STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

miercuri, 15 februarie 2012

Preview: Steaua - Twente

De numirea în funcţie a lui Steve McClaren se leagă speranţele olandezilor(foto: gsp.ro)
Mâine de la ora 20:05, echipa noastră: Steaua Bucureşti dispută manşa tur a meciului din şaisprezecimile UEFA Europa League, împotriva olandezilor de la Twente Enschede. Arena Naţională din Bucureşti va fi arhiplină în ciuda gerului teribil care se anunţă, iar o coregrafie a membrilor "Peluza Nord" va completa cele 90 de minute de show total de pe teren.
Partida ce va fi oficiată de englezul Mark Clattenburg care nu are un trecut tocmai frumos, deoarece a fost surprins într-o poză în tricoul lui Manchester United, lucru care i-a enervat de moarte pe fanii lui Liverpool şi care i-a făcut să faca o petiţie pentru ca el să nu mai fie delegat niciodată la meciurile lui Liverpool. Totuşi Clattenburg a oferit arbitraje de calitate la nivelul Cupelor Europene.
Steaua are cifre relativ bune împotriva echipelor olandeze în meciurile din trecut cu echipele olandeze: 3V 4E 4Î(acasa 2V 1E 2Î), întalnind în sezonul de Cupa UEFA 05/06 Heerenveen şi câştigând la general 3-2. Twente are 1V 3E 0Î împotriva echipelor româneşti, jucând cu Vaslui anul acesta în preliminariile UEFA Champions League. Twente se află a patra oară consecutiv în şaisprezecimile Europa League. Au pierdut la penalty-uri in 08/09 cu Marseille, au fost învinşi şi de Werder Bremen sezonul următor, dar apoi au trecut de Rubin Kazan. Steaua a jucat ultima dată în şaisprezecimile Europa League pe vremea când competiţia se numea încă Cupa UEFA, în 06/07, cu Sevilla.
Un alt detaliu interesant este că Steaua a primit mai multe cartonaşe roşii decât orice altă echipa în grupele Europa League; patru la numar.
Cu siguranţă Twente e favorită la casele de pariuri dar şi majoritatea oamenilor de fotbal din ţară dar şi din străinătate o consideră deja câştigătoare. Totuşi McClaren s-a declarat înfricoşat de "al 12-lea jucător al lui Steaua: tribunele pline" şi astăzi la conferinţa oficială de presă a spus că mâine se va apăra. Totuşi aceasta este o strategie draconică a englezului care ne-a făcut zile negre la semifinala UEFA din 2006, pentru a se răzbuna faţă de Stan, care a încercat să îl inducă în eroare la meciurile de pregătire din iarnă, folosind la fiecare meci altă formulă? Numai înlocuitorul lui Co Adriaanse ştie răspunsul.
Nu vreau sa ma hazardez să dau un pronostic clar, dar mizez pe victoria Stelei, morarul bun şi susţinerea a 55.000 de oameni fiind clar mai valoroase decât vedeta Lukk De Jong.
Tanase şi Nikolic au dat unele din cele mai importante goluri în grupe(foto: agentia.org)

Iată aici două formaţii probabile pentru partida de maine:
STEAUA: Tătăruşanu - Dănănae, Chiricheş, Geraldo, Latovlevici - Rusescu, Prepeliţă, Brandan, Tănase - Nikolic, Tatu
TWENTE: Mihailov - Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli - W. Janssen, Brama, Fer - Chadli, De Jong, O. John

Naa, a fost greu dar impreuna cu fanii am reusit

Cam asta este ceea ce ar fi declarat la finalul unui meci câştigat cu multă trudă un fotbalist român oarecare. Ne folosem şi noi de acest clişeu considerat de mulţi oribil şi vă anunţăm că ne-am îndeplinit obiectivul: clasarea pe podium la concursul "Blogul de sport al anului 2011" organizat de gsp.ro.
Locul bun ocupat este rezultatul unei munci colective: redacÅ£ie -  cititori, care ne-au oferit cele 2066 de voturi primite. ÃŽn continuare decizia "care este cel mai bun blog de sport din 2011" le va aparÅ£ine doar redactorilor GSP, care nu ÅŸtim sigur în funcÅ£ie de ce, vor alege elita blogosferei sportive româneÅŸti.
Sperăm ca decizia să fie una obiectivă.

Mulţumim,
Redacţia