STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

vineri, 3 februarie 2012

Geniul lui Unai

Unai Emery.JPG
Un antrenor atat de simplu... doar dupa aspect (foto: Wikipedia)

Intr-o liga spaniola invadata de vedete, de nume, de bani, un antrenor venind de la Almeria in anul 2008 la Valencia avea sa faca din aceasta cea mai puternica echipa dintre "pamanteni", in Primera. Misiunea lui a fost grea pierzand numai putin de 5 campioni mondali sau europeni: David Villa, Juan Mata, David Silva, Raul Albiol si Marchena. La acest fapt extrem de spectaculos si de interesant, se adauga problemele financiare prin care a trecut echipa acum 8 luni cand nu au mai platit sariile jucatorilor timp de 4 luni! Mai merita precizat ca echipe precum Atletico sau Malaga au aruncat cu milioane, iar ei au pierdut tot ce aveau mai de pret. Acum, insa nu se simte lipsa acestora, alti jucatori tineri si low-cost lundu-le locul. Miercuri au intalnit-o pe Barcelona in Copa del Rey si au aplicat un plan tactic perfect. Cu un pressing extrem de avansat au reusit sa o stapaneasca pe echipa lui Guardiola, avand o posesie de 40%. Cu Jordi Alba, Banega, Mathieu si Jonas in mare forma au facut o prima repriza egala si pe tabela si ca joc cu cea a catalanilor.
Jonas Gonçalves Oliveira.jpg
Jonas a ajuns la "nationala" de la Valencia

Apropo de barcelonezi, ma tot gandeam de ce nu mai arata in toate jocurile ce arata sezonul trecut. Oare nu mai exista pofta de trofee? Nu se poate, sunt castigatori de CM, de Champions League, sunt platiti cu milioane de euro, nu exista asa ceva la nivelul lor. A fost descoperit vreun "antidot"? Nu, decat poate 50% din el. Asa ca singura explicatie viabila exte oboseala acumulata, pentru ca jocul Barcelonei  implica un efort enorm. Cu toate aceste, tot Barca e mare favorita la calificarea in finala, unde cel mai probabil o va intalni pe Bilbao. Mai jos este analiza grafica golului lui Jonas.(click pentru zoom)
Puyol este initial depasit usor de pasa lui Alba, dar dupa se pozitioneaza perfect la centrarea lui Jeremy Mathieu, blocand spatiul prin care mingea poate ajunge la Jonas. Ghinionul face sa alunece, iar mingea ajunge la brazilian care finalizeaza in vinclu. Contraatacul venit dupa o recuperare venita la mijlocul terenului a fost indelug exersat de maestrul Unai Emery, i-ar roadele s-au vazut.

Prima infrangere pentru Steaua in cantonamentul din Antalya

Echpa antrenata de Ilie Stan a pierdut primul amical din acest cantonament din Antalya, scor 2-3, impotriva echpei din prima liga ceha, Mlada Boleslav, fosta adversara a Rapidului din grupele Cupei Uefa in sezonul 2005/2006.
Evolutia echipei nu a fost una prea stralucita, Steaua reusind doar sa raspunda la golurile cehilor doar prin egalarile lui Nikolic si Machado.
Urmatorul meci pentru echipa lui Ilie Stan este duminica, 5 februarie, in compania echipei antrenate de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar

foto:gsp.ro