sâmbătă, 6 august 2011

Vă mai amintiţi de Steaua?...

Eu parcă da. Şi la acest lucru a contribuit şi minunea provocată aseară de Gaz Metan Mediaş, care a reuşit sa învinga la penalty-uri scor 4-3 după ce in timplul regulamentar, scorul a fost 1-1.
Meciul poate fi considerat unul din momentele marcante ale fotbalului romanesc, ţinând cont că Gazul a fost mult mai slab cotat decât adversarul său direct, echipa care a terminat pe locul 5 anul trecut in Germania: FSV Mainz.
Şi acum să descriem pe scurt cine este Mainz. Clubul German evoluează pe arena Bruchweg , de 20000 locuri. Sezonul trecut a fost revelatia anului pentru nemti, aflându-se pe prima pozitie mai multe etape la rând. Asta poate si datorita împrumutului lui Lewis Holtby(FC Schalke 04), care a fost unul din cei mai spectaculoşi, dar şi eficienţi jucători ai Bundesliga 2010/2011. Dar chiar şi cu plecarea lui Holtby, la finele anului trecut, au rămas destui jucători de valoare la gruparea din Mainz. Unul din ei este Choupo-Montitg, căruia i se alătura Austriacul de naţională Ivanschnitz, dar şi fundaşul Svenson şi atacantul Allagui.
Dar destul cu Mainz. Vouă nu vi se pare că meciul de aseara este o copie aproape fidela a partidei Steaua – Valencia(păstrând proporţiile!!!)? Cu două echipe cu valori considerate iniţial total diferite(ne aducem aminte ca Valencia era unul din cele mai puternice cluburi din Europa şi Stelei, în ciuda faptului ca nu avea rival în România, nu i se dădea nicio şansă să caştige) şi cu două echipe Româneşti cu o determinare absolut fantastică, determinare care a dus partida până la penalty-uri, penalty-uri care la rând-ul lor au fost câştigate de Steaua, respectiv Gaz Metan.
Deci aseară Gaz-ul a demonstrat că se poate, a adus puncte importante pentru fotbalul românesc şi prin determinarea lor cu siguranţă au impresionat 23 de milioane de oameni.

FELICITARI GAZ METAN MEDIAŞ!


P.S. - Articolul a fost scris ieri dimineata, dar sunt din nou in vacanta si nu am reusit sa ajung sa public postarea, fiindca locul unde aveam WI-FI era destul de departat :D. Scuzati

1 comentarii:

e super ideea!!! Multumesc pentru initiativa, avem si noi o cronica a stelei, daca ai mai posta si niste ponturi pentru pariuri sportive online ar fi minunat!!! Numai bine;)