joi, 11 august 2011

La Liga arde

Chiar înainte de finala Cupei Spaniei ce urmează să se dispute duminică pe stadionul Santiago Bernabeu, din Madrid, alte mişcări mai mult decât interesante s-au produs in peninsula Iberica.
După părerea mea, cea mai importantă mutare este cea a lui Arda Turan, care tocmai a semnat un contract cu Atletico Madrid. Idolul tribunelor, în perioada în care a evoluat la Istambul, Arda se poate integra foarte bine, gratie caracter-ului lui foarte puternic dar şi graţie fizicului.
De-abia acum începe greul pentru Turan, La Liga fiind primul campionat major  în care evolueaza

O altă "bombă" este şi aducerea lui Piotr Trochowski la Sevilla, in urma expirarii vechii sale întelegeri cu HSV. Probabil, acesta, dar şi Caceres trebuie să compenseze pierderea a doi jucători(Diego Capel - Sporting Lisabona, Didier Zokora - Trabzbonspor) cu importanţă majora in echipa Sevilliei, sezonul trecut.
Şi Real Zaragroza a cheltuit foarte bani importanţi, pentru o echipa Spaniola, pe transferuri. Pierderile lui Gabi(plecat la Atletico Madrid) şi Herrera(plecat la Atletic Bilbao), sunt compensate de venirile lui Juan Carloz Perez(Castilla) şi Roberto Jimenez(Benfica Lisabona).
Trochowski speră să nu piardă naţionala odată cu transferul la Sevilla

Neobservată nu rămâne nici nou-promovata Granada, care probabil cu eforturi financiare supra-omeneşti a reuşit sa aducă jucători de peste 2 milioane de euro, cel mai important nume nou fiind Yohan Mollo de la Monaco. Tânărul de 22 de ani are 6 selecţii în naţionala U21 a Franţei şi sezonul trecut a fost împrumutat la Caen, unde a jucat 39 de meciuri, a marcat 4 goluri şi a dat 2 pase decisive.
Yohan este noul idol al faniilor echipei din Granada

Totuşi sa revenim puţin cu picioarele pe pământ şi să ne gândim ca duminica vom avea de vizionat un nou spectacol, o nouă seară magica, o nouă bijuterie, un nou EL CLASICO, in Super Cupa Spaniei.

0 comentarii: