sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Nebunia: România

Băieţii au avut de ce se bucura după gol
România a încheiat cu victorie meciul Tukmenistan, rezultatul final fiind 4-0 în favoarea tricolorilor. Piţi a început jocul cu formula: Tătăruşanu-Papp, Chiricheş, Găman, Grecu - Chipciu, Pintilii, Neagu, Tănase - Goga, M.Niculae, care a reuşit să intre la cabine cu avantaj de un gol. Meciul a început cu un pressing agresiv al românilor care a dus în cele din urmă la marcarea primului gol, de către Marius Niculae. Reuşita a venit în urma unei faze care a plecat de la stelistul Chipciu, care a pasat la jucătorul Oţelului Galaţi: Neagu. Acesta a centrat pe jos până la "Săgeata" care a reuşit să tragă la poartă dintre trei adversari, şutul acestuia aproape atingând păianjănul portii turkmene. După gol, turkmenii au început să prindă curaj, aceştia facându-i pe români să se apere cu aproape toată echipa în propria jumătate poziţional. România a început din nou să preseze în minutul 6, când pressingul agresiv a devenit avansat, tricolorii nemaiatacând cu aceeaşi "răutate".
Elevii lui Piţurcă au preferat să poarte acţiunile ofensive pe benzi; în minutul 20, dominaţia României se instaurase din nou insistent. În minutul 21, Tănase le-a dat motive steliştilor prezenţi la meci să fie îngrijoraţi. Acesta a fost faultat, şi a stat la pământ câteva secunde, însă şi-a revenit. Defensiva turkmenă s-a apărat bine şi în finalul primei reprize, aceştia ţinându-i pe elevii lui Piţurcă foarte strâns, dându-le doar soluţia pasei înapoi.
Intonarea imnului naţional l-a făcut pe Piţi să-şi aducă aminte de vremurile bune
Un alt detaliu observat a fost că toate loviturile libere, executate fie de Tănase, fie de Chipciu, îl aveau ca destinatar pe Paul Papp. Cred că înainte de meci, Piţi le-a interzis jucătorilor să traga la poartă din afara careului(posibil lucru permis doar lui Goga si lui Niculae), deoarece românii au evitat şuturile la poartă.
Per total jocul practicat de România în prima repriză a fost unul de posesie, însă cu multe pase înapoi, datorită jocului agresiv al turkmenilor.
Repriza a doua a început la fel ca şi prima, cu un gol pentru România, marcat de Cristi Tănase, cu un şut din interiorul careului advers. Imediat după golul lui Tănase, Piţi a făcut primele înlocuiri. În teren au fost introduşi Bourceanu, Marinescu şi Roman. În minutul 51, o pasă ce trebuia să fie pentru Niculae, a ajuns la Tănase, acesta marcând din nou şi reuşind o dublă. Apoi jocul a fost oarecum asemănator cu cel din prima repriză, România dominând situaţia din teren. În minutul 69, Florin Gardoş a fost introdus în locul lui Pintilii. Apoi cu 10 minute înainte de final a avut loc momentul pentru care m-am uitat la meci. Bumba, Targ-Mureşeanul în vârstă de 18 ani a fost introdus pentru prima dată pe teren pentru naţionala mare a României. El l-a înlocuit pe Tănase. Mai târziu a intrat şi Dragoş Grigore, în locul lui Găman.
Niculae a fost unul din oamenii cheie în această seară
Totuşi scorul n-a rămas acelaşi deoarece în minutul 90, Marius Niculae a fost faultat de poratrul turkmen în careul adversarilor noştri, iar tot "Săgeata" a reuşit dubla.
Meciul s-a încheiat 4-0, rezultat bun pentru reprezentativa noastră, însa din păcate, meciul nefiind recunoscut ca amical oficial oficial de FIFA, nu ne-a adus puncte pentru clasamentul inter-naţiuni. Însă meciul a fost unul foarte important, Goga, Grecu, Neagu şi Bumba facându-şi debuturile, iar moralul lor fiind ridicat de această victorie care este mai importantă în anumite privinţe, decât alţii şi-ar imagina.
Foto: www.gsp.ro

2 comentarii:

f. mult mi-o placut niculae

bravo tanase !!! ;)