STEAUA BUCUREÅžTI

Află cele mai noi ştiri despre Steaua Bucureşti

FOTBAL INTERNAÅ¢IONAL

Ţine-te la curent cu rezultate şi clasamente din campionatele europene şi competiţiile inter-cluburi

PREMIER LEAGUE

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul englez

1.BUNDESLIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din primul eÅŸalon german

LA LIGA

Åžtiri ÅŸi rezultate din campionatul spaniol

luni, 1 august 2011

Spania, noua campioană europeană U19!

În urmă cu câteva minute s-a terminat finala dintre Cehia şi Spania, pe care ibericii au câştigat-o cu scorul de 3-2. Meciul a fost fabulos. Cehii au condus de două ori, spaniolii au egalat de fiecare dată, iar în prelungiri, când era mai important, Spania a intrat pentru prima oară în avantaj, unul păstrat până la finalul meciului.
Deocamdată cam atât, vom reveni mâine cu mai multe informaţii despre finală, o analiză a întregului turneu final şi multe alte surprize. Vă urăm noapte bună!

11 poze de colectie cu nationala U19

Deoarece astazi se incheie Campionatul European U19, ros-albastrii.tk va ofera o colectie de 11 poze memorabile de dinaintea turneului final, cu generatia care mai are inca multe de aratat.












Amical de lux: Manchester United - Barcelona 2-1

Amicalul verii până acum s-a disputat în SUA, unde ambele formaţii se află în cantonament. Meciul a strâns pe stadionul din Landover, Maryland 82.000 de oameni, lucru impresionant, care arată încă odată cât de iubite sunt aceste două echipe fabuloase pe întreg globul.
Scorul contează mai puţin (dar tot contează, spuse orgoliul meu de fan al lui United). Aşadar, vă las să vedeţi un amplu rezumat al reeditării finalei UCL din sezonul trecut:

Azi e ziua marii finale!

Astazi de la ora 20:00, se va desfasura finala Turneului Final al Campionatului European U19 din Romania. Favorita certa, selectionata Spaniei va infrunta nationala U19 a Cehiei.
Cehia a ajuns in finala dupa victoria din semifinale cu Serbia, scor 4-2 dupa ce finalistii au condus 3-0, iar Spania a facut tiki-taka cu Irlanda, invingand fara probleme 5-0.
Meciul de azi se anunta unul extrem de disputat, in care defensiva de fier a Cehiei trebuie sa respinga atacul naucitor al Spaniei. De urmarit vor fi fundasii centrali cehi, capitanul Kalas evoluand la Chelsea si toti jucatorii Spaniei tinand cont valoarea acestora, insa in special Morata.
Iata aici echipele probabile pentru diseara:

Steaua, pe drumul cel bun

Aseară echipa din Ghencea, exilată la Constanţa, a învins pe CS Mioveni cu scorul de 4-0, o victorie clară pe tabelă, dar care nu a venit în urma unui joc fulminant. Sigur, jocul a fost zece clase mai bun decât cel arătat în Supercupă şi în prima etapă, dar mai este mult de lucrat dacă Steaua vrea să se bată la titlu.
Primul 11 de aseară a avut 3 schimbări majore faţă de cel de la Sibiu, din prima etapă. Gardoş a fost pedepsit pentru evoluţiile slabe din ultimele meciuri, în locul lui fiind introdus Iliev în centrul defensivei. Ăsta mi se pare un lucru bun. Nu neapărat că Iliev ar fi mai bun decât Gardoş, dar curajul lui Levy de a nu se uita la numele jucătorilor şi de a face echipa în funcţie de performanţe. La mijlocul terenului pe foaia de joc singura schimbare este Bourceanu, însă trebuie să remarcăm că Brandan a avut o evoluţie net superioară celei de la Cluj. A arătat luciditate şi creativitate, a dat chiar câteva pase geniale şi cred că face un cuplu bun cu "recuperatorul" Bourceanu. Totuşi nu cred că Brandan este cea mai bună soluţie de "playmaker" al Stelei. Poate că unul dintre jucătorii zvoniţi că ar veni la Steaua, Prepeliţă sau Sovisc, ar fi variante mai bune. Poate chiar Tănase, de ce nu? (am mai vorbit de "Tănase în centru" de trei miliarde de ori, nu vrea să mai reiau discuţia). Apropo de Tănase... jucătorul a arătat mai bine decât altădată ieri, dar s-a văzut încă odată cât de mult contează moralul pentru el. După ce a ratat acel penalty nu i-a mai ieşit absolut nimic. În repriza a doua a avut o evoluţie mai bună şi chiar a marcat cu o execuţie "fină".
Să trecem la compartimentul ofensiv. Aici Tatu ÅŸi Mihai Costea au făcut un cuplu neaÅŸteptat de bun ÅŸi au arătat că se înÅ£eleg foarte bine. Tatu a reuÅŸit al doilea gol în două meciuri la Steaua ÅŸi până acum pare să fie un transfer reuÅŸit, iar Costea s-a prezentat foarte bine, cu o poftă de joc extraordinară ÅŸi a arătat calităţi de fotbalist, nu doar de jucător foarte bun. 
Săptămâna aceasta se spune că se vor rezolva transferurile altor jucători, printre care Prepeliţă, Florin Costea şi Moraes. Din punctul meu de vedere, Prepeliţă este un jucător necesar Stelei în acest moment, un "creier" la mijlocul terenului. În ceea ce-l priveşte pe Florin Costea, nu cred că ar fi o alegere foarte inspirată. În primul rând concurenţa foarte mare din atac şi în al doilea rând, nu ştiu unde ar putea juca. El este mai mult un jucător care porneşte din banda stângă şi cred că s-ar călca pe picioare cu fratele lui în aceea poziţie. Moraes ar fi o idee mai bună, el fiind un atacant mai central. Iată cum văd eu Steaua cu achiziţiile anunţate:
E doar o idee... Oricum, steliştii trebuie să rămână cu picioarele pe pământ după această victorie la scor, într-adevăr, însă în faţa unei formaţii nou-promovate. Iar patronul echipei, mi-e teamă că nu contribuie mai deloc la acest lucru, având în vedere declaraţiile lui...