miercuri, 7 septembrie 2011

Romania - Franta. Un succes deplin din punct de vedere organizatoric


Ieri seara, pe National Arena din Bucuresti am fost unul din cei 55.000 de oameni prezenti pentru a incuraja Romania in meciul disputata impotriva Frantei.



Meciul in tribune
Imediat ce am intrat pe portile stadion-ului am fost impresionat total placut gratie maretiei acestuia si a aer-ului placut ce se regasea in zona stadion-ului.
Destul de putinii oameni ce ajunsesera la ora 18:15 erau si ei la fel de impresionati ca mine sau cel putin asta schitau pe fetele lor. Am pornit intr-un ocol al stadion-ului, care ma impresiona odata cu fiecare pas facut.
Televiziunile ajunsesera la arena, iar pentru "entertrainment-ul" faniilor cei de la Coca Cola au amenajat mai multe stand-uri unde puteai sa te inscri gratuit pentru a suta la o poarta, unde daca nimereai unul din cele trei spatii, primeai un premiu special.

Apoi, aproape cand am terminat turul arenei am avut surpriza placuta sa prind sosirea delegatiei franceze la stadion. Benzema, Ribery si Nasri au fost cei remarcati de fanii care inconjurasera autocarul francezilor.
Intrarea in arena a francezilor a fost succesata de venirea romanilor la stadion. Acestia au fost la fel ca in timpul meciului incurajati de fani, si unii dintre ei au batut palma cu cei mai norocosi suporteri.



Dupa acest moment in sfarsit am intrat in stadion.
Dupa un control la sange, a urmat scanarea bilet-ului si apoi gasirea sector-ului. Si intr-un final am patruns in tribuna. Lovit initial de o atmosfera frumoasa, mi-am revenit cu greu pentru a gasi rand-ul si loc-ul unde aveam bilet. Nu a fost nimic dificil iar pe scaun am gasit la fel ca ceilalti spectatori un mic tricolor, un carton care a ajutat la formarea unei coregrafii fantastice si o diploma care atesta prezenta la primul meci pe National Arena. Inainte ca Inna sa inceapa sa cante, crainic-ul a facut cateva probe alaturi de suporteri(in timp ce tricolorii isi efectuau incalzirea), a verificat acustica stadion-ului cu scandarea "Roomaniiaaaa" si a testat daca spectatorii stiu ce trebuie sa faca cu cartoanele care au ajutat la formarea coregrafiei.
Apoi a inceput sa cante cunoscuta interpreta romanca: Inna. Moment-ul a fost succesat de premierea jucatori-lor cu mai mult de 100 de selectii in echipa nationala(L.Boloni, Gh.Popescu, Gh.Hagi, D.Munteanu) iar apoi echipele au intrat pe teren!
Dupa ce imnul Frantei a fost interpretat, a urmat ca al nostru sa fie cantat de Marcel Pavel. Parca n-am auzit nimic din ce canta acesta, el fiind acoperit de superbii fani Romani care s-au dedicat 90 de minute pentru echipa noastra.

Au strigat pentru Romani tot meciul, i-au huiduit pe francezi pentru a-i intimida tot meciul, doar la final cred eu usor iritati de faptul ca meritau mai mult din acest meci i-au huiduit pe baieti.
De mentionat este si fapt-ul ca fanii au beneficiat de promotii al magazin-ul stadion-ului, la 3 pahare de bautura primind unul gratis si la magaziele oficiale Adidas primind un discount de 25% la cel putin doua produse achizitionate.


Meciul pe teren
Deoarece colegul meu a detaliat joc-ul ambelor echipe eu voi comenta foarte pe scurt prestatia fiecarui jucator din echipa Romaniei.
CIPRIAN TATARUSANU
Tata nu prea a avut ce face in aceasta partida, insa la toate ocaziile adversarilor nostri, el s-a opus fara teama
RAZVAN RAT
Fundasul lui Sahtior Donetk a avut si el un meciu bun, facandu-i fata destul de bine lui Ribery
VLAD CHIRICHES
Dupa parerea mea el a fost cel mai bun jucator din echipa noastra. Viitor-ul stelist a jucat fara teama in fata lui Benzema pe care l-a anihilat total in toate cele 90 de minute dar a si avut interventii salvatoare la gafele colegilor sai din defensiva.
DORIN GOIAN
Dupa cum ne-a obisnuit pana acum Goe a avut o evolutie buna, experienta sa spunandu-si cuvantul
SRGIAN LUCHIN
S-a descurcat bine tinand cont ca a intrat titular doar gratie accidentarii lui Sapunaru
ALEXANDRU BOURCEANU
Ajutor-ul lui Chiriches pentru a-l anihila pe Benzema, Bourceanu a jucat si el exemplar cu maxim 2 greseli toata partida
COSTIN LAZAR
Alaturi de Tanase si Marica, Lazar a fost unul din cei mai slabi jucatori de pe teren, nereusind aproape nimic
CRISTIAN TANASE
A incercat multe, a reusit putine... Cam asta a facut Tanase ieri. Momentul in care m-a impresionat cel mai mult a fost la o trecere printre aparatorii francezi, cand i-am dat ceva emotii lui Lloris
BANEL NICOLITA
A fost cel mai bun jucator din atacul nationalei, creeand cele mai mari ocazii de gol la poarta lui Lloris. De asemenea a fost jucatorul care a alergat cel mai mult, alaturi de Bourceanu
RAZVAN COCIS
Dupa primele 10 minute am si uitat ca joaca... Sincer nu l-am vazut deloc in joc si sunt dezamagit din nou de prestatia lui
CIPRIAN MARICA
A avut putine sanse si nu a stiut sa profite de nici una... Per total un joc destul de slab al lui Marica care i-a enervat pe spectatori si i-a fortat sa il fluiere in momentul schimbarii

BOGDAN STANCU(L-a inlocuit pe Lazar, accidentat)
Pozitia pe care Motanul a jucat aseara nu este una care il avantajeaza, dar totusi a avut niste pase stralucite care au pus in dificultate defensiva Franceza si a avut si o ocazie mare de gol
GHEORGHE BUCUR(L-a inlocuit pe Marica)
N-a adus un mare plus jocului

2 comentarii:

Super prezentare. Eu chiar daca stau departe(Italia) am avut ocazia sa simt ce au simtit cei care au mers pe stadion, prin intermediul vostru! Multumesc mult, succes in continuare!

Multumim mult Costin!