatie care a profitat de pasi gresiti facuti de cele doua forte ale Portugaliei a fost Sporting Lisabona, care s-a apropiat la un singur punct in spatele marilor rivale, dupa ce a castigat pe "Jose Alvalade" cu 3-1 impotriva Leiriei. Daca in anii precedenti, lupta pentru titlu in Portugalia se dadea doar intre FC Porto si Benfica, acum insa, Sporting Lisabona este mai hotarata ca niciodata sa castige titlul in Portugalia dupa o seceta de aproape 10. Zece ani in care suporterii verzilor au trait momente grele. Va fi o lupta interesanta, care se va da, cu siguranta pana in ultimele etape.


Romania
In ultima etapa din Liga 1, campionat in care predomina coruptia, aranjamentele, in care spectacolul fotbalistic a fost dat uitari. Asadar, Dinamo continua sa conduca in clasament, fiind ca aproape campioana de toamna, dupa victoria obtinuta in "Gruia", 3-2, in fata celor de la CFR. Rapid a trecut cu 2-0 de FCM Targu Mures, iar U. Cluj a invins cu 4-2 pe Sportul Studentesc. FC Vaslui a remizat la Medias, 1-1 cu Gaz Metan. Fiind un suporter infocat al Stelei, ultimiele cuvinte le dedicat formatiei ros-albastre. Dupa episodul neferict de la Ploiesti (probabil stiti cu totii ce s-a intampla si nu are rost sa intru in detalii), stelistii au reusit sa lege trei victorii consecutive, ultima obtinuta cu cateva emotii, pe "National Arena", 2-1 in fata nou-promovatei, Concordia Chiajna. Cu toate acestea, pe ros-albastrii ii asteapta o perioada extrem de dificila, atat in Europa League, cat si in campionat, unde-i asteapta marele derby cu Dinamo de la inceputul lunii viitoare, mai ales din cauza numeroaselor indisponibilitati cu care se confrunta Ilie Stan.

Rusia
Campionatul Rusiei s-a incheiat, cu Zenit pe prima pozitie, insa inca nu este campioana Rusiei, fiindca in Rusia se desfasoara un play-off pentru stabilirea campionei si un play-out, pentru stabilirea echipelor care vor retrograda.

Turcia
Dupa un sezon umbrit de scandalurile meciurilor trecute, campionatul s-a reluat cu o mica intarziere. Dupa un sezon dezastros, Galatasaray si-a revenit si se lupta din nou pentru titlu in Turcia. Nicio formatie cu pretentii nu a izbutit sa se impuna in ultima etapa, Fenerbahce si Besiktas s-au recunoscut invinse, in timp ce Galatasaray a reusit sa scota un punct in meciul cu Mersin.

Ucraina
In fine, ultimul campionat despre care voi spune cateva cuvinte este cel al Ucrainei. Atat Dinamo Kiev, cat si Sahtior Donetk au reusit sa castige in ultima etapa din Ucraina. Dinamo Kiev i-a invins in deplasare pe Metalist Harkov, scor 2-1, in timp ce Sahtior a castigat, tot in deplasare, scor 2-0 in fata celor de la Obolon Kiev. Si de aceasta data, lupta pentru suprematia in Ucraina se da intre Dinamo Kiev si Sahtior. Lupta ce se va da pana in ultima etapa.

Ramaneti in continuare pe ros-albastrii.tk pentru a citi cele mai noi stiri din fotbalul international.